Ege Bölgesi

Bodrum Gümüşlük

Eşsiz bir doğaya uyanacağınız ve kendinizi huzurun kollarına bırakacağınız Gümüşlük, herkesin hayatında mutlaka en az bir kez ziyaret etmesi gereken yerlerden biri olarak gösteriliyor. Özellikle doğanın dinginliğini arıyorsanız, Gümüşlük sizin için adeta bir cennet olacak. 

gumusluk

Gümüşlük, aslında küçük bir balıkçı kasabası olarak kurulmuş. Uzun bir süre boyunca turizmden uzakta, sadece bölge halkının bildiği saklı bir cennet olan bu belde, bir süredir dünyanın her yerinden turistlerin akınına uğruyor. Oldukça sakin bir yaşantısı olan belde, ilk günkü dinginliğini korumaya devam ediyor. 

Eşsiz bir atmosferi bulunan bu muhteşem beldede her gün bambaşka bir manzaraya şahit olmak mümkün. Özellikle güneş batarken, sahil kenarında keyifli bir akşam yemeği yemenin tadına doyamayacaksınız. 

Gümüşlük’ün Adı Nereden Geliyor?

Gümüşlük, adını her akşam şahit olacağınız bir manzaradan alıyor. Bölgenin yerel halk, köyü ilk kurdukları zaman Tavşan Adası’na doğru baktıklarında, gün batımında muhteşem bir manzara ile karşılaşıyor. 

bodrum gumusluk

Güneş ışınlarının deniz üzerinde yarattığı eşsiz görüntünün gümüş rengini andırması ile birlikte bölgenin adı Gümüşlük olarak anılmaya başlıyor. Her akşam karşılaşabileceğiniz bu kusursuz manzara, bölgede yerleşimin oluştuğu ilk günden beri insanları büyülemeye devam ediyor. 

Gümüşlük Nerede? 

Gümüşlük, Muğla’ya bağlı bir mahalle. Turgutreis ve Bodrum gibi turizm merkezlerine oldukça yakın olan bu belde Ege’nin en güzel koylarından birine ev sahipliği yapıyor.

Gümüşlük’e Nasıl Gidilir? 

Gümüşlük, özellikle son yıllarda kazandığı popülarite ile birlikte her yıl pek çok turisti kendine çekiyor. Beldeye ister özel aracınızla isterseniz toplu taşıma ile ulaşmak oldukça kolay.

bodrum gumusluk ulasim

  • Uçakla: Eğer uçakla seyahat ediyorsanız, Bodrum – Milas Havaalanı’na gitmeniz gerekiyor. Daha sonra servislerle Bodrum’a gidebilir, saat başı kalkan dolmuşlarla veya taksiyle yaklaşık bir saatte Gümüşlük’e ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte, sezonda Havaş otobüslerinin güzergahlarını da kontrol edebilirsiniz.
  • Otobüsle: Bodrum Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne ulaştıktan sonra ilçeler arası taşımacılık yapan otobüslerle veya geldiğiniz firmanın servisiyle Turgutreis’e gidebilirsiniz. Turgutreis’ten her saat başı Gümüşlük’e dolmuş hareket ediyor. 
  • Dolmuşla: Yaz aylarında ve sezonun devam ettiği dönemde Gümüşlük oldukça popüler bir cazibe merkezi olarak ön plana çıkıyor. Bodrum belde merkezinden neredeyse her 15 dakikada bir kalkan araçlar ile Gümüşlük’e kolayca ulaşabilirsiniz. Dolmuşlar yaz döneminde 24 saat hizmet veriyor.
  • Otomobille: Eğer özel aracınız ile Gümüşlük’e gitmek istiyorsanız, Bodrum üzerinden, Bodrum – Turgutreis yolunu takip ederek ulaşabilirsiniz. 

Gümüşlük, Bodrum’a 21 kilometre, Muğla’ya ise 129 kilometre mesafede bulunuyor. Sahil yolundan ulaşmanız gereken bir belde olduğu için karayolu birazcık virajlı, ancak size muhteşem manzaralarla karşılıyor.

Gümüşlük’e Hangi Mevsimde Gidilir? 

Gümüşlük her mevsim sunacak güzelliklere sahip. Bu eşsiz beldede yaz kış her zaman muhteşem bir doğa sizi bekliyor olacak.

Ancak, özellikle yaz ve bahar mevsimlerinde ziyaret etmeniz tavsiye ediliyor. Ege’nin sıcak atmosferinden hoşlananlar için tüm yaz mevsimi oldukça uygun. Ancak, eğer sıcağı sevmiyorsanız hala denize girilebilen Eylül aylarında Gümüşlük’e gidebilir ve dingin bir ortamda denizin tadını çıkarabilirsiniz. 

Gümüşlük’te Yapılabilecek En İyi Aktiviteler

Gümüşlük her ne kadar küçük bir belde olsa da tatilcilere pek çok farklı olanak sunuyor. Bu doğa harikası beldede tatil yaparken farklı etkinliklerle bölgeyi keşfedebilir ve kendinizi huzurun kollarına bırakabilirsiniz. 

El Sanatları Çarşısından Hediye Alın

Gümüşlük’te muhteşem bir el sanatları çarşısı bulunuyor. Burada Türkiye’nin pek çok yerinden gelmiş, el yapımı ürünlerini sergileyen sanatçıların tezgahlarıyla karşılaşmak mümkün. 

Özellikle sevdikleriniz için bir hediye arıyorsanız, çarşıda özgün ve muhteşem ürünler bulabileceğinize emin olabilirsiniz.

Manzaraya Karşı Akşam Yemeğini Unutmayın

gumusluk bodrum

Gümüşlük’teki eşsiz manzara sizi günün her saatinde büyüleyecek. Özellikle akşamları, gün batarken sahildeki sayısız balık lokantasında leziz yemekler yiyebilirsiniz. 

Hafif canlı müzik eşliğinde geçireceğiniz bir akşam, kesinlikle Gümüşlük yolculuğunuzu ölümsüz kılacak. 

Doğa Yürüyüşüne Çıkın

Ege’nin en güzel koylarından biri olan Gümüşlük’te doğanın size sunacağı sayısız hediye mevcut. Tatiliniz sırasında ruhunuzu dinlendirecek bir deneyim yaşamak istiyorsanız kesinlikle doğa yürüyüşlerine çıkmalısınız.

Özellikle sahilden başlayacağınız bir yürüyüş sırasında el değmemiş koyları görebilirsiniz. Doğa yürüyüşüne ek olarak, bisiklet kiralayarak da çevreyi keşfetmek mümkün. 

Tekne Turlarına Katılın

Gümüşlük sadece karadan görülebilecek eşsiz doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda karadan ulaşımın olmadığı, el değmemiş bakir koylarıyla da ünlü. 

Eğer vaktiniz varsa bölgeyi keşfedebileceğiniz tekne turlarına katılmanız tavsiye ediliyor. Özellikle denizde vakit geçirmekten hoşlanıyorsanız ve hem huzurlu hem de eğlenceli bir aktivite arıyorsanız tekne turlarında aradığınızı bulacaksınız. 

Yıldızları Gözlemleyin

Gümüşlük, özellikle gökyüzünü sevenler için muhteşem bir belde. Bölgede ışık kirliliğinin minimum seviyede olması yıldız gözlemi için eşsiz bir atmosfer yaşatıyor. 

Özellikle yaz aylarında, bulutsuz gökyüzünde yüzlerce yıldıza şahit olmanız mümkün. Eğer balayınızı Gümüşlük’te geçirmeyi planlıyorsanız, doğa içerisinde bir kiralık villa tercih ederek romantizm dolu bir atmosferde günlerinizi geçirebilirsiniz. 

Gece Hayatını Görmeyi İhmal Etmeyin

Gümüşlük’te herkes için yapılacak bir aktivite bulmak mümkün. Belde her ne kadar sakin ve huzur dolu atmosferiyle tanınıyor olsa da hareketli bir gece hayatına sahip. 

Beldede çok fazla hareketli eğlence mekanı bulunmuyor. Ancak, özellikle yaz aylarında sahilde farklı etkinliklere ve partilere rastlamak mümkün. Buna ek olarak, sezonda pek çok ev partisi de düzenleniyor. Bölgedeki etkinlikleri takip ederek Gümüşlük’ün hareketli gece yaşantısına da dahil olabilirsiniz. 

Gümüşlük’te Gezilecek Yerler

Gümüşlük’ün eşsiz atmosferinde keyifli vakit geçirebileceğiniz, mutlaka görmeniz gereken pek çok yer mevcut. Hem tarihi hem de doğayı bir arada barındıran bu kusursuz beldede her gününüzü dolu dolu geçirebilirsiniz. 

Özellikle kiralık villa tatili yapıyorsanız, villanızın sağladığı özgürlük sayesinde kendi programınızı yapabilir, tüm bu cazibe merkezlerini dilediğiniz gibi gezebilirsiniz. 

Myndos Antik Kenti ve Tavşan Adası

Gümüşlük’ün kadim dönemlere uzanan bir tarihi bulunuyor. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapan bu bölgede antik dönemlerden kalan sayısız esere rastlamak mümkün. 

myndos antik kenti

Gümüşlük’ün sembol yapılarından biri olan Myndos Antik Kenti, beldeye giden herkesin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında geliyor. Tavşan Adası adıyla bilinen küçük bir ada üzerinde keşfedilen antik kente, deniz üzerinden yürüyerek ulaşabilmeniz mümkün.

Günümüzde sular altında kalmış olan Kral Yolu’ndan yürüyerek Tavşan Adası’na gidebilirsiniz. Denizin içinden yürüyerek bir adaya ulaşmak oldukça farklı bir deneyim.

Tarihi Yel Değirmenlerini Ziyaret Edin

Gümüşlük ve özellikle Bodrum’un sembollerinden biri haline gelmiş olan tarihi yel değirmenleri giden herkesin görmesi gereken yerlerin başında geliyor.

gumusluk yel degirmenleri

19. Yüzyıldan kalan bu değirmenler günümüzde özel mülk olarak kullanılıyor. Oldukça iyi korunan ve restore edilmiş olan yel değirmenlerinde oldukça keyifli fotoğraflar çekebilmek mümkün. Özellikle akşam saatlerinde ziyaret etmeniz halinde, fotoğraf çekimi için en iyi açıyı yakalayabilirsiniz. 

Eklisia Kilisesi’ni Ziyaret Edin

Bölgenin en eski yapılarından biri olan Eklisia Kilisesi günümüzde bir sanat galerisi olarak değerlendiriliyor. Gümüşlük belde merkezinden kısa bir yürüyüş yaparak ulaşabileceğiniz kilisede pek çok sergiye katılabilir, tarihi dokuyla birlikte sanat eserlerini inceleyebilirsiniz. 

bodrum gumusluk gezilecek yerler 1

Eklisia Kilisesi aynı zamanda Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali’ne de ev sahipliği yapıyor. Her yıl Ağustos ve Eylül aylarında düzenlenen festivalde dünyanın pek çok yerinden gelen müzisyenler sahne alıyor. 

Eğer klasik müzikten hoşlanıyorsanız, seyahatinizi festival tarihlerine denk getirerek bu eşsiz şölene katılabilirsiniz. Ancak festivalin oldukça popüler olduğunu ve sınırlı sayıda biletin satışa sunulduğunu da aklınızda bulundurmalısınız. Yerinizi önceden rezerve etmeniz tavsiye ediliyor. 

Bunun dışında, festival döneminde bölgede pek çok açık hava klasik müzik konseri de veriliyor. 

Gümüşlük’te Nerede Denize Girilir? En Güzel Plajlar! 

Gümüşlük elbette sadece sakin atmosferi ve güzel doğası ile değil aynı zamanda pek çok doğa harikası plajıyla da ünlü. Oldukça korunaklı bir koyda olması sayesinde dalgasız bir denizle misafirlerini karşılayan beldede denizin tadını çıkarmak tam bir ayrıcalık! 

Gümüşlük’te denize girilebilecek en güzel plajları bu yazımızda sizin için listeledik.

1.Gümüşlük Halk Plajı

Gümüşlük’teki en güzel plajların başında hiç şüphesiz Gümüşlük Halk Plajı geliyor. Beldenin en popüler plajı olarak gösterilen bu eşsiz plajda havlunuzu serip denizin tadını çıkarabilirsiniz. Kusursuz bir atmosferi olan bu plaj çevresinde pek çok farklı işletme de hizmet veriyor. 

gumusluk halk plaji

Belde merkezine çok yakın olan plaj aynı zamanda mavi bayrak ödülüne de sahip. 

2.Peksimet Plajı

Gümüşlük’teki en güzel plajlar arasında gösterilen Peksimet Plajı özellikle sakin ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin ilk adresi. Belde merkezinden yürüyerek kolayca ulaşabileceğiniz plajda özellikle güneş batarken muhteşem bir manzarayla karşılaşmak mümkün. 

peksimet plaji

Plaja özel aracınızla da gidebilmek mümkün olsa da sahilden yapacağınız bir yürüyüşle yolculuğunuzun çok daha keyifli geçeceğine emin olabilirsiniz. 

3.Günbatımı Plajı

Adından da anlaşılacağı gibi muhteşem bir atmosfere ve manzaraya sahip olan bu güzel plaj da Gümüşlük’te denize girebileceğiniz en güzel yerler arasında gösteriliyor.

gun batimi plaji

Kalimnos ve Kos adalarına çok yakın bir mesafede bulunan plaj özellikle yaz sezonunda kalabalık olabiliyor. Güzel bir manzaraya karşı, sakin bir denizde yüzmek ve keyifli vakit geçirmek istiyorsanız, Gümüşlük merkezden 15 dakikalık bir araç yolculuğu ile plaja ulaşabilirsiniz. Yine aynı şekilde, yaz sezonunda bazı dolmuşlar da plaja gidiyor. 

4.Karaincir Plajı

Gümüşlük’ün muhteşem doğasını görebileceğiniz bir diğer nokta da Karaincir Plajı. Merkezden yaklaşık yarım saat süren bir araç yolculuğu ile ulaşabileceğiniz plajda özellikle görülmesi gereken bir manzara mevcut. 

karaincir plaji

Tertemiz bir denize sahip olan bu plajda su sıcaklığı normalin altında. Özellikle yaz aylarında serinlemek ve kendinizi Ege’nin serin sularına bırakmak istiyorsanız bu plajı listenize ekleyebilirsiniz. 

5.Aspat Plajı

Gümüşlük’teki en sakin plajlardan biri olarak gösterilen Aspat Plajı, özellikle kalabalıktan uzak kalmak isteyenler tarafından tercih ediliyor.

aspat plaji

Birkaç tepe aştıktan sonra ulaşabileceğiniz plajda herkesten uzakta, sakin ve huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. Plaj çevresinde ihtiyaçlarınızı temin edebileceğiniz işletmeler bulunuyor. Gümüşlük’ten yaklaşık yarım saatlik bir araç yolculuğuyla plaja gidebilmek de mümkün. 

6.Şampanya Koyu

Bodrum’un ve Gümüşlük’ün en güzel plajlarından biri olarak gösterilen Şampanya Koyu kesinlikle listenize eklemeniz tavsiye edilen yerler arasında yer alıyor. Adını denizin köpürmesinden aldığı söylenen bu koyda Ege’nin en güzel manzaralarından birine şahit olmak mümkün. 

sampanya koyu

Gümüşlük, sakinlik ve huzur arayanların hem eğleneceği hem de keyifle denizin tadını çıkarabileceği plajlara sahip. Çoğu mavi bayraklı olan bu plajların her biri adeta farklı bir dünya. Özellikle tatilinizin her anından keyif almak için mutlaka tüm bu plajları listenize eklemeniz tavsiye ediliyor. 

Gümüşlük’ün Yemekleri de Güzel! Gümüşlük’te Ne Yenir? 

gumuslukte ne yenir

Gümüşlük sadece doğa harikası plajları, huzurlu ve farklı atmosferiyle değil, aynı zamanda yemekleriyle de dikkat çeken bir belde. Deniz ürünlerinin ağırlıklı olduğu, Ege mutfağına dair pek çok yemeğin en lezzetlisini bulabileceğiniz Gümüşlük’te tatmanız gereken pek çok yemek bulunuyor. 

  • Mutlaka taze kalamarı tadın: Ege’nin serin sularında günlük olarak avlanan ve taze taze servis edilen kamalar, Gümüşlük’te tadabileceğiniz en lezzetli yemeklerin başında geliyor. 
  • Deniz mutfağı çok leziz: Özellikle deniz kenarındaki restoranlardan birinde, manzaranın ve gün batımının tadını çıkararak leziz balıklar tadabilirsiniz. Akşamları hafif canlı müzik çalan bir restoranı tercih ederek çok daha keyifli bir akşam geçirmek mümkün.
  • Ot yemeklerini tatmalısınız: Ege mutfağının temel taşlarından olan ot yemeklerini Gümüşlük’te pek çok restoranda görmek mümkün. Özellikle vegan veya vejeteryansanız bu yemekler sizin için biçilmiş kaftan! 
  • Köpoğlu yemeyi ihmal etmeyin: Ege’nin vazgeçilmez mezelerinden biri olan köpoğlu, yaz aylarında serinlemek ve hafif bir öğün geçirmek isteyenler için ideal. Yoğurt ağırlıklı olarak hazırlanan bu mezeyi günün her saatinde tadabilirsiniz.
  • Ot kavurması muhteşem bir tat: Yine Ege mutfağına dair en özel lezzetlerden biri olarak gösterilen ot kavurması da Gümüşlük’ün en beğenilen tatlarından biri. Sıcak bir yaz gününde, hafif bir öğle yemeği yemek isterseniz mutlaka bu lezzetli denemelisiniz.
  • Bergamot reçelini tadın: Farklı ve bölgeye özgün bir lezzet denemek istiyorsanız bergamot reçeli tam aradığınız tat. Bodrum ve çevresindeki beldelere özgü olan bu reçel aynı zamanda sevdikleriniz için güzel bir hediye olabilir. 
  • Kabak çiçeği dolmasını deneyin: Yılın kısa bir döneminde çıkan kabak çiçeklerinin doldurulması ile yapılan bu yemek kesinlikle denemeniz gereken lezzetler arasında gösteriliyor. Özellikle mevsiminde denk gelmeniz halinde muhteşem bir lezzet sunan kabak çiçeği dolmasını yapmak büyük emek gerektiriyor. 

Gümüşlük’ün En Güzel Restoranları

Gümüşlük her ne kadar küçük bir belde olsa da her geçen gün daha fazla ziyaretçiyi kendine çekiyor. Doğası ve sakin atmosferiyle ünlenen bu muhteşem beldeye dünyanın her yerinden ziyaretçiler akın ediyor.

Eğer tatiliniz sırasında leziz yemekler tatmak ve keyifli vakit geçirmek istiyorsanız, bölgenin en iyi restoranlarından bazılarını sizler için listeledik;

Limon Gümüşlük

gumusluk limon

Limon, bölgenin en sevilen restoranlarının başında geliyor. Ege mutfağı üzerinde uzmanlaşmış bir menü sunan bu restoranda bölgenin pek çok farklı lezzetini deneyebilirsiniz. Balık ve et menüsü de oldukça zengin olan Limon Gümüşlük’te farklı meze seçenekleri de bulunuyor. Tüm bunlara ek olarak restoranda gündüzleri kahvaltı servisi de mevcut.

Tel Dolap Kafe

Çok keyifli bir atmosfere sahip olan bu kafe özellikle sabahları kahvaltı yapabileceğiniz en güzel yerlerden biri. Ev yapımı reçeller servis eden bu restoranda Ege’nin kendine has atmosferini yakından görebilirsiniz.

Museum of Sweets Patisserie

Yemekten sonra bir de tatlı isterseniz bu muhteşem pastaneyi mutlaka listenize eklemelisiniz. Sadece tatlı mutfağında uzmanlaşmış olan bu restoranda yüzlerce farklı pasta ve tatlı sizi bekliyor.

Jazz Cafe

Hem yemek yemek hem de müziğin tadını çıkarmak istiyorsanız Jazz Cafe’ye gidebilirsiniz. Özellikle akşam saatlerinde oldukça eğlenceli olan bu kafede lezzetli bir menü de sizi bekliyor. 

Gümüşlük’te Konaklama Seçenekleri

Gümüşlük küçük bir belde olmasına rağmen pek çok farklı konaklama alternatifi bulunuyor. Beldede konaklayabileceğiniz birkaç küçük otel ve çadır severler için merkezin biraz dışında kamp alanları mevcut.

Gümüşlük gibi gezilecek çok yeri olan, harika bir doğa sunan bir tatil beldesinde konaklamanıjn en iyi yolu kiralık villalar olarak gösteriliyor. Farklı ihtiyaçlara göre özel olarak hazırlanan ve her biri konforunuz için tasarlanan kiralık Gümüşlük villaları ile her günü ayrıcalıklı bir tatil geçirebilmeniz mümkün. 

Bodrum’da yer alan özel havuzlu villaları incelemek için https://www.gotatil.com/bodrum-kiralik-villa kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Özel yüzme havuzuna sahip, sadece size ait bir villada tatil yapmak tam anlamıyla bir ayrıcalık. Günün her saati dilediğiniz zaman havuzunuzda, dilediğinizde ise Gümüşlük’ün birbirinden güzel koylarında keyifli vakit geçirebilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak, hassasiyetlerinize uygun olarak tasarlanan muhafazakar havuzlu villalarda da konaklayabilirsiniz.

Gotatil’in zengin villa seçenekleri, her bütçeye ve konuk kapasitesine uygun pek çok farklı villayı sizlerle buluşturuyor. Özellikle tatilinizin her anını gülümseyerek hatırlamak, özgür ve size özel ayrıcalıklarla dolu bir deneyim yaşamak istiyorsanız kiralık villalarda aradığınızı tam anlamıyla bulacaksınız! 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu