Ege BölgesiGezilecek Yerler

Kabak Koyu

Fethiye, muhteşem bir doğada ve eşi benzeri olmayan bir atmosferde tatil yapmanıza olanak veren bir belde. Kusursuz bir denize ve ormanlara ev sahipliği yapan Fethiye, aynı zamanda çok derin bir tarihe sahip. 

Güzellikleri ve saklı hazineleri ile tarihin her döneminde, tüm medeniyetler tarafından el üstünde tutulumuş olan Fethiye’nin saklı hazinelerinden, Kabak Koyu da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Denizi, temiz havası ve sunduğu tüm diğer ayrıntılarıyla her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilen bu koyu kesinlikle keşfetmelisiniz!

Kabak Koyu Nerede? 

Kabak Koyu, Fethiye’nin Uzunyurt Köyü sınırları içinde kalıyor. Henüz 1987 yılında keşfedilen ve zamanla turistlerin uğrak noktalarından biri haline gelen koy oldukça iyi korunmuş durumda. Ormanların içinde bulunan konumu sayesinde, Kabak Koyu’nda huzurlu bir gün geçirebilmek mümkün.

kabak koyu nerede

Kabak Koyu’na Nasıl Gidilir? 

Kabak Koyu, son dönemde özellikle yaz aylarında fazlasıyla popüler. Koya toplu taşıma ile gitmek isterseniz, Fethiye kent merkezinden, Faralya Köyü’ne giden dolmuşlara binmeniz gerekiyor. Yaklaşık 50-60 dakika süren bir dolmuş yolculuğu sonrasında köy merkezinden kalkan taşıtlarla plaja gidebilirsiniz. Yürümeyi seviyorsanız, ağaçlarla kaplı bir yoldan ilerleyerek plaja ulaşabileceğiniz gibi, dilerseniz ücret karşılığı traktörlerle de gidebilirsiniz. 

kabak plaji

Özel aracınızla Kabak Koyu’na gitmek oldukça kolay. Fethiye’den yola çıkarak, Ölüdeniz istikametinden yine Faralya Köyü’ne gelebilir, buradan çok kısa sürede koya ulaşabilirsiniz. 

Fethiye Kabak Koyu Plajı’nda Maviye Doyacaksınız!

Fethiye’de her biri oldukça özel, onlarca farklı koy olduğunu söylemek mümkün. Ancak, Kabak Koyu’nu diğerlerinden ayıran bazı farklar bulunuyor. Özellikle, huzur ve dinginlik isteyen misafirler için uygun olan koy tamamen ağaçlarla kaplı bir bölgede bulunuyor. 

kabak koyu

Nispeten yeni turizme kazandırılmış olması nedeniyle, Kabak Koyu’nda yapılaşma oldukça az. Çevrede sadece birkaç işletme ve bina bulunuyor. Denize girdiğiniz plaj popüler olsa da fazlasıyla temiz tutuluyor. 

Kabak Koyu, diğer koylara kıyasla biraz daha dalgalı bir denize sahip. Ancak, koyun açıklarını sürekli besleyen yeraltı kaynakları sayesinde suyu fazlasıyla temiz ve berrak. Dinginlik içinde denizin ve güneşin tadını çıkarırken, bu muhteşem mavilikte çok iyi hissedeceğinize emin olabilirsiniz. 

Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmuyor. Çevrede birkaç ufak kafe bulunuyor olsa da yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler de oldukça sınırlı. Tamamen doğa içinde olan ve her şeyden izole olan Kabak Koyu, kelimenin tam anlamıyla kafa dinlemek için gelinebilecek, adeta saklı bir cennet. 

Koy, popüler sezonda fazlasıyla ziyaretçi çekiyor. Bu nedenle Ağustos ve Temmuz ayları kalabalık geçebiliyor. Eğer kalabalıktan hoşlanmıyorsanız koya sabah erken saatlerde gelebilir ve dinginlikte denize girmenin tadını çıkarabilirsiniz. 

Fethiye Kabak Koyu’nda Konaklama

Fethiye Kabak Koyu çevresinde çok fazla otel mevcut değil. Doğa içinde bir konumda olması nedeniyle yapılaşmaya izin verilmiyor. Koya biraz uzaklıkta bir kamp alanı mevcut. 

kabak koyu konaklama
Kabak Cove’s scene from hotel terrace

Kabak Koyu da dahil olmak üzere, Fethiye’nin birbirinden güzel koylarını keşfetmenin en iyi yolu olarak kiralık villalar gösteriliyor. Gotatil güvencesi ile kiralayabileceğiniz villalarda, günün her saati kullanabileceğiniz özel yüzme havuzu ve daha pek çok olanak sizi bekliyor. İster doğa içinde isterseniz şehir hayatına veya denize yakın bir konumda villa kiralayarak, özgür bir tatil geçirebilirsiniz. 

Günün her saatinde dilediğiniz gibi hareket edebileceğiniz, ev konforunda, size özel bir villada olmanın ayrıcalıklarını yaşayabileceğiniz Fethiye kiralık villaları tatilinizi tam anlamıyla unutulmaz kılacak. Fethiye’nin saklı hazinelerini göreceğiniz bu villalarda, Gotatil tecrübesiyle, en iyi fiyatlarla kusursuz bir tatil mümkün!

Kabak Koyu Şelale (Aladere Şelalesi)

Kabak vadisi’nde yer alan Aladere Şelalesi, 60 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Şelale, 170 cm derinliğinde ve 15-20 metrekare genişliğinde doğal bir havuz görünümüne sahip. Şelale’ye ulaşmak için iki patika bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu