Ege Bölgesi

Bodrum Plajları

Bodrum, tarihi ve doğal güzellikleri ile unutulmaz bir tatil yaşatmak için misafirlerini bekliyor. Her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilen bu eşsiz beldede pek çok özel plaj da mevcut. Özellikle denizin tadını çıkarmak isteyen tatilciler, birbirinden keyifli bu plajlarda tertemiz sulara kendini bırakabiliyor.

bitez plaji
Bitez Plajı

Bodrum’da pek çok farklı ücretli ve ücretsiz plaj seçeneğiniz mevcut. Bodrum halk plajlarında, sadece havlunuzu yere sererek, ek bir ücret ödemeden denizin tadını çıkarmak mümkün. Bununla birlikte, özel işletmelere ait plajlarda da şezlong ve şemsiye gibi imkanlardan yararlanabilir, farklı lezzetleri tadarak deniz keyfi yapabilirsiniz. 

Bodrum’da Ücretsiz Halk Plajları

Bodrum’un pek çok güzel koyunda halk plajı bulunuyor. Ücretsiz olarak girebileceğiniz bu plajlardan en güzelleri aşağıdaki gibi:

bardakci koyu
Bardakçı Koyu
  • Taşburnu Halk Plajı: Yeni açılmış bir plaj olması nedeniyle oldukça düzenli. Belediyeye ait olan bir işletme hizmet veriyor. Çok uygun fiyatlarla isterseniz şezlong ve şemsiye kiralamak da mümkün.
  • Bardakçı Koyu: Genellikle özel işletmeler bulunuyor olsa da koyda ücretsiz halk plajı da mevcut.
  • Bodrum Halk Plajı: Bölgenin en çok tercih edilen halk plajlarının başında gelen Bodrum Halk Plajı, belde merkezinden fazla uzaklaşmadan denizin tadını çıkarmak isteyen misafirler tarafından sıkça tercih ediliyor. Keyifli atmosferiyle dikkat çeken bu plajı ziyaret listenize ekleyebilirsiniz. 

Bodrum Plaj Fiyatları Ne Kadar? 

Bodrum’da plaj ücretleri oldukça değişken. Şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri 100 TL’den başlayarak, içinde yeme içmenin de dahil olduğu, daha pahalı menülere kadar değişiyor. 

Gideceğiniz plaja bağlı olarak önceden ücret bilgisi almanızda fayda var. Yine aynı şekilde, bölgenin popüler plaj işletmelerinde kimi zaman yer bulunamadığını ve rezervasyon gerekebileceğini de unutmamalısınız. 

Bodrum’un En Güzel Plajları

Eğer denize girmekten hoşlanıyor ve Bodrum’a tatile geldiyseniz çok şanslısınız! Bu muhteşem beldede Ege’nin en güzel koyları, altın rengi kumsalları ile ilgi çeken plajları sizi bekliyor olacak! Bodrum kiralık villalarınızda, Gotatil güvencesi ile özgür bir tatil yaşarken, tüm bu plajlarda çok denize girebilir, her zaman mutlulukla hatırlayacağınız bir tatil deneyimleyebilirsiniz. 

  • Karaincir Plajı: Özel bir işletme tarafından işletilen Karaincir Plajı, özellikle soğuk denizden hoşlananlar için muhteşem bir yer. Tertemiz bir suya sahip olan bu plajda çok keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bununla birlikte, diğer plajlara kıyasla daha az bilinmesi sayesinde daha sakin bir gün geçirmek isteyenler için ideal.
  • Bitez Plajı: Bitez’de denize girebileceğiniz pek çok keyifli plaj bulunuyor. Ücret ödemeden deniz keyfi yapabileceğiniz gibi, dilerseniz şezlong ve şemsiye kiralayarak da iyi vakit geçirebilirsiniz. Plajda deniz keyfi yaptıktan sonra mutlaka meşhur Bitez dondurmasını da denemelisiniz. 
  • Ortakent Plajı: Bodrum’un en popüler plajlarından biri olan Ortakent Plajı, her zaman eğlenebileceğiniz, farklı su sporları ile adrenalin dolu bir gün geçirebileceğiniz plajlar arasında gösteriliyor. Plajın sahip olduğu özel atmosfer sayesinde, dalgasız bir denizde yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz. 
  • Türkbükü Plajı: Bodrum’un en sevilen ve en turistik plajlarından biri olan Türkbükü’nde denize girmek kelimenin tam anlamıyla bir ayrıcalık. Dünyanın her yerinden ziyaretçi çeken bu koyda kendinizi adeta başka bir dünyada hissedeceğinizden emin olabilirsiniz. 
  • Akyarlar: Bodrum’un en sevilen plajlarından biri olan Akyarlar, özellikle sakinlik arayanların uğrak noktası. Bodrum hareketli ve dinamik yaşantısından uzaklaşarak, şirin bir sahil kasabasında denize girmek istiyorsanız burası tam da size göre! Akyarlar’da pek çok özel işletme bulunduğu gibi, dilerseniz havlunuzu sahile girerek, herhangi bir ücret ödemeden de denizin tadını çıkarabilirsiniz. Bölgede deniz oldukça sığ ve sakin. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu