Akdeniz Bölgesi

Kalkan Plajları

El değmemiş sahilleri ile muhteşem bir atmosfere sahip olan Kalkan’da tatil yaparken bol bol denize gireceğinize ve kendinizi Akdeniz’in serin sularına bırakacağınıza emin olabilirsiniz. Türkiye’nin en güzel tatil destinasyonları arasında yer alan bölged Kalkan plajları, özellikle yaz ve bahar aylarında muhteşem deniz suyu sıcaklığı ile dikkat çekiyor. 

Kalkan kiralık villalarında konaklarken keşfedebileceğiniz pek çok plaj var. Her biri ayrı bir atmosfere sahip olan, En güzel Kalkan plajlarını sizler için bu yazımızda listeledik!

1. Kalkan Halk Plajı

kalkan halk plaji

Kalkan Halk Plajı, bir halk plajı olmasına rağmen bölgenin en güzel ve konforlu plajlarından biri olarak görülüyor. Turistler arasında da oldukça popüler olan bu plaja giriş ücretsiz. 

Plaj fazlasıyla temiz ve düzenli. Plajın açıklarını besleyen birkaç yer altı kaynağı bulunması nedeniyle suları birazcık serin. Küçük çakıl taşlarıyla kaplı olan plajda, dalgalı havalarda bile masmavi ve temiz sularla karşılaşacağınıza emin olabilirsiniz. 

Plaj ve çevresinde şezlong, şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler bulunuyor. Bununla birlikte, çevrede çok sayıda restoran ve kafe de mevcut. 

2. Kaputaş Plajı

kaputas plaji

Turkuaz rengi suları ile fotoğraflarda, kartpostallarda sıkça karşımıza çıkan Kaputaş Plajı, Kalkan kent merkezinden sadece altı kilometer mesafede bulunuyor. Bölgenin en güzel plajlarından biri olarak gösterilen bu muhteşem doğa harikasında denize girmek tam anlamıyla bir ayrıcalık.

Kaputaş Plajı, yıl boyu yeraltı kaynakları tarafından besleniyor. Bu nedenle oldukça temiz sulara sahip olan plaj aynı zamanda koruma altında. 190 civarı basamakla ulaşabileceğiniz plaja giriş ücretsiz. Plajda belediyeye ait bir işletmeden şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plajda duş ve soyunma kabini gibi hizmetler de ücretsiz olarak veriliyor. 

3. Çakıl Plajı

buyuk cakil plaji

Kalkan’da kalabalıktan uzakta denize girmek istiyorsanız Çakıl Beach Club tam size göre. Çocuklu aileler için uygun olan bu plaj işletmesinde iskele ve minik bir plaj bulunuyor. Özel işletmeye ait olan plaja giriş ücretli. Plajda aynı zamanda farklı su sporları yapma imkanınız da mevcut. 

Çakıl Beach Club gün içinde restoran ve kafe olarak da hizmet veriyor. Gün boyu keyifli vakit geçirebileceğiniz bu plajda hem denizin tadını çıkarabilir hem de ailecek su sporları ile eğlenebilirsiniz. 

4. Patara Plajı

Kalkan’dan kısa bir araç yolculuğu ile dünyanın en ünlü plajlarından biri olan Patara Plajı’na da ulaşabilirsiniz. Uçsuz bucaksız kumları ile dikkat çeken bu plaj özellikle fotoğraf tutkunları için eşsiz kareler sunuyor. 

patara plaji

Eskiden beri pek çok filmde çöl sahnelerine ev sahipliği yapan Patara Plajı’nda kusursuz bir atmosfer tarafından karşılanacaksınız. Caretta Caretta kaplumbağalarının doğal üreme alanı olan plaj bozulmaması için koruma altına alınmış. Tıpkı kaplumbağalar gibi, nadir bulunan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan Kum Zambağı da plajda yetişiyor. 

Patara Plajı çevresinde aynı isimde bir de antik kent mevcut. Bölgenin tarihini merak ediyorsanız bu antik kenti de gezi programınıza dahil edebilirsiniz. 

5. Fırnaz Koyu

kalkan firnaz koyu

Fırnaz Koyu, Kalkan’ın en güzel plajları arasında belki de ilk sırayı hak ediyor. Özellikle el değmemiş bir doğaya sahip olması nedeniyle tercih edilen bu koyda adeta bir akvaryumda yüzüyor gibi hissedeceksiniz. 

Fırnaz Koyu’nun iyi korunmuş olmasının en önemli sebebi karadan herhangi bir ulaşıma sahip olmaması. Koya ulaşmak için tekne turlarına katılmanız ve deniz yoluyla plaja ulaşmanız gerekiyor. Günübirlik tekne turlarının büyük kısmı Fırnaz Koyu’na uğruyor. 

Bununla birlikte, koyda bulunan kumların cilt için faydalı olduğuna inanılıyor. Plaja gittiğiniz zaman, sıkılaştırıcı etkisi olduğu düşünülen bu özel kumla peeling yapmanız tavsiye ediliyor. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu