Gezilecek Yerler

Muğla’da Gezilecek Yerler

Türkiye’nin tatil yapılabilecek en güzel yerlerinden biri olan Muğla, her noktasında bambaşka bir doğa harikasını, tarihi eseri saklıyor. Her dönemde el üstünde tutulan bu bölgede mutlaka görülmesi gereken pek çok yer mevcut. 

Tatiliniz sırasında, bölgeyi en iyi şekilde keşfetmek ve Muğla’nın tadını çıkarmak istiyorsanız, sizin için bu yazımızda listelediğiniz yerleri mutlaka programınıza dahil etmelisiniz!

Dalaman Çayı

mugla gezilecek yerleri

Muğla’nın adeta sembollerinden biri olan Dalaman Çayı, bölgenin en temiz akarsularından biri olarak biliniyor. Türkiye’nin en uzun akarsuları arasında da gösterilen bu çay, 230 kilometre boyunca devam ediyor.

Dalaman Çayı çevresinde pek çok balık restoranı, kafe ve benzeri işletme bulunuyor. Yine aynı şekilde, doğa yürüyüşü yapabileceğiniz parkurlar da mevcut.

Dalaman Çayı’na geldiğinizde mutlaka rafting yapmanız tavsiye ediliyor. Her seviyeden ziyaretçiye uygun bir parkurun bulunduğu Dalaman Çayı’nda, rafting ile çok eğlenceli vakit geçirebileceğinize emin olabilirsiniz. 

Saklıkent Kanyonu

Eğer yaz sıcağından bunaldıysanız, Muğla ve Antalya arasında kalan bölgede yer alan Saklıkent Kanyonu’u ziyaret edebilirsiniz. Oldukça iyi korunan bir doğaya sahip olan kanyonda, doğa yürüyüşü etkinliklerine katılarak ormanları keşfetmek de mümkün. Yine aynı şekilde, suyun içinde yürüyüş yapabileceğiniz çeşitli parkurlar da bulunuyor. 

saklikent kanyonu 1

30 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan kanyonda rafting yapma şansınız da var. Bunlara ek olarak, su kenarında kurulmuş farklı işletmelerde yemek yiyebilir, doğayla bir arada olacağınız keyifli bir gün geçirebilirsiniz. 

İncirliin Mağarası

Muğla’da gezilecek yerler arasında ilk sıralarda gösterilen İncirliin Mağarası, doğal kaya formasyonları ile muhteşem bir görsel şölen yaratıyor. Yaz ve kış aylarında aynı sıcaklığı koruyan bir mikroklimaya sahip olan mağarayı mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

incirliin magarasi

Gökçeler Kanyonu içinde bulunan bu mağarayı ziyaret ettikten sonra, eğer vaktiniz kalırsa kanyonda doğa yürüyüşü yaparak keyifli vakit geçirebilmeniz de mümkün. 

Sedir Adası

sedir adasi

Sedir Adası, yaz aylarında Muğla’ya gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden biri. Pek çok efsanede adı geçen bu ada aynı zamanda Kleopatra Adası olarak da biliniyor. Yaygın bir inanışa göre, güzelliği ile ünlü olan Kleopatra’nın burada denize girdiği, güzelliğini buna borçlu olduğu düşünülüyor. 

Oldukça temiz bir denize sahip olan Sedir Adası, Marmaris ilçesinin sınırları içinde kalıyor. Tatiliniz sırasında, gün boyu keyifli vakit geçirebileceğiniz bölgede, şemsiye ve şezlong hizmeti veren çeşitli işletmeler de mevcut. Eğer denize girmeyi seviyor ve kendinizi serin sulara bırakmak istiyorsanız, Sedir Adası’nı mutlaka programınıza dahil etmelisiniz.

Sultaniye Kaplıcaları

sultaniye kaplicalari

Son zamanlarda yabancı turistler tarafından da ilgi çeken Sultaniye Kaplıcaları, Muğla’ya bağlı olan Ekincik beldesinde bulunuyor. Türkiye’deki sayılı kaplıcalar arasında gösterilen Sultaniye, cildi güzelleştirdiğine ve çeşitli hastalıklara iyi geldiğine inanılan bir çamur banyosuna sahip.

Türkiye’deki kaplıcalar arasında, radyoaktivite oranı en yüksek olan kaplıca olarak bilinen Sultaniye, özellikle kendinize vakit ayırmak istiyorsanız ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında geliyor. 

Gün boyu eğlenebileceğiniz, çamur banyoları ile keyifli vakit geçirebileceğiniz bu kaplıcada yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler de mevcut. 

Amintas Kaya Mezarları

aminatas kaya mezarlari

Fethiye beldesi içinde kalan Amintas Kaya Mezarları, bölgenin tarihini yakından görmek isteyenler için oldukça ilgi çekici bir yer. Eğer tarihe ve Muğla’nın geçmişine ilginiz varsa, burayı mutlaka gezilecek yerler listenize eklemelisiniz. 

Kaya mezarlarının ne zaman inşa edildiği tam olarak bilinmiyor olsa da araştırmacıların bulguları dördüncü yüzyıla işaret ediyor. Dağa oyularak inşa edilen ve günümüze kadar korunarak ulaşan bu kaya mezarları, pek çok efsaneye de konu olmaya devam ediyor. Bu tarihi yapı, sadece yerli turistler tarafından değil, bölgeyi ziyaret eden yabancılardan da ilgi görüyor. 

Kayaköy

kayakoy fethiye

Muğla’da gezilecek ve mutlaka görülmesi gereken yerler arasında, belki de ilk sırada Kayaköy yer alıyor. Fethiye ilçesi sınırları içinde bulunan Kayaköy, bölgenin en mistik ve dikkat çeken yapılarına ev sahipliği yapıyor. 

Çok eskiden beri medeniyetin olduğu Kayaköy, aslında bir Rum köyü. 1923 yılında gerçekleşen nüfus mübadelesi ile boşaltılan köyde herhangi bir yerleşim bulunmuyor. Onlarca taş evin olduğu köy, günümüzde tam anlamıyla bir hayalet kasabayı andırıyor. 

Gören herkesi etkileyen bir atmosfere sahip olan Kayaköy, özellikle sabahın erken saatlerinde bambaşka bir görsel şölen sunuyor. Sisin çöktüğü günlerde, ziyaretçilere muhteşem fotoğraflar çekme fırsatı veren Kayaköy’ü mutlaka programınıza eklemelisiniz.

Datça

datca

Datça, Muğla’nın gezilebilecek en şirin yerlerinden bir tanesi. Küçük bir kasaba olan ve sezonda oldukça popüler olan bu beldede, özellikle Eski Datça kesinlikle görülmeye değer. 

Ege’nin kendine has atmosferini yansıtan Eski Datça’da, taş evler arasında yürüyüş yapabilir, gün boyu eğleneceğiniz ve keyif alacağınız aktiviteler bulabilirsiniz. Birbirinden keyifli karelere şahit olacağınız bu beldeyi ziyaret ederken, yanınızda fotoğraf makinenizi götürmeyi ihmal etmeyin!

Bodrum ve Bodrum Kalesi

bodrum

Turizm açısından, Muğla’nın en önemli ilçelerinden biri olarak kabul edilen Bodrum, dünyanın her yerinden milyonlarca turisti kendine çekmeyi başarıyor. Küçük bir Ege kasabası olmanın ötesinde, artık dünyanın her yerinde tanınan bir turizm merkezi haline gelen Bodrum’da bulunmak bile başlı başına keyifli bir deneyim. 

Bodrum’un kent merkezi oldukça küçük ancak kesinlikle görülmeye değer. Akşamları çok eğlenceli aktivitelere rastlayabileceğiniz Bodrum’da güzel bir gün geçireceğinize emin olabilirsiniz. Kent merkezinde, kafe ve restoranlarda canlı müzik performansları da gerçekleştiriliyor. 

Eğer bölgenin tarihini daha yakından görmek istiyorsanız, belde merkezinde bulunan Bodrum Kalesi’ni de ziyaret etmelisiniz. Bodrum ile özdeşleşen bu kalede, bölgeyi tarih boyunca el üstünde tutan medeniyetlere dair izler bulabilirsiniz. Buna ek olarak, Bodrum’un kusursuz manzarasını fotoğraflayabileceğiniz açılara da şahit olabilirsiniz. 

Bodrum Kalesi’ni ziyaret ettikten hemen sonra, kalenin çok yakınında bulunan Sualtı Arkeoloji Müzesi de ziyaret edebileceğiniz yerler arasında. Muğla ve çevre illerden çıkarılan arkeolojik eserleri, batık gemileri görebileceğiniz bu müze fazlasıyla ilgi çekici.

Damla Deresi

damla deresi

Muğla’nın doğa harikası cazibe merkezlerinden biri olarak kabul edilen Damla Deresi, kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında gösteriliyor. Özellikle, şehrin kalabalığından ve bunaltıcı atmosferinden bıktıysanız, bu dere çevresinde vakit geçirerek tüm stresinizden dakikalar içinde kurtulabilirsiniz. 

Dere çevresinde, çay içebileceğiniz veya yemek yiyebileceğiniz restoranlar bulunuyor. Doğanın tam ortasında bulunan Damla Deresi, huzurlu bir gün geçirmek ve doğayla bütünleşmek için ideal bir yer. 

Azmak Nehri 

azmak nehri

Üç kilometrelik uzunluğa sahip olan Azmak Nehri, hem gün boyu eğlenebileceğiniz hem de sakinliğin tadını çıkarabileceğiniz bir yer olarak ön plana çıkıyor. Daha önce pek çok dizi ve filmde de adı geçen bu bölge, Muğla’nın Akyaka ilçesinde bulunuyor.

Azmak Nehri, yaz aylarında sıcaktan bunalan turistler tarafından sıkça tercih ediliyor. Dingin bir atmosfere sahip olan nehir kenarında, sabah erken saatlerde doğanın uyanışına şahit olabilir, dilerseniz çevredeki işletmelerde leziz bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Muğla’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Azmak Nehri kesinlikle görülmeye değer. 

Kelebekler Vadisi

kelebekler vadisi 2

Muğla’nın en güzel ilçelerinden biri olan Fethiye’ye bağlı olan Kelebekler Vadisi, Ege’nin en iyi korunmuş doğal güzelliklerinden biri olarak kabul ediliyor. Bölgeye gelen herkes tarafından ziyaret edilmesi gereken Kelebekler Vadisi, gören herkesi kendine hayran bırakan bir atmosfere sahip.

Karayoluyla gitmeniz durumunda oldukça zor bir ulaşıma sahip olan Kelebekler Vadisi’ne tekne turları ile gitmeniz tavsiye ediliyor. Muhteşem fotoğraflar çekebileceğiniz bu vadi, Muğla’nın en önemli cazibe merkezlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. 

Likya Yolu

likya yolu

Oldukça uzun bir yol olan Likya Yolu, Muğla ili içinde kalan kısımlara da sahip. Türkiye’nin en uzun trekking rotası olan Likya Yolu, hem bölgenin tarihini yakından tanımanıza hem de doğayla bir arada olmanızı sağlayacak. 

Likya Yolu’nun tamamını yürümek kimi zaman aylar alıyor olsa da bölgede oldukça iyi işaretlenmiş kısa parkurlar da mevcut. Deneyim seviyenize göre, bu parkurlardan biri tercih ederek doğayla bir arada olacağınız ve huzurlu hissedeceğiniz bir gün geçirebilirsiniz.

Muğla’da Villa Kiralayarak Tatilinizi Bir Adım Öteye Taşıyın

Muğla’nın her biri kendine hayran bırakan doğal güzelliklerine şahit olurken, bir villada olmanın ayrıcalıklarını hissetmek paha biçilemez bir deneyim! 

GoTatil güvencesi ile kiralayabileceğiniz en güzel Muğla kiralık villa seçenekleri, tatilden beklentinizi tam anlamıyla karşılayacak pek çok farklı özellik sizi bekliyor. Lüks kiralık villalarda, jakuziden saunaya kadar farklı imkanlardan yararlanabilir, dilerseniz doğanın tam ortasında, huzura ve oksijene doyacağınız bir villada tatil yapabilirsiniz. 

Özel havuzlu ve tamamen size ait olan bu villalarda, GoTatil tecrübesi ve güvencesiyle kusursuz bir Muğla tatili sizi bekliyor! 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu