Akdeniz BölgesiGezilecek Yerler

Antalya Kaleiçi

Antalya denildiği zaman görülmesi gereken yerlerin başında Kaleiçi geliyor. Muhteşem bir atmosfere sahip olan bu cazibe merkezi, ziyaretçilerine tarih dolu bir serüvene çıkma fırsatı veriyor. Dar sokaklarda yürürken keyifle vakit geçirebileceğiniz bir yer olan Kaleiçi, özellikle fotoğraf tutkunları için eşsiz manzaralar sunuyor. 

Antalya Kaleiçi’nin Tarihi

antalya kaleici

Kaleiçi, bölgenin zengin geçmişini en iyi yansıtan yerlerden biri. Uzun süreler boyunca pek çok farklı medeniyet tarafından kullanılmış olan bu kale, bölgede hakimiyet kurmuş olan tüm devletlerden izler taşıyor. 

Kaleiçi’nde kurulan ilk yerleşim, antik dönemlerde Bergama ile başlıyor. Antalya’yı kuran ve Kaleiçi’ni inşa eden Bergama Kralı 2. Attalos ile birlikte, tarih boyunca bu muhteşem limanın önemi giderek artmaya başlıyor. 

Antalya ve özellikle Kaleiçi ve çevresi, Akdeniz’in en korunaklı limanlarından biri olması ile ünlü. Bu bölgede hakimiyet kurmak isteyen krallıkların mutlaka kontrol altına alması gereken bu bölge, günümüze kadar sayısız farklı medeniyet arasında el değiştirmiş durumda. Bugün pek çok tarihi ize sahip olan Kaleiçi’nde yürürken kendinizi bambaşka bir evrende hissedeceğinize emin olabilirsiniz. 

Kaleiçi’nde Görülmesi Gereken Yerler

antalya kaleici gezilecek yerler

Kaleiçi başlı başına görülmesi gereken bir yer olsa da burada mutlaka ziyaret etmeniz gereken bazı tarihi yapılar bulunuyor. Özellikle bölgenin tarihi ilginizi çekiyorsa, bu yapıları ziyaret ederek Kaleiçi’ni çok daha yakından tanıyabilirsiniz. 

  • Yivli Minare: Yivli Minare, Kaleiçi’nde görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Antalya’nın sembollerinden biri olan bu minare ve külliye, Selçuklu devletinden günümüze kalmış eserler arasında yer alıyor.
  • Tarihi Saat Kulesi: Yine Antalya’nın sembollerinden olan bu saat kulesinin ne zaman ve kim tarafından yapıldığı bilinmiyor. Ancak, Kaleiçi’ne gittiğinizde mutlaka görmeniz, önünde fotoğraf çektirmeniz gereken yerlerden biri olarak belirtiliyor. 
  • Hadrian Kapısı: Kaleiçi’nin sembollerinden biri olan bu tarihi kapı milattan sonra 130 yılında inşa edilmiş. Antalya’nın en iyi korunmuş ve en eski eserlerinden biri olan kapıdan geçerken kendinizi tarihe adım atıyor gibi hissedeceksiniz. 
  • Kaleiçi Yat Limanı: Kaleiçi’nin en güzel yerlerinden biri de yat limanı. Tur teknelerini bulabileceğiniz bu limanda Antalya’yı denizden keşfedebileceğiniz günübirlik turlara katılabilir ve çok iyi vakit geçirebilirsiniz. 

Kaleiçi’nde Ne Yenir? 

kaleici antalya

Kaleiçi, yeme içme konusunda da oldukça zengin alternatiflere sahip. Özellikle deniz mutfağına dair pek çok lezzeti kale içinde yer alan restoranlarda bulabilirsiniz. Her biri oldukça özel lezzetlere ve menülere sahip olan bu restoranlara mutlaka bir akşam ayırmanız tavsiye ediliyor. 

  • İskele Fish & Steak House: Kaleiçi’nin en gözde restoranlarından biri olan bu restoranda deniz manzarasına karşı balık, ızgara ve çeşitli mezeleri tadabilirsiniz.
  • Yemenli Meyhanesi: Özellikle eğlenceli bir akşam geçirmek istiyorsanız burası tam size göre! Bu mekanda akşamları canlı müzik dinlerken mezelerin tadını çıkarabilmek mümkün. 

Kaleiçi oldukça hareketli bir yaşantıya sahip olduğu için sayısız farklı restoran, bar ve çeşitli işletmeler bulabilmek mümkün. Özellikle akşam saatlerinden itibaren bambaşka bir havaya bürünen Kaleiçi’nde her saat çok keyifli geçiyor. 

Antalya Kaleiçi Konaklama Seçenekleri

Kaleiçi’nde pek çok butik otel bulunuyor. Buna ek olarak, Kaleiçi’ne yakın konumlarda da oteller mevcut. 

Ancak, özgür ve daha ayrıcalıklı bir tatil geçirmek isteyen misafirler özellikle Antalya kiralık villalarını tercih ediyor. Kendi programınıza göre hareket edebileceğiniz, Kaleiçi de dahil olmak üzere şehrin tüm cazibe noktalarını dilediğiniz gibi keşfedebileceğiniz kiralık villalarda bambaşka bir tatil deneyimi yaşamak mümkün. Eğer siz de unutulmaz ve her anını gülümseyerek anacağınız bir tatil hayal ediyorsanız, Gotatil güvencesi ile Antalya kiralık villalarında hayallerinizin tatilini yaşayabilirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu