Ege BölgesiGezilecek Yerler

Fethiye Saklıkent Kanyonu

Fethiye’nin kesinlikle görülmeye değer yerlerinden biri olan Saklıkent Kanyonu, yaz kış ziyaret edilebilen bir cazibe merkezi. Farklı aktiviteler yapabileceğiniz, doğa ile bir arada olacağınız bir gün geçireceğiniz kanyondan çok keyif alacağınıza emin olabilirsiniz.

Fethiye – Ölüdeniz’de, GoTatil ayrıcalıklarıyla bir kiralık villa tatili yaparken, bu kanyon da dahil olmak üzere sayısız doğal güzelliği keşfetmek için bol bol vaktiniz olacak. Hem doğa ile bir arada olma, dingin bir atmosferde huzur bulma hem de aksiyon dolu bir gün geçirme fırsatı veren Fethiye Saklıkent Milli Parkı’nı mutlaka gezilecek yerler listenize eklemelisiniz. 

Saklıkent Milli Parkı Nerede? Nasıl Gidilir?

saklikent kanyonu fethiye

Saklıkent Milli Parkı, Antalya ve Muğla illeri arasında kalan bir bölgede yer alıyor. Muhteşem bir doğaya sahip olan, uzun yıllar boyunca keşfedilmeden gizli kalmayı başaran bu kanyona ulaşım oldukça kolay. Son zamanlarda yapılan yol çalışmaları ile birlikte, kanyona özel aracınız ile rahatlıkla ulaşabilmek mümkün.

Kanyon, Fethiye kent merkezinden yaklaşık 45 kilometre mesafede bulunuyor. Antalya kent merkezinden ise 50 kilometrelik bir yolculuk ile ulaşabilmeniz mümkün. 

Fethiye – Antalya karayolunu takip ederek Saklıkent Kanyonu’na gidebilirsiniz. Yol boyu göreceğiniz levhalarla bu doğa harikasına kolayca varabilirsiniz. 

Eğer özel aracınızla seyahat etmiyorsanız, günübirlik turlara katılarak kanyona gitmeniz de mümkün. Bununla birlikte, Fethiye kent merkezinden saatlik olarak kalkan dolmuşları da tercih edebilirsiniz. Sezonda, her saat başı dolmuş kalkıyor olsa da sezon dışında sayının azaldığını unutmayın.

Saklıkent Milli Parkı Giriş Ücreti

saklikent kanyonu

Saklıkent Milli Parkı’na girişte ücret ödemeniz gerekiyor. Girişte Müze Kart geçerli değil.

2022 yılı için giriş ücretleri yetişkinler için 13 TL, öğrenciler için 6.5 TL olarak belirlenmiş. Bununla birlikte, otomobiller için belirlenen 40 TL’lik otopark ücretini de ödemeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Saklıkent Nasıl Oluştu?

saklikent

Saklıkent Kanyonu, kireç taşından oluşan bir jeolojik formasyona sahip. Zaman içinde, Akdağ üzerinden akan Karaçay sayesinde oluşan kanyon, yüzyıllar boyunca suyla aşınarak günümüzdeki haline ulaşmış durumda. 

Yaz aylarında bile akan serin sular sayesinde muhteşem bir atmosfere sahip olan kanyon, bölgede dolaşan bir çoban sayesinde, tesadüf eseri keşfedildi. Keşfedildiği günden beri turistlerin gözbebeği olan kanyon, bugün Türkiye’nin en çok ziyaret edilen yerleri arasında gösteriliyor. 

Saklıkent Kanyonu Kaç Kilometre?

fethiye saklikent 2

Saklıkent Kanyonu, 18 kilometrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun kanyonlarından biri olarak kabul ediliyor. Kanyonda akan su boyunca yürüyüş yapılabilecek parkurlar yer alıyor. Özellikle, yaz sıcağından bunalan kişiler Saklıkent’i sıkça ziyaret ediyor. 

Kanyonun yüksekliği 200 metre olarak belirtiliyor. Akan su boyunca yer yer genişleyen kanyon, en dar noktasında iki metrelik ene sahip. 

Saklıkent Kanyonu’nda Yapılacak Aktiviteler

fethiye saklikent

Saklıkent Kanyonu’nda yapılabilecek en güzel aktivite, buz gibi suyun içinden yürüyerek serinlemek olarak gösterilebilir. Ancak, kayaların keskin ve ayaklarınızı acıtabilecek şekilde olduğunu unutmamanız gerekli. Bu nedenle, kanyona giderken deniz ayakkabısı almanız veya kanyonda bulunan işletmelerden kiralamanız tavsiye ediliyor. 

Doğa yürüyüşü turları düzenlenen kanyonda muhteşem atmosferin tadını çıkarabilir, bu yürüyüşler ile bölgeyi tanıyarak ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Saklıkent Kanyonu’nda çocuklu aileler için uygun trekking parkurları bulunuyor olsa da genel zorluk seviyesi oldukça yüksek. Bu nedenle, turlara katılmadan önce rehberlerden çocuklara uygun olup olmadığı konusunda bilgi almanız tavsiye ediliyor. 

Saklıkent Kanyonu, aynı zamanda oldukça keyifli bir rafting parkuru barındırıyor. Her seviyeye uygun olan bu parkurda çok keyifli vakit geçirebilir, her zaman gülümseyerek hatırlayacağınız anılar elde edebilirsiniz. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu