Akdeniz BölgesiGezilecek Yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Antalya, muhteşem doğal güzellikleri ile dünyanın her yerinden turistleri kendine çekmeye devam ediyor. Kusursuz bir doğaya uyandığınız, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle hayran kalacağınız bu şehirde görülmesi gereken çok yer var. 

Antalya’nın tarihi, özellikle Akdeniz medeniyetleri açısından büyük önem taşıyor. Bölgeden geçen her medeniyet için ciddi önem taşıyan bu coğrafyada, Likya’dan Osmanlı’ya kadar sayısız farklı medeniyetin izi görülebiliyor. 

Sadece karada değil, aynı zamanda suyun altında da oldukça fazla eser barındıran Antalya, tarihin her döneminde önemli bir liman şehri olarak görülmüş durumda. Bu sayede, dalış etkinlikleri ile pek çok farklı batığı keşfetmek de mümkün. 

Antalya’yı ziyaret ettiğinizde, bu bölgede mutlaka görmeniz gereken yerleri sizler için listeledik. Muhteşem bir Antalya kiralık villa tatili yaparken, her anından keyif alacağınız kusursuz bir yolculuk sizi bekliyor olacak!

Kaleiçi

antalya kaleici

Antalya’ya giden herkesin, şehir merkezinde bulunan bu muhteşem tarihi dokuyu görmesi gerekli. Kusursuz bir atmosfere sahip olan Kaleiçi, özellikle fotoğraf tutkunlarına muhteşem bir manzara sunuyor. 

Taş ve ahşap mimari ile inşa edilmiş pek çok tarihi bina bulunan Kaleiçi’nde yürüdükten sonra, eski bir yat limanına ulaşabilirsiniz. Bölgede, Yivli Minare, Kesik Minare, Şehzade Korkut Cami gibi tarihi yapılar da bulunuyor. 

Dünyanın her yerinden turist çeken Kaleiçi, özellikle dünya mutfağını denemek isteyenler tarafından da ziyaret ediliyor. Pek çok farklı restorana ev sahipliği yapan bu tarihi bölgede, tüm gün boyunca çok keyifli vakit geçirebileceğinize emin olabilirsiniz. 

Düden Şelalesi

duden selalesi

Antalya kent merkezinde gezinize devam ederken, görmeniz gereken yerlerden biri de Düden Şelalesi. Kepez ilçesinde bulunan şelale, şehrin neredeyse merkezinde olduğu için kolay bir şekilde ulaşmak mümkün. Şelaleye hem toplu taşıma ile hem de özel aracınızla kolayca gidebilirsiniz. 

Antalya’nın ünlü falezlerinden akan şelale muhteşem bir görsel şölen oluşturuyor. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, bu muhteşem manzaraya bayılacağınıza emin olabilirsiniz. Eğer gün batımında ziyaret ederseniz, çok daha keyifli fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konyaaltı Plajı

konyaalti plaji

Konyaaltı Plajı, Antalya denildiği zaman akla gelen yerlerin başında geliyor. Muhteşem bir atmosfere sahip olan bu plaj, adeta Rio sahilleri gibi bir görüntü çiziyor. Antalya konulu haberlerde de sıkça karşımıza çıkan bu muhteşem plajı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Plaj, halk plajı olduğu için herkesin kullanımına açık. Yaklaşık yedi kilometre uzunluğa sahip olan plajda dilediğiniz gibi keyifli vakit geçirebilirsiniz. Çevrede, şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yeme içme ihtiyaçlarınız için tercih edebileceğiniz çok sayıda restoran ve işletme de bulunuyor. 

Plaj çevresinde, son zamanlarda yapılan geliştirmeler ile pek çok park, yürüyüş ve bisiklet yolu da inşa edilmiş durumda. Dilerseniz, denize girdikten sonra, akşamları bisiklet kiralayarak turlara çıkabilir, fazlasıyla keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Sandland Müzesi

sandland muzesi

Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bu müze, Antalya’nın merkez ilçelerinden biri olan Lara’da, Lara Plajı’nda bulunuyor. 10.000 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilmiş olan müze, özellikle çocuklu misafirlerin fazlasıyla ilgisini çekmekte. 

Sandland, dünyanın pek çok yerinden gelen sanatçılara ev sahipliği yapıyor. Plajda, farklı bölgelerden getirilmiş kumlarla yapılan heykeller, gören herkesi kendine hayran bırakmayı başarıyor. Kimi zaman heykellerin onarım ve inşa süreçlerini de görebileceğiniz müzede, haftanın her günü güzel vakit geçirebilirsiniz.

Sandland Müzesi, yılın her aynı ziyarete açık. Avrupa’nın 12 ay boyunca ziyaret edilebilen tek kum heykel müzesi olarak da tanınıyor. Bu özelliği ve içinde barındırdığı muhteşem heykeller, müzenin dünyanın her yerinden ziyaretçi çekmesini sağlıyor.

Antalya Aquarium

antalya akvaryum

Antalya’da gezilecek yerler arasında, en sevilenlerden biri olan Antalya Aquarium, Avrupa’nın en büyük akvaryumlarından biri olarak biliniyor. Pek çok farklı deniz canlısına şahit olabileceğiniz akvaryum, 131 metre uzunluğundaki tüneli ile tüm gününüzü geçirebileceğiniz kadar kapsamlı. 

Yabancı turistler tarafından da sıkça ziyaret edilen akvaryum, Konyaaltı Plajı’ndan yaklaşık 10 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz mesafede. Plajı ziyaret ettikten sonra dilerseniz programınıza Antalya Aquarium’u da dahil edebilirsiniz. 

Akvaryuma ek olarak, aynı kompleks içinde bulunan bir kış alanı da ziyaret edilebilecek yerler arasında. Bu alanda, yazın ortasında kar keyfi yapabilir, dilerseniz çocuklar için kayak ve benzeri aktivitelere katılabilirsiniz. Gün boyu çok eğleneceğiniz bu merkezi mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

Hadrianus Kapısı – Üç Kapılar

hadrian kapisi

Kaleiçi’ne gittiğinizde, Antalya’nın tarihini en iyi anlatan bu yapıyı da mutlaka görmeniz gerekli! Antalya’nın tam merkezinde olduğu kabul edilen Üç Kapılar, milattan önce 130 yılına kadar uzanan bir tarihe sahip. 

Kimi kaynakta Mermer Kapı olarak da geçen  bu yapı, Roma İmparatorluğu döneminden kalan en sağlam eserlerden biri olarak kabul ediliyor. Antalya’nın her dönemde önemli bir şehir olduğunu net şekilde ifade eden Hadrianus Kapısı, bölgede mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında geliyor. 

Dokuma Park

dokuma park

Dokuma Park, Antalya’nın en kapsamlı park alanlarından biri olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Şehir merkezine çok yakın bir konumda yer alan bu park, adını 1950 yılında inşa edilen ve günümüzde müze olarak hizmet veren dokuma fabrikasından alıyor. 

Geniş bir alan üzerine kurulu olan parkta, pek çok yürüyüş parkuru, çocuklar için eğlence alanı, bisiklet yolları, oyuncak müzesi, yöresel pazar gibi bölümler yer alıyor. Özellikle, eğer yaz aylarında Antalya’ya geliyorsanız, akşam saatlerinde düzenlenen açık hava sinemalarında çok keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Yivli Minare

yivli minare

Antalya’nın sembollerinden biri haline gelen Yivli Minare, şehri ziyaret eden herkesin görmesi gereken yapılardan biri olarak biliniyor. Bölgenin tarihini daha yakından görebileceğiniz bu eser, 13. Yüzyıldan bu yana ayakta kalmayı başarmış. Selçuklu İmparatorluğu döneminde inşa edilen minarenin yüksekliği yaklaşık 38 metre. 

Yivli Minare, özellikle bulunduğu konum nedeniyle oldukça güzel bir manzaraya sahip. Fotoğraf tutkunları, çevredeki yüksek binalardan veya tepelerden, Yivli Minare’yi de içine alacak şekilde muhteşem fotoğraflar çekebiliyor. Eğer siz de fotoğraf çekmekten hoşlanıyorsanız, burada güzel kareler yakalayabilirsiniz.

Topçam

topcam mesire alani

Antalya kent merkezinden yaklaşık 14 kilometrelik bir yolculuk ile ulaşabileceğiniz Topçam, özellikle yaz aylarında çok keyifli vakit geçirebileceğiniz merkezlerden biri olarak görülüyor. Ormanın ortasında, ağaçların gölgesi altında denize girebileceğiniz bu mesire yerinde çok iyi vakit geçirebilirsiniz. 

Yaz aylarında fazlasıyla popüler olan Topçam Plajı, aynı zamanda Sıçan Adası’na da oldukça yakın. Dilerseniz, yüzerek adaya gidebilir, adadan plajı fotoğraflayabilirsiniz.

Topçam çevresinde pek çok mağara da bulunuyor. Doğa yürüyüşlerinden hoşlanıyorsanız, plajda denize girdikten sonra bu mağaralara gidebilir, kendinizi Akdeniz’in huzurlu atmosferinin kollarına bırakabilirsiniz.

Karaalioğlu Parkı

karaalioglu parki

Kaleiçi’nden çok kısa sürede ulaşabileceğiniz Karaalioğlu Parkı da Antalya’da mutlaka gezilmesi gereken yerlerin başında geliyor. 1940 yılında inşa edilen bu park, Türkiye’nin en eski şehir parkı olma özelliğine sahip. 

Antalya’nın ünlü falezleri üzerinde kurulu olan bu parkta oldukça geniş bisiklet ve yürüyüş yolları bulunuyor. Ağaçların gölgesi altında keyifli vakit geçirebileceğiniz gibi, çevrede yer alan çok sayıda işletmede de dinlenebilirsiniz. 

Buna ek olarak, özel peyzajla hazırlanmış olan çeşitli bahçeleri de parkta görebilmek mümkün. Eğer bitkilere ilginiz varsa, parkta dolaşırken pek çok farklı türle karşılaşabilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Falez Park

antalya falez park

Antalya’nın kent merkezinde bulunan Falez Park, şehirde görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. Falezler üzerinde ilerleyerek oldukça güzel görüntülere sahne olan bu parkta bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. 

Buna ek olarak, park içinde alışveriş yapabileceğiniz pek çok farklı işletme de bulunuyor. Akşamları keyifli vakit geçirmek, kısa bir yürüyüş yapıp deniz manzarasının tadını çıkarmak istiyorsanız, Falez Park’ı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Mermerli Plajı

mermerli plaji

Yine Kaleiçi’nde bulunan Mermerli Plajı, Antalya kent merkezinde denize girebileceğiniz en güzel yerlerden biri olarak görülüyor. Kaleiçi’nde bulunan yat limanının hemen karşısında yer alan bu plaj, tarihi evlerin önünden, temiz bir koyda denize girme fırsatı sunuyor. 

Manzarası kusursuz olan bu plaj, özellikle akşam saatlerinde kesinlikle görülmeye değer. Gün batımı sırasında çok özel bir görsel şölen sunan Mermerli Plajı, Antalya’ya tatile gelen turistlerin en gözde ziyaret noktalarından biri.

Karain Mağarası

karain magarasi

Karain Mağarası, Antalya şehir merkezinden yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Burdur yolu üzerinde devam ederek ulaşabileceğiniz mağaranın milyonlarca yıllık bir tarihi var. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde aday gösterilen mağara, sadece doğal güzellikleriyle değil, daha önce içinde yaşamış olan antik insanlarla da tanınıyor. Mağarada yapılan arkeolojik kazılarda, tarih öncesi dönemden kalma pek çok eşya, Roma yazıtları ve farklı kabartma eserlerin bulunduğu belirtiliyor.

Karain Mağarası, Türkiye’nin en büyük doğal mağaralarından biri olarak kabul ediliyor. Antalya seyahatiniz sırasında, bu mağarayı mutlaka ziyaret etmelisiniz!

Antalya Müzesi

antalya muzesi

Antalya Müzesi, kentin geçmişini yakından görebileceğiniz merkezlerin başında geliyor. 30.000 metrekare alan üzerine kurulu olan müzede, bölgede yapılan kazılarda çıkarılan binlerce eseri görebilmek mümkün.

Türkiye’nin en kapsamlı müzelerinden biri olarak kabul edilen Antalya Müzesi, Akdeniz’in incisi olan Antalya’nın tarihini net olarak gözler önüne seriyor. Likya’dan Roma’ya, sayısız farklı eserle karşılaşacağınız müzeyi, mutlaka gezi programınıza dahil etmeniz tavsiye ediliyor. 

Antalya Hayvanat Bahçesi

antalya hayvanat bahcesi

Özellikle çocuklu aileler tarafından sevilen yerlerin başında gelen Antalya Hayvanat Bahçesi, 1989 yılından beri hizmet veriyor. Yarışmalarda, Türkiye’nin en güzel hayvanat bahçesi seçilen Antalya Hayvanat Bahçesi, oldukça geniş bir arazı üzerinde hizmet veriyor. 

Antalya Hayvanat Bahçesi, haftanın her günü hizmet veriyor. Özel aracınızla kolayca ulaşabileceğiniz gibi, dilerseniz toplu taşıma araçlarıyla da ziyaret edebilirsiniz. 

Antalya Oyuncak Müzesi

antalya oyuncak muzesi

2011 yılında faaliyet göstermeye başlayan Antalya Oyuncak Müzesi, yine çocuklu aileler için oldukça güzel bir aktivite olarak ön plana çıkıyor. Türkiye’nin üçüncü oyuncak müzesi olarak bilinen bu müze, oldukça geniş bir koleksiyon ile ziyaretçi kabul ediyor. Müzede, farklı dönemlere ait 3000’den fazla oyuncak sergileniyor. 

Kaleiçi yat limanına çok yakın bir konumda olan müzeyi haftanın her günü ziyaret etmek mümkün. 

Antalya’da Gezilecek Daha Çok Yer Var!

Gerek tarihi gerekse doğal güzellikleri ile Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biri olan Antalya’da, gezilecek ve görülecek sayısız cazibe merkezi bulunuyor. Sadece kent merkezinde değil, çevre ilçelerde de onlarca doğal güzellik ve antik yapı görebileceğiniz Antalya’da, tatilinizi özgürce ve kendi programınıza göre yapabilmenin en iyi yolu kiralık villalardan geçiyor. 

GoTatil güvencesi ile kiralayabileceğiniz Antalya kiralık villaları, şehrin farklı bölgelerinde, farklı özelliklerle rezervasyona sunuluyor. Jakuzili, size ait bir buhar odası, hamam gibi olanakları olan lüks bir villada konaklayabileceğiniz gibi, dilerseniz doğa içinde, iki kişilik Antalya balayı villalarında da tatil yapabilmeniz mümkün.

Sunacak çok şeyi olan bu eşsiz bölgeyi keşfederken, GoTatil ayrıcalıklarıyla muhteşem bir villa tatili sizi bekliyor olacak!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu