Gezilecek Yerler

Sedir Adası

Sedir Adası, doğal güzellikleri ve muhteşem atmosferi ile özellikle yaz aylarında pek çok turistin uğrak noktası olmayı başarıyor. Yemyeşil ormanlar arasında denize girebileceğiniz ve kendinizi serin sulara bırakarak dinleneceğiniz bu ören yerinde muhteşem vakit geçirmek mümkün. 

sedir adasi tekne turu

Sedir Adası, özellikle bembeyaz kumsalları ile tanınıyor. Korunaklı bir koy içinde bulunuyor olması sayesinde oldukça sakin bir denize sahip olan adada el değmemiş bir doğa sizi bekliyor olacak. 

Gotatil güvencesi ile Marmaris’te kiralayacağınız birbirinden keyifli villalarda, Sedir Adası da dahil olmak üzere bölgenin en güzel plajlarını keşfedebilir, ayrıcalıklı bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Her anından keyif alacağınız bir kiralık villa deneyimi, Marmaris’te de Gotatil güvencesiyle sizi bekliyor olacak!

Sedir Adası Nerede? 

Halk arasında Kleopatra Plajı olarak da bilinen Sedir Adası, Marmaris’in yaklaşık 16 kilometre kuzeyinde bulunuyor. Plaja ulaşmak için kat etmeniz gereken yol oldukça düzenli şekilde yeniden yapılmış. Marmaris’ten başlayarak kısa bir araç yolculuğu ile adaya kolayca ulaşabilmeniz mümkün. 

Sedir Adası’na Nasıl Gidilir?

Sedir Adası’na gidebilmek için en kolay yol, Marmaris’e bağlı olan Çamlı Köyü olarak gösteriliyor. Köyde bulunan limandan tekneler aracılığıyla plaja ve adaya ulaşabilmek mümkün. 

sedir adaasi

Bununla birlikte, bölgedeki pek çok turistik merkezden de günübirlik tekne turlarına katılarak Sedir Adası’na gidebilirsiniz. Muğla, Akyaka, Marmaris ve daha pek çok tatil beldesinden kalkan tekneler genellikle bu muhteşem adaya uğruyor. 

Marmaris kent merkezinden kalkan toplu taşıma araçlarıyla da limana gidebilmek mümkün. Sezonda neredeyse her an kalkan minibüs ve otobüsler Çamlı Limanı’na kadar gidiyor. Daha sonra her yarım saatte bir kalkan tekneler ile adaya gidebilmek mümkün. 

Kleopatra Plajı, sezonda oldukça popüler bir cazibe merkezi olduğu için mutlaka sabah erken saatlerde gelmeye çalışmalısınız. Özellikle Temmuz – Ağustos aylarında plajın çok kalabalık olduğunu görmek mümkün. 

Sedir Adası Giriş Ücreti Ne Kadar?

Sedir Adası, her gün saat 09:00 ve akşam 20:00 arasında ziyarete açık. Bir ören yeri olması nedeniyle girişte ücret ödenmesi gerekiyor. 

Sedir Adası’nın güncel giriş ücreti 125 TL olarak belirlenmiş. Adaya girişte Müze Kart geçerli. 

Sedir Adası’nda Yapılacak Aktiviteler Neler? 

Sedir Adası ve Kleopatra Plajı, özellikle dinlenmek ve kendini doğanın dinginliğine bırakmak isteyen kişiler için ideal bir lokasyon. Doğanın el değmemiş güzelliklerini cömertçe sergilediği bu bölgede yapabileceğiniz en iyi şey uzanmak ve sakinliğin tadını çıkararak güneşlenmek. 

sedir adasi nerededir

Kleopatra Plajı’nda bulunan kumlar bölgede sadece Girit’te görülüyor. Özel ve koruma altında olan bu kumların plaj dışına çıkarılması yasak. Plaja gittiğinizde, havlunuzu yere sererek bu muhteşem atmosferi tadabilirsiniz. 

Sedir Adası’nda adından da anlaşılabileceği gibi pek çok sedir ağacı mevcut. Eğer doğa yürüyüşlerinden hoşlanıyorsanız çevredeki ormanları keşfedebilirsiniz. Ağaçlar arasında yapacağınız keyifli bir yürüyüş ruhunuzu dinlendirmenizi sağlayacak. Özellikle insanların az olduğu yürüyüş rotalarını tercih etmeniz tavsiye ediliyor. 

Kleopatra Plajı Kesinlikle Görülmeye Değer

Sedir Adası’nı dünyaca ünlü bir yer haline getiren Kleopatra Plajı, hem doğal yapısı hem de tarihi ile oldukça ilgi çekici. Güzellik kraliçesi Kleopatra’nın denize girdiği yer olduğu düşünülen bu plajın giren herkesi güzelleştirdiği ve çeşitli hastalıklara iyi geldiğine inanılıyor. 

kleopatra plaji

Eğer plaja giderseniz mutlaka şifalı olduğuna inanılan özel kumlarla cilt bakımı yapmanız tavsiye ediliyor. Peeling yapmak için plajdaki kumu ıslatarak yüzünüze sürmeniz ve kurumasını beklemeniz yeterli. 

Sedir Adası Tekne Turlarını Mutlaka Programınıza Ekleyin!

Sedir Adası, pek çok mavi turun uğrak noktası. Özellikle tekne turlarından hoşlanıyorsanız, Akyaka ve Çamlı’dan kalkan teknelere binebilir, günübirlik turlarla hem Kleopatra Plajı’nı hem de bölgenin birbirinden güzel diğer koylarını ziyaret edebilirsiniz. 

Genellikle yemekli olan tekne turları için tüm gününüzü ayırmanız tavsiye ediliyor. Özellikle bölgede karadan ulaşım olmayan koylara giden turları tercih ederek çok özel bir deneyim yaşayabilirsiniz. 

  • Sedir Adası Nerede?
    Marmaris’in yaklaşık 16 kilometre kuzeyinde bulunuyor.
  • Sedir Adası’na Nasıl Gidilir?
    Sedir Adası’na gidebilmek için en kolay yol, Marmaris’e bağlı olan Çamlı Köyü olarak gösteriliyor. Köyde bulunan limandan tekneler aracılığıyla plaja ve adaya ulaşabilmek mümkün.
  • Sedir Adası Giriş Ücreti Ne Kadar?
    Sedir Adası’nın güncel giriş ücreti 125 TL olarak belirlenmiş. Adaya girişte Müze Kart geçerli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu