Akdeniz Bölgesi

En Güzel Antalya Plajları

Antalya, tatil denildiği zaman herkesin düşündüğü yerlerin başında geliyor. Deniz, kum, güneş ve muhteşem doğası ile tüm ziyaretçilerini büyüleyen bu muhteşem şehirde, denize girebileceğiniz sayısız farklı plaj da sizi bekliyor. 

Eğer denize girmeyi seviyorsanız, Antalya’nın bu özel plajlarını mutlaka incelemelisiniz! Her birinde farklı bir tat bulacağınız, en iyi Antalya plajlarını bu yazımızda sizler için listeledik. 

Mermerli Plajı

mermeli plaji

Antalya’nın kent merkezinde denize girebileceğiniz en güzel plajlardan biri Mermerli Plajı. Tarihi bir havası olan bu plaj, Kaleiçi’nde bulunuyor. Yat limanının tam karşısında yer alan Mermerli Plajı, eski Osmanlı konaklarının önünde denize girme imkanı veriyor.

Oldukça korunaklı bir koyda yer alan plaj oldukça sakin bir denize sahip. Çevrede şezlong kiralayabileceğiniz, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz pek çok işletme de mevcut. Antalya tatiliniz sırasında, Mermerli Plajı’nda mutlaka denize girmelisiniz!

Lara Halk Plajı

lara halk plaji

Antalya’da denize girilebilecek en güzel plajlardan bir diğeri de Lara Halk Plajı. Bu plaj, şehrin doğusunda bulunan Lara semtinde yer alıyor. Merkezi bir konumda olan plaja, ister toplu taşıma ile isterseniz özel aracınızla kolayca ulaşmak mümkün. 

Geniş bir kumsalı olan plajda aynı zamanda çadır kamp alanları da bulunuyor. Plaj, geç derinleştiği için yüzme konusunda kendine güvenmeyen kişiler için de oldukça uygun. Yine aynı şekilde, plajın suyu gayet sıcak. Lara Halk Plajı, 2017 yılından bu yana Mavi Bayrak ödülü almış plajlar arasında bulunuyor.

Konyaaltı Halk Plajı

konyaalti plaji

Antalya’nın en ünlü plajlarından biri olan Konyaaltı Halk Plajı, yılın her döneminde ziyaretçi çekmeyi başarıyor. Kışın ortasında bile denize giren insanları görebileceğiniz bu plaj, yedi kilometrelik uzunluğu ile Antalya’nın en uzun plajları arasında gösteriliyor. 

Plajda pek çok farklı işletme mevcut. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz yerler olduğu gibi, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoranlar da çevrede bulunuyor. Denize girdikten sonra, dilerseniz plaj çevresini saran yürüyüş ve bisiklet yollarında keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Konyaaltı Halk Plajı, özellikle sezonda ciddi bir yoğunluğa sahip. Bayram ve benzeri tatil dönemlerinde, plajda neredeyse adım atacak yer kalmıyor. 

Kekova

kekova plaji

Antalya – Demre bölgesinde yer alan Kekova, Antalya’da denize girebileceğiniz en güzel yerlerden biri olarak gösteriliyor. Sadece muhteşem doğası ile değil aynı zamanda büyüleyici tarihiyle de dikkat çeken bu plajda keşfedilmeyi bekleyen çok şey var!

Kekova, antik dönemlerde yaşanan depremlerle sular altında kalmış bir antik şehrin kalıntıları üzerinde kurulmuş. Bu sayede, denize girdiğiniz zaman, tarih öncesi dönemlerden kalma eserlerin arasında yüzebiliyorsunuz. 

Yine aynı şekilde, bölgede düzenlenen pek çok tekne turuyla da Kekova’nın tüm güzelliklerini keşfedebilmek mümkün. Kekova, sadece plajıyla değil, tüm diğer görülmesi gereken cazibe merkezleriyle de Antalya’ya gelen herkesi kendine çekiyor. 

Phaselis Antik Kenti Plajı

phaselis antik plaji

Antalya kent merkezinden, kısa sürede ulaşabileceğiniz Phaselis Antik Kenti, hem tarihi tanıyabileceğiniz hem de denize girebileceğiniz yerlerden biri. Oldukça iyi korunan, sit alanı olarak kabul edilen Phaselis Antik Kenti’nde, üç farklı plaj bulunuyor. 

Muhteşem bir doğaya sahip olan bu antik kentte, plajlardan birinde duş olanağı da mevcut. Dilediğiniz her yerde denize girebileceğiniz, antik kalıntılar arasında yüzebileceğiniz bu kusursuz plaj kesinlikle görülmeye değer. 

Müze Kart ile giriş yapabileceğiniz Phaselis Antik Kenti’nde tüm gününüzü keyifle geçirebilirsiniz. Antik kentin her noktasında, birbirinden güzel manzaralara ve eşsiz bir doğaya şahit olmak mümkün.

Olimpos Plajı

olimpos plaji

Antalya kent merkezinden, yaklaşık olarak 90 dakikalık bir araç yolculuğu ile Çıralı’ya ulaşabilirsiniz. Muhteşem bir doğa tarafından karşılanacağınız Çıralı – Olimpos bölgesinde, kendinizi adeta başka bir dünyada hissedeceğinize emin olabilirsiniz. 

Olimpos Plajı, Türkiye’de Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama bölgesi olan nadir plajlardan biri olarak kabul ediliyor. Oldukça iyi korunan plajda, herhangi bir şezlong veya şemsiye hizmeti verilmiyor. Olimpos Plajı da sit alanı olarak kabul ediliyor. Kapıda alacağınız bir bilet veya Müze Kart aracılığıyla bölgeye giriş yapabilirsiniz. 

Özellikle akşam saatlerinde eşsiz bir huzur sunan Olimpos Plajı, Antalya’yı ziyaret eden herkesin denize girmesi gereken plajlardan biri!

Adrasan Plajı

adrasan plaji

Çıralı’dan sonra, yaklaşık yarım saatlik bir araç yolculuğu ile ulaşabileceğiniz bu saklı cennet, kesinlikle görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. Antalya kent merkezinden, yaklaşık 1.5 saat mesafede bulunan Adrasan Plajı, tamamen kumlarla kaplı. 

Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler bulunan bu plaj, bölgede denize girebileceğiniz en güzel yerlerden biri olarak görülüyor. Buna ek olarak, bölgede düzenlenen tekne turları ile çok keyifli vakit geçirebilir, diğer koyları da keşfe çıkabilirsiniz. 

Antalya’nın En Güzel Plajları Sizi Bekliyor!

Antalya gibi sayısız farklı plaja ev sahipliği yapan, eşsiz koyları ile ünlü olan bir beldeyi keşfetmenin en iyi yolu elbette kiralık villa tatilinden geçiyor!

GoTatil güvencesi ile rezerve edebileceğiniz en iyi Antalya kiralık villa seçenekleri ile bölgenin tüm güzelliklerini keşfedebilir, kendi programınıza göre hareket edeceğiniz, özgür ve ayrıcalıklı bir tatil yaşayabilirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu