Gezilecek YerlerAkdeniz Bölgesi

Patara Plajı

Dünyanın neredeyse her ülkesinden ziyaretçi çeken, Akdeniz’in en güzel plajlarından biri olan Patara Plajı mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Tarihin neredeyse her döneminde ilgi çekmeyi başaran bu doğal güzellik, bugün de pek çok kişiye unutulmaz anılar yaşatıyor.

Patara Plajı, özellikle sonsuz beyaz kumları ile ünlü. Plajda dolaşırken, kendinizi adeta bir çöldeymiş gibi hissedebilmek mümkün. Tüm bunlara ek olarak, Akdeniz’in serin ve temiz sularına kendinizi bırakabileceğiniz plajdan asla ayrılmak istemeyeceksiniz. 

patara plaj

Patara Plajı Nerede?

Patara Plajı, Kaş ve Fethiye arasında bulunuyor. Konum olarak, Kaş’ın Gelemiş Mahallesi’ne bağlı bir plaj. Gelemiş Köyü’ne gittiğiniz zaman, yaklaşık 20 – 25 dakikalık bir yürüyüş yaparak plaja ulaşabilmeniz mümkün. Buna ek olarak, Kalkan’dan yaklaşık 11 kilometre yol kat ederek plaja gidebilirsiniz. 

Patara Hangi İlde Bulunuyor?

Patara, Antalya iline bağlı. Antalya şehir merkezinden, yaklaşık olarak 220 kilometrelik bir yol kat ederek plaja ulaşmak mümkün.

Patara Plajı’nun Uzunluğu – Plaj Kaç Kilometre?

Patara Plajı, Akdeniz’in en uzun plajlarından biri olarak biliniyor. Tamamı beyaz kumlarla kaplı olan bu muhteşem plajın uzunluğu 12 kilometre. 

Özellikle, doğru fotoğraf açılarını yakaladığınız zaman, uçsuz bucaksız bir çöldeymiş gibi fotoğraflar çekebilmeniz mümkün. 

Patara Sahilinde Kusursuz Bir Deneyim

patara plaji

Antalya’ya giden herkesin görmesi gereken yerlerin başında gelen Patara, gerçek anlamda unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Sahilde yapabileceğiniz pek çok aktivite varken, aynı zamanda bölgenin tarihini incelemek adına çevrede keşfe çıkabilmek de mümkün. 

Patara sahili, sadece insanların değil, doğanın da göz bebeği. Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanlarından biri olan Patara’da, eğer şanslı gününüzdeyseniz su kaplumbağalarıyla bir arada yüzebilirsiniz. 

Yine aynı şekilde, sadece bu plaja özgü olan kum zambaklarını da görmeyi unutmayın. Çok nadir görülen bu endemik bitkinin, görenlere şans getirdiğine dair inanışlar mevcut. 

Patara Kum Tepeleri Fotoğraf İçin İdeal

Patara kum tepeleri, plajın doğal güzelliklerinden sadece bir tanesi. Bu muhteşem plajda, yeri geldiğinde Caretta Caretta kaplumbağalarıyla yüzmek, yeri geldiğinde ise kum tepelerinde eşsiz fotoğraflar çekebilmek mümkün. 

Plajın yapısı ve beyaz kumları, rüzgarlar ile birlikte tepecik formasyonu halinde birikiyor. 12 kilometrelik sahil şeridinde, yer yer karşınıza çıkabilecek olan bu tepeler, özellikle güneş batarken muhteşem bir manzara sunuyor. 

patara plaji kum tepeleri 1
Patara kum tepesinde gün batımı

Eğer fotoğraf çekmekten hoşlanıyorsanız, gün batımına yakın bir vakitte plaja gitmenizi tavsiye ederiz. Özellikle, kum tepelerini arkanıza alarak çekeceğiniz fotoğrafları çok seveceksiniz!

Patara Plajı’nda Yüzülür Mü?

Patara Plajı, tertemiz sahili ile Akdeniz’de yüzülebilecek en güzel plajlardan biri. Plaja her yıl binlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Sit alanı olması sebebiyle, oldukça iyi korunan plajda denize girmek çok özel bir deneyim olacak. 

Plajda yüzmek için en iyi vakit sabah erken saatler. Saat sekizde ziyaretçilere açılan plaj, akşam sekize kadar ziyarete açık kalıyor. Eğer sabah erken saatlerde gidemezseniz, akşam gün batımında plajda hem denize girebilir hem de muhteşem manzaraya karşı fotoğraf çekebilirsiniz. 

Patara Plajı Giriş Ücreti

Patara Plajı’na giriş ücreti bulunmuyor. Plajda, belediyeye ait bir işletme mevcut. Basit ihtiyaçlarınızı temin edebileceğiniz bir büfe yer alıyor. Yine aynı şekilde, plajdaki bu işletmeden şezlong ve şemsiye kiralayabilmeniz de mümkün.

Patara Çevresinde Gezilecek Yerler

Patara Plajı, her ne kadar eşsiz sahili ile ünlü olsa da aslında tarihi dokusu da oldukça dikkat çekici. Bu bölge, Akdeniz medeniyetleri içinde çok önemli bir yeri olan Likya’nın yönetim şehirlerine ev sahipliği yapmış durumda. 

patara

Bölgeye çok yakın bir noktada bulunan Patara Antik Kenti, mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Patara’nın sadece doğasını değil, aynı zamanda tarihini de tanımanızı sağlayacak olan bu antik kentte, oldukça iyi korunmuş bir tiyatro da bulunuyor. 

Patara, aynı zamanda Kaş ve Kalkan’a oldukça yakın bir konumda. Bölgeyi ziyaret ettiğinizde, çok kısa süreli bir araç yolculuğuyla her iki beldeye de ulaşabilirsiniz. Bu bölgede hem tarihi yerleri ziyaret edebilir, Likya Yolu’nda yürüyüş yapabilir ve birbirinden güzel diğer koyları görebilirsiniz. 

Kalkan veya Kaş’ta, GoTatil güvencesi ile hayallerinizdeki villayı kiralayarak, Patara Plajı da dahil olmak üzere, bölgenin tüm doğal güzelliklerini keşfetmek çok kolay olacak!

  • Patara plajı nerede?
    Gelemiş Köyü’ne gittiğiniz zaman, yaklaşık 20 – 25 dakikalık bir yürüyüş yaparak plaja ulaşabilmeniz mümkün.
  • Patara plajı’nda yüzülür mü?
    Sit alanı olması sebebiyle, oldukça iyi korunan plajda denize girmek çok özel bir deneyim olacak.
  • Patara plajı girişi ücretli mi?
    Patara Plajı’na giriş ücreti bulunmuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu