Akdeniz BölgesiGezilecek Yerler

Kalkan’da Gezilecek Yerler

Kalkan, her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan, muhteşem doğası ve güzellikleri ile tanınan kusursuz bir belde. Doğal güzellikleri ile dikkat çeken Kalkan, aynı zamanda gezilecek ve görülecek pek çok cazibe merkezine sahip. 

kalkan

Tarih boyunca, medeniyetlerin uğrak noktası olmuş ve her zaman el üstünde tutulmuş olan bu bölgede, her gününüzü dolu dolu geçirmeniz ve unutulmaz bir tatil yaşamanız için görmeniz gereken bazı yerleri sizler için listeledik. 

Patara Plajı ve Antik Kenti

patara plaji

Patara, bölgenin en ünlü doğal güzelliklerinden biri olarak kabul ediliyor. Sadece Türkiye için değil, dünya için de önemli bir yer olan Patara’da, 12 kilometre uzunluğunda bir plaj sizi bekliyor. Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanlarından biri olan Patara Plajı, aynı zamanda adeta çöl atmosferi veren kum tepelerine de sahip. 

Patara Plajı ile birlikte, plajdan sadece 10 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz Patara Antik Kenti de mutlaka görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. Oldukça iyi korunmuş bir antik tiyatro ve hamam bulunan antik kent, bölgenin tarihini yakından tanımanız adına oldukça önemli.

patara antik kenti

Kalkan’a geldiğiniz zaman, özellikle plajı ziyaret etmeyi ihmal etmemelisiniz. Patara Plajı, gün batımında muhteşem sahnelere ev sahipliği yaptığı için fotoğraf makinenizi yanınızda götürmeyi unutmayın. 

Kaputaş Plajı

kaputas plaji

Kalkan ve Kaş arasında yer alan bu saklı cennet, gören herkesi kendine hayran bırakan muhteşem bir doğal güzelliğe sahip. Tam anlamıyla, iki dağın arasında kalan bir vadide bulunan Kaputaş Plajı, iyi korunması ve tertemiz denizi ile tanınıyor.

Kaputaş Plajı, suyun altından çıkan doğal kaynak suları ile devamlı olarak besleniyor. Oldukça serin suları olan plajda eşsiz bir atmosfer sizi bekliyor. Plajın bu özelliği sayesinde, her zaman temiz kaldığı biliniyor. 

İyi korunan bir doğal güzellik olan Kaputaş Plajı’na ulaşmak için 187 basamaktan oluşan bir merdivenden inmeniz gerekiyor. Yorucu olsa da görülmeye değer olan bu plajda tüm gün boyunca iyi vakit geçirebilir ve kendinizi doğanın huzuruna bırakabilirsiniz. 

Plajda belediyeye ait bir işletme de mevcut. Yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme, şezlong ve şemsiye hizmeti de veriyor. 

Mavi Mağara

mavi magara

Mavi Mağara, büyüleyici doğal güzelliği ile bölgenin en çok dikkat çeken yerlerinden biri olarak biliniyor. Denizden ulaşılabilen bu mağarada, dar girişten içeriye sızan güneş ışınlarının yarattığı muhteşem bir görsel şölen sizi bekliyor. 

Akdeniz foklarına da ev sahipliği yapan mağaraya, Kalkan kent merkezinden yaklaşık altı kilometrelik bir yolculukla ulaşmak mümkün. Kaputaş Plajı’na çok yakın bir konumda bulunan Mavi Mağara, aynı zamanda pek çok tekne turunun da uğrak noktalarından biri olarak biliniyor. 

Mavi Mağara’ya karayolu ile ulaşım yok. Özel olarak bu mağarayı ziyaret eden tekne turlarına katılabileceğiniz gibii, Mavi Mağara da dahil olmak üzere, pek çok yeri görebileceğiniz turlarla da bölgeye ulaşabilmeniz mümkün. 

Güvercinlik Deniz Mağarası

guvercinlik deniz magarasi

Kalkan’da bulunan bir diğer görülmeye değer yer de Güvercinlik Deniz Mağarası. Tıpkı Mavi Mağara gibi denizden ulaşabileceğiniz Güvercinlik, adını içinde yaşayan binlerce yabani güvercinden alıyor. 

Bölgenin en dikkat çeken jeolojik oluşumlarından biri olan Güvercinlik Deniz Mağarası, kesinlikle görmeniz gereken yerlerden biri olarak gösteriliyor. Mağaraya karadan ulaşım olmadığı için tekne turları ile gitmeniz gerekiyor. 

Saklıkent Kanyonu

saklikent kanyonu

Kalkan’dan aracınızla yaklaşık 40 kilometrelik bir yol kat ederek Saklıkent Kanyonu’na ulaşabilmeniz mümkün. Fethiye ile Kalkan arasında bulunan bu muhteşem kanyon, tüm gününüzü geçirebileceğiniz kadar büyük.

Akan serin suları ile yaz sıcağını unutacağınız Saklıkent Kanyonu’nda oldukça güzel bir rafting parkuru da bulunuyor. Eğer gününüze heyecan katmak isterseniz, her seviyeden macerapereste uygun olan bu rafting parkurlarını da deneyebilirsiniz. 

Saklıkent Kanyonu, aynı zamanda doğa yürüyüşü yapabileceğiniz parkurlara da sahip. Dilediğiniz gibi eğleneceğiniz ve çok keyifli vakit geçireceğiniz bir gün sunan bu kanyonu mutlaka programınıza dahil etmelisiniz.

Myra Antik Kenti

myra antik kenti

Eğer bölgenin sadece doğal güzellikleriyle sınırlı kalmayıp, baş döndüren bir tarihe de şahit olmak istiyorsanız, Myra Antik Kenti’ni kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Kalkan’dan yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan bu antik kent, bölgenin tarihini yakından görebileceğiniz yerlerden bir tanesi. 

Roma döneminde inşa edilen bir tiyatroya sahip olan Myra Antik Kenti, aynı zamanda Noel Baba Kilisesi ile de tanınıyor. Pek çok kişi, Noel Baba’nın bu antik kentte doğup yaşadığına inanıyor. 

Myra Antik Kenti, yılın her döneminde ziyarete açık.

Xanthos Antik Kenti

xanthos antik kenti

Bölgenin bir diğer antik eseri olan Xanthos Antik Kenti, Kalkan’dan Kaş’a doğru ilerlerken karşınıza çıkacak. Kalkan kent merkezine yaklaşık olarak 20 kilometre mesafede bulunan bu antik kent, tarih boyunca pek çok hikayeye konu olmuş bir geçmişe sahip. 

Özellikle, işgal altına girdiği dönemde, teslim olmak yerine tüm halkı ile beraber intihar etmesiyle tanınan antik kent, Likya medeniyetinin en önemli şehirlerinden biri olarak biliniyor. Milattan önce sekizinci yüzyıla kadar uzanan tarihi ile, Kalkan ve çevresinin en eski eserlerinden biri olarak kabul ediliyor. 

Xanthos Antik Kenti, aynı zamanda oldukça etkileyici bir manzaraya da sahip. Bu tarihi yapıyı ziyaret ederken, mutlaka fotoğraf makinenizi yanınızda bulundurmalısınız. 

Kekova

kekova

Kekova, Kalkan’dan yaklaşık olarak 55 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Özellikle, tarihi yapıları ile dikkat çeken Kekova, Kalkan tatiliniz sırasında mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olarak gösteriliyor.

Kekova, depremlerle su altında kalmış bir antik şehre ev sahipliği yapıyor. Suyun üzerinde, huzurlu ve kusursuz bir doğa sunarken, suyun altında da bambaşka bir dünyayı ziyaretçileriyle buluşturuyor. 

Antik kentin suyun altında kalan bölümüne, tüplü dalış yaparak ulaşabilmek mümkün. Bölgede, eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen pek çok farklı dalış turu bulunuyor. Yine aynı şekilde, tekne turları aracılığıyla, antik kentin kalıntılarını suyun üzerinde görebilmek de mümkün. 

Seyrek Çakıl Plajı

seyrek cakil plaji 1

Kalkan’ın gizli kalmış güzelliklerinden biri olan Seyrek Çakıl Plajı, sadece 11 kilometrelik bir araç yolculuğu ile kolayca ulaşabileceğiniz bir mesafede yer alıyor. Eğer sakin bir ortamda denize girmek, dalgası olmayan bir koyda vakit geçirmek istiyorsanız, Seyrek Çakıl Plajı tam aradığınız yer olabilir!

Plaj, çok geç keşfedildiği için doğal güzelliklerini en iyi şekilde korumayı başarıyor. Bu bölgede denize girerken, kendinizi adeta başka bir dünyada hissedecek, her anından keyif alacağınız bir deneyim yaşayacaksınız.

Kalkan’da Keşfedilecek Çok Yer Var!

Kalkan, tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve farklı aktivite olanakları ile gerçekten görülmeye değer bir bölge. Bu bölgede tatil yaparken, özgür bir şekilde hareket edebilmek adına kiralık villa tatilini tercih edebilirsiniz. 

Kalkan kiralık villaları, tüm bu gezilecek yerler ve daha fazlasına, dilediğiniz her an özgürce ulaşabilmenizi sağlıyor. GoTatil güvencesi ile kiralayabileceğiniz, en iyi Kalkan kiralık villaları ile hem bölgeyi keşfedebilir hem de size ait bir villada olmanın ayrıcalıklarını yaşayabilirsiniz.

İslamlar, Üzümlü, Kalkan, Kaş gibi pek çok bölgede, geniş kiralık villa portföyü ile sizi bekleyen GoTatil, tatilinizi eşsiz bir atmosferde geçireceğinizi garanti ediyor! Kalkan gibi doğa harikası bir bölgeyi, hayat boyu unutamayacağınız kadar güzel bir tatilde keşfetmek istiyorsanız, GoTatil ile hemen rezervasyonunuzu yapabilirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu