Ege Bölgesi

Ölüdeniz Plajları

Eşsiz bir doğaya sahip olan, gören herkesi daha ilk dakikadan itibaren büyüleyerek kendine hayran bırakan Ölüdeniz, herkesin ölmeden önce mutlaka gitmesi gereken yerlerden bir tanesi. 

Ölüdeniz, eşsiz atmosferi sayesinde pek çok ekstrem sporun yapılabilmesine olanak veriyor. Yamaç paraşütü başta olmak üzere, rüzgar sörfü gibi su sporlarının da yapılabildiği bir iklime sahip. 

Bölge, tüm bu aksiyon dolu aktivitelere ek olarak kusursuz bir huzur da sunuyor. Birbirinden güzel, el değmemiş plajlara sahip olan Ölüdeniz’de, hayalini kurduğunuz tatilden çok daha fazlasını bulacaksınız. 

Ölüdeniz’de Kiralık Villa Tatilinin Avantajları

oludeniz kiralik villa 1

Kiralık villa tatili, Ölüdeniz’i keşfetmenin en iyi yolu olarak gösteriliyor. Bu bölgede, keşfinizi bekleyen ve mutlaka görülmesi gereken pek çok plaj bulunuyor.

GoTatil güvencesi ile kiralayabileceğiniz en iyi Ölüdeniz kiralık villaları ile özgür bir tatil sizi bekliyor. Gün boyu bu eşsiz coğrafyayı keşfedip, dilediğiniz zaman size ait bir villanın ayrıcalıkları ile dinlenebilmeniz mümkün. Türkiye’nin en iyi villalarını, en iyi fiyatlarla rezerve etmek için GoTatil sadece bir tık ötenizde!

Muhteşem Mavilik: Ölüdeniz Plajı

oludeniz plaji

Ölüdeniz denildiğinde, görülmesi gereken plajların başında hiç şüphesiz Ölüdeniz Plajı geliyor. Yemyeşil ağaçların arasından, sakin ve mavi bir denize girebileceğiniz bu plaj, ören yeri içinde yer alıyor. Bu sayede oldukça iyi korunduğu söylenebilir.

Plaj içinde şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler bulunuyor. Buna ek olarak, tekne turları ve çeşitli su sporları da yapılıyor.

Ölüdeniz Plajı’na giriş için yetişkinlerden 9 TL, öğrencilerden 4.5 TL ücret isteniyor. Buna ek olarak, otomobil için 27 TL giriş ücreti alınıyor. 

Saklı Kalmış Cennet: Kıdrak Plajı

kidrak plaji 1

Ölüdeniz belde merkezinden, yaklaşık iki kilometrelik bir yol kat ederek Kıdrak Plajı’na ulaşabilmek mümkün. Sakin ve dingin bir atmosfere sahip olan bu plaj, özellikle çocuklu aileler için uygun yerlerden biri olarak kabul ediliyor. 

Sezonda kalabalık olsa da sakin bir atmosfere sahip olan Kıdrak Plajı fazlasıyla keyifli bir lokasyon. 

Plaja giriş için kişi başı 30 TL ücret talep ediliyor. Plajda şezlong, şemsiye ve duş gibi hizmetler mevcut. 

Doğayla Bir Arada Olun: Belcekız Plajı

belcekiz plaji

Belcekız Plajı, Ölüdeniz bölgesinin en beğenilen ve en popüler plajlarından biri olarak gösteriliyor. Bir kilometrelik bir sahil şeridi bulunan plaja giriş ücretsiz. 

Plaj içinde farklı aktivitelere katılabileceğiniz pek çok su sporu kiosku bulunuyor. Buna ek olarak, şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler de mevcut. 

Plajın suyu sıcak olsa da hızlı şekilde derinleştiğini unutmamalısınız. Çocuklu ailelerin ve yüzme bilmeyen gezginlerin bu konuda dikkatli olması önemli.

Dingin Denizde Muhteşem Bir Gün:  Kumburnu Plajı

kumburnu plaji

Yine Ölüdeniz Tabiat Parkı içinde bulunan Kumburnu Plajı, bu bölgede görülmeye değer yerlerden bir tanesi. Özellikle güneş batarken muhteşem manzaralara ev sahipliği yapan bu plajda denize girmek fazlasıyla keyifli. 

Mavi bayraklı olan plaja giriş ücreti bulunuyor. İki şezlong ve bir şemsiyenin dahil olduğu giriş ücreti 2022 yılı için 50 TL olarak belirlenmiş. Bununla birlikte, özel aracınız ile seyahat ediyorsanız, 25 TL otopark ücreti ödemeniz gerekiyor. 

Kumburnu Plajı, özellikle sakin bir atmosferde denize girmek isteyenler tarafından tercih ediliyor. Tam olarak ormanın içinde bulunan plaj, temiz havası ile ruhunuzu dinlendirecek bir atmosfer sunuyor. 

Denizi oldukça temiz olan plajda dalış etkinlikleri de düzenleniyor. Suyun altını keşfetmek için bölgenin en iyi lokasyonlarından biri olarak gösterilen Kumburnu’nda, bir deniz gözlüğüyle bile aktif sualtı faunasını görebilmek mümkün. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu