Akdeniz BölgesiGezilecek Yerler

Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı, bölgenin en çok dikkat çeken doğal güzelliklerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Gören herkesi kendine hayran bırakan bu kusursuz plaj, sakladığı muhteşem hazineler ile her yıl binlerce turisti kendine çekmeyi başarıyor. 

antalya gf07daf528 1280

Kaputaş, aslında sadece bir plaj olmanın ötesinde, zaman zaman efsanelere konu olan bir bölge olarak da biliniyor. Plajda denize girerken, Akdeniz’in serin sularının tadını çıkarıp, aynı zamanda bu bölgenin mistik atmosferine şahit olabilirsiniz. 

Kaputaş Plajı’nı ziyaret etmeyi planlıyorsanız, plajla ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. 

Kaputaş Plajı Nerede?

Kaputaş Plajı, Kaş ve Kalkan arasında yer alıyor. İki bölgenin ortası sayılabilecek bir konumda bulunan plaj, Kalkan kent merkezine yaklaşık 7 kilometre mesafede bulunuyor.

kaputas 1 

Antalya’dan yaklaşık olarak 187 kilometre uzaklıkta olan plaj, Kaş’a yalnızca yarım saatlik sürüş mesafesinde bulunuyor. Toplu taşıma tercih ederseniz, Kaş ve Kalkan arasında seyahat eden minibüsler ile plaja kolayca ulaşabilmeniz mümkün. 

Kaputaş Plajı’na Ne Zaman Gidilir? 

Kaputaş Plajı’na geldiğinizde mutlaka denize girmeniz gerekli. Bu nedenle, soğuk mevsimleri ve kış aylarını tercih etmeniz tavsiye edilmiyor. 

kaputas plaj

Plajda, karaya çok yakın bir mesafede su altı kaynağı bulunuyor. Bu nedenle, suyun sıcaklığı diğer plajlara kıyasla biraz düşük. Temizliğini ve turkuaz rengini bu kaynaklara borçlu olan plaja, yaz aylarında giderek çok keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Kaputaş Plajı Ücretli Mi?

Kaputaş Plajı, belediye tarafından işletiliyor. Plaja girişte herhangi bir ücret talep edilmiyor. 

Eğer plajda bulunan şezlong ve şemsiyelerden yararlanmak isterseniz, yine belediyeye ait olan işletmeden kiralama yapabilirsiniz. Bunun dışında, dilerseniz havlunuzu kumlara sererek, ücretsiz şekilde plajın tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz. 

Plajda, belediyeye ait bir büfe de bulunuyor. Su ve benzeri basit ihtiyaçlarınızı bu büfeden kolayca satın alabilirsiniz. 

Kaputaş Plajı’nın Hikayesi

Kaputaş Plajı, bölge halkı tarafından uzun süredir biliniyor. Turizme açılmadığı dönemlerde bile bölgenin yerlileri tarafından sıkça ziyaret edilen bu doğa harikası, aynı zamanda çok farklı hikayelerle de tanınıyor. alex perez NLUkAA nDdE unsplash 1

İki dağ arasında bulunan bu saklı hazine ile ilgili kulaktan kulağa dolaşan pek çok söylenti bulunuyor. Bunlardan ilki, oldukça romantik olan bir aşk hikayesine dayanıyor. 

Bu efsaneye göre, ismi bilinmeyen bir genç kız, savaşta ölen sevdiğini unutamadığı için burada intihar etmeye çalışıyor. Genç kızın içine düştüğü derin kederi gören dağlar, ikiye ayrılarak genç kızın denize düşmesine sebep oluyor. Hayatta kalan genç kız, daha sonra Toros Dağları’na çıkarak ormanlarda yaşamaya başlıyor. 

Bir diğer hikayede ise antik tanrıların savaşı sırasında ortaya çıktığı belirtiliyor. Tanrıların savaşı sırasında, korkudan ne yapacağını bilemeyen insanlar, çaresizce dua ederken Kaputaş Plajı’nı keşfediyor ve burada saklanarak hayatta kalıyor. 

Doğası ve denizi kadar hikayeleriyle de ilgi çeken bu plaja ait pek çok efsaneyle karşılaşmak mümkün. Tüm bu mitolojik hikayeleri bir kenara bırakırsak, plajın gerçekten büyüleyici olduğunu söylemek mümkün. 

Kaputaş Plajı Merdivenleri ile Ünlü 

Kaputaş Plajı, bir yamaçta bulunan ve adeta dağlardan inerek ulaştığınız saklı bir hazine. Plaja inebilmek için 187 basamaklı bir merdiveni kullanmanız gerekli. Elbette, aracınıza ulaşmak için yine bu merdivenleri tırmanmanız gerekiyor. 

Her ne kadar zorlu bir süreçle ulaşıyor olsanız da bu muhteşem doğanın tadını çıkarmak için her şeye değeceğine emin olabilirsiniz. Güzelliklerini bu şekilde koruyan ve sadece onun için çabalayanlara açan Kaputaş Plajı, Kaş – Kalkan seyahatinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor!

Plajda Caretta Caretta Kaplumbağalarını Da Görebilirsiniz

Kaputaş Plajı’nın doğal güzelliği ve muhteşem atmosferi sadece insanların ilgisini çekmiyor! Bu bölgeyi evi olarak kabul eden su kaplumbağaları, Kaputaş’ı yumurtlama noktası olarak kullanıyor.

Eğer şanslıysanız, denizde Caretta Caretta kaplumbağaları ile birlikte yüzme ihtimaliniz bulunuyor. Yine aynı şekilde, plajın çeşitli bölgelerinde, koruma altına alınmış yumurtlama alanlarına rastlamanız dfa mümkün. 

Kaputaş Plajı’na Yakın Villa Bölgeleri

Kaputaş Plajı’nın tadını çıkarmak istiyorsanız, bölgeye yakın beldelerde muhteşem villalar kiralayabilirsiniz. GoTatil güvencesi ve ayrıcalıklarıyla kiralayabileceğiniz bu villalarda, jakuziden kapalı havuza kadar çok çeşitli özellikler arasından tercih yapabilirsiniz. Yine aynı şekilde, korunaklı kiralık villaları tercih ederek, kelimenin tam anlamıyla size özel bir villa tatili yapabilirsiniz. 

kaputas

  • Kalkan: Kalkan, Kaputaş Plajı’na sadece yedi kilometre uzaklıkta bulunuyor. Çok kısa sürede, aracınızla kolayca ulaşabileceğiniz plajda iyi vakit geçirebilmeniz mümkün. Sabah saat sekizde ziyarete açılan plaj, akşam saat yediye kadar sizi bekliyor. Kalkan kiralık villaları incelemek için tıklayın.
  • Kaş: Kaş, yaklaşık yarım saatlik bir sürüş mesafesinde bulunuyor. Pek çok farklı kiralık villa alternatifine rastlayacağınız bu beldede de konaklayabilmeniz mümkün. Dilerseniz özel aracınızla, dilerseniz bölgede bulunan toplu taşıma olanaklarıyla plaja kolayca ulaşabilirsiniz.  Kaş’ta kiralık villaları incelemek için tıklayın.

Akdeniz’in saklı hazinelerinden biri olarak kabul edilen Kaputaş Plajı, bölgeye giden herkesin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında geliyor. Özellikle, huzur ve dinginlik dolu bir gün geçirmek istiyorsanız, bu plajı programınıza mutlaka dahil etmeli, özellikle sabah erken saatlerde ziyaret etmelisiniz. 

  • Kaputaş Plajı ücretli mi?
    Kaputaş Plajı, belediye tarafından işletiliyor. Plaja girişte herhangi bir ücret talep edilmiyor.
  • Kaputaş Plajı nerededir?
    Kalkan kent merkezine yaklaşık 7 kilometre mesafede bulunuyor.
  • Kaputaş Plajı özelliği nedir?
    Plajda, karaya çok yakın bir mesafede su altı kaynağı bulunuyor. Temizliğini ve turkuaz rengini bu kaynaklar sağlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu