Gezilecek Yerler

Sarsala Koyu

Sarsala Koyu, belki de Türkiye’nin en gizli kalmış cennetlerinden bir tanesi. Yemyeşil ağaçlar arasında denize girebileceğiniz, kendinizi huzurun kollarına bırakabileceğiniz bu koyda çok iyi vakit geçireceğinize emin olabilirsiniz. 

Bir süredir turistlerin uğrak yerlerinden biri olan Sarsala, her ne kadar son zamanda popülarite kazanmış olsa da halen tüm güzelliğini korumayı başarıyor. Muhteşem bir plaja sahip olan bu koy, sakin ve dingin bir gün geçirmek isteyenler tarafından sıkça tercih ediliyor. 

Sarsala Koyu Nerede?

Sarsala Koyu, Dalaman’da bulunuyor. Muğla’ya bağlı olan ve doğası ile meşhur olan Dalaman, Sarsala’da da tüm hazinelerini ziyaretçilere sunuyor. Koy, ulaşımı biraz zahmetli bir noktada bulunuyor olsa da kesinlikle görülmeye değer. 

sarsala koyu

Konum olarak, Muğla’ya bağlı Kapukargın Köyü’nde bulunan koy, Dalaman’dan yaklaşık olarak 17 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 

Sarsala Plajı

Türkiye’nin belki de en huzurlu yerlerinden biri olan Sarsala Plajı, koyun tüm güzelliklerine şahit olabileceğiniz bir atmosfere sahip. Bol oksijene doyacağınız, kendinizi doğanın kollarında bulacağınız bu plajda her anı keyifli bir gün geçirmek mümkün. 

Plaj, tamamen kumlarla kaplı. Özellikle, el değmemiş ormanlardan geçerek ulaşıyor olmanız, plajın atmosferini oldukça etkileyici hale getiriyor. Plaj, aynı zamanda mavi turlar tarafından da sıkça tercih ediliyor. Yine aynı şekilde, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen turistlere ait süper yatları da koyun açıklarında görebilmek mümkün. 

Sarsala Plajı, koyun korunaklı atmosferinden tam anlamıyla yararlanıyor. Bu sayede, ziyaretçilerine dalgasız ve dingin bir deniz sunuyor. Dalgasız deniz ve koyun oldukça sığ olması bir araya gelince, plajda çocuklu aileler için çok keyifli vakit geçirme fırsatı doğuyor. 

Sarsala Koyu’na Nasıl Gidilir? Yol Tarifi

Sarsala Koyu’na Dalaman merkezden kalkan toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak mümkün. Özellikle sezonda gün boyu sefer düzenlendiği belirtiliyor. 

mugla sarsala koyu

Koya özel aracınızla gitmek isterseniz, Kocagöl’den sonra yaklaşık olarak iki kilometrelik bir yol kat etmeniz gerekiyor. Oldukça virajlı olan bu yolu tamamladıktan sonra, muhteşem doğası ve huzuru ile Sarsala’da yorgunluk atılıyor. Koy, Dalaman Havaalanı’na en yakın koy olarak biliniyor. Havaalanından sadece 16 kilometrelik bir yol kat ederek plaja ulaşabilmek mümkün. 

Sarsala Koyu Ücretli Mi?

Sarsala Koyu’na giriş ücretli. Ancak bu ücret oldukça sembolik. 2022 yılı için Sarsala Koyu’nun giriş ücreti 10 TL olarak belirlenmiş. Buna ek olarak, koy içinde belediyeye ait bir işletme de bulunuyor. Bu işletmeden şemsiye ve şezlong kiralamak, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılamak mümkün. 

Sarsala Koyu Konaklama Seçenekleri

Sarsala Koyu’nun tadını çıkarmak istiyorsanız, en doğru konaklama tercihi kiralık villalardan geçiyor. Özel yüzme havuzlu, Dalaman kiralık villalarında konaklarken, dakikalar içinde Sarsala Koyu da dahil olmak üzere çok sayıda plaja ulaşabilmeniz mümkün. 

GoTatil güvencesiyle, en uygun fiyatlar ve en güzel Dalaman villaları sadece bir tık ötenizde sizi bekliyor!

  • Sarsala Koyu nerede?
    Sarsala Koyu, Muğla’ya bağlı olan ve doğası ile meşhur olan Dalaman’da bulunuyor.
  • Sarsala Koyu’na nasıl gidilir?
    Havaalanından sadece 16 kilometrelik bir yol kat ederek plaja ulaşabilmek mümkün.
  • Sarsala Koyu ücretli mi?
    Sarsala Koyu’na giriş ücretli. 2022 yılı için Sarsala Koyu’nun giriş ücreti 10 TL olarak belirlenmiş.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu