Akdeniz BölgesiNe Yapılır?

Kalkan’da Tatil – Bölgeyi Yakından Tanıyın

Gören herkesi kendine hayran bırakan bir doğayla misafirlerini karşılayan Kalkan, Türkiye’de tatil yapılabilecek en güzel yerlerin başında geliyor. Uzun süreden beri turizmin gözbebeği olan Kalkan’da hem farklı aktivitelere katılmak hem de doğa ile huzur bulacağınız günler geçirebilmek mümkün. 

kalkan 1

Su sporlarından ekstrem sporlara kadar pek çok farklı adrenalin dolu aktiviteyi yapma fırsatı veren Kalkan, aynı zamanda ziyaretçilerine bölgenin tarihini de yakından görme şansı veriyor. Herkes için eşsiz bir deneyim olan bu bölgeyi tanımaya, Kalkan’da tatil yapmanın en iyi yolunu öğrenmeye hazır olun!

Kalkan’da Su Sporları Oldukça Yaygın

kalkan su sporlari

Kalkan, iklimi itibariyle oldukça keyifli bir tatil yaşatmak için ideal. Adrenalin seven tatilciler için, bölgede tadını çıkarabileceğiniz pek çok farklı su sporu bulunuyor. Tatiliniz boyunca, kendinizi doğanın huzurunda bulurken aynı zamanda farklı aktivitelerle eğlenceli anlar yaşamanız mümkün.

Kalkan’ın en güzel plajlarında denize girdikten sonra, bu bölgeyi bir de gökyüzünden görmek isterseniz, denizin üzerinde paraşütle yükseldiğiniz parasailing aktivitesini mutlaka denemelisiniz.

Bunun dışında, deniz bisikleti, kano, rüzgar sörfü ve daha pek çok farklı su sporu da Kalkan sahillerinde yapılabiliyor. 

Doğa Yürüyüşleri ile Akdeniz’in Güzelliklerini Keşfedin

Kalkan’da tatil yapmanın en güzel yanlarından biri de muhteşem bir doğaya her an şahit olacak olmanız. Bu bölgede keyifli bir tatil deneyimi yaşarken, aynı zamanda kendinizi ormanların arasında bulabilir, baktığınız her yerde bambaşka bir dünya ile karşılaşabilirsiniz. 

kalkan doga yuruyusu

Kalkan’ın sık çam ormanlarında, özel olarak işaretlenene pek çok yürüyüş parkuruna rastlanabiliyor. Tatiliniz sırasında doğayla bir arada olmak ve iyi vakit geçirmek istiyorsanız, doğa yürüyüşlerine mutlaka vakit ayırmalısınız. 

Özellikle, doğa içerisinde bir kiralık villada konaklıyorsanız, bahçenizden dışarı adım attığınızda, kısa sürede ulaşabileceğiniz trekking parkurlarına rastlayabilir, gününüzü yemyeşil ağaçların ve tertemiz havanın huzuru ile geçirebilirsiniz. Kalkan, her ne kadar denizi ve eşsiz plajları ile biliniyor olsa da bu bölgede doğa yürüyüşü yapmak da kesinlikle denenmesi gereken bir deneyim. 

Kalkan’ın Tarihi Çok Eskiye Dayanıyor

Kalkan’da tatil yaparken, aslında her dönemde medeniyetler tarafından el üstünde tutulmuş bir coğrafyada olacağınızı da unutmamalısınız. Doğanın tüm güzelliklerini cömertçe sergilediği bu bölgede, aynı zamanda onlarca medeniyete ait izlere de rastlayabilirsiniz.

Antalya, şehir olarak her zaman Akdeniz medeniyetleri tarafından el üstünde tutulmuştu. Bunun bir sonucu olarak, Kalkan’ın da pek çok farklı medeniyetin eserlerine ev sahipliği yaptığı görülebiliyor. Özellikle, Likya’ya ait pek çok eseri Kalkan ve çevresinde görmek mümkün. 

Tarihe merakınız varsa ve tatil yaptığınız bölgeyi daha yakından tanımak istiyorsanız, bu tarihi merkezlere mutlaka uğramalısınız. Denize girdiğiniz plajların hikayesini bilmek, Kalkan’ı daha yakından tanımak, tatilinizi çok daha keyifli kılacaktır. 

Kalkan Kent Merkezinde Akşamlar Çok Keyifli

Dünyanın her yerinden turistleri kendine çekmeyi başaran bu güzel beldede, aynı zamanda çok keyifli ve eğlenceli akşamlar geçirmek mümkün. Yaz sezonunda, çeşitli etkinlikler, konserler ve benzeri aktiviteler ile muhteşem akşamlara ev sahipliği yapan Kalkan kent merkezi kesinlikle görülmeye değer. 

kalkan merkez

Gün boyu denizde, birbirinden güzel plajlarda eğleneceğiniz bir deneyimden sonra, akşamları hem dinleneceğiniz hem de çok keyifli vakit geçireceğiniz Kalkan merkezini ziyaret etmeyi unutmamalsıınız.

Bölgeyi Denizden Keşfetmek Çok Özel

Kalkan’ı yakından tanımanın en iyi yollarından biri de bölgeyi denizden keşfetmek. Tekne turları, bu iş için ideal. 

kalkan tekne turlari

Bölgede karadan ulaşım olmayan pek çok plajı, koyu ve adayı ziyaret eden tekne turları, çoğu zaman gün boyu devam ediyor. Dilerseniz, sabah erken saatlerde başlayan ve yüzme molası veren tekne turlarını tercih edebilirsiniz. Tüm gün boyunca çok eğleneceğiniz, kendinizi doğanın huzuruna bırakacağınız bu turları kesinlikle denemelisiniz. 

Eğer Kalkan’ın romantik yüzünü görmek isterseniz, dolunay akşamlarında düzenlenen yakamoz turlarına da katılabilirsiniz. Ormanları aydınlatan ay ışığını, yakamozu izlemek kesinlikle paha biçilemez bir deneyim.

Kalkan’da Tatil Yapmanın En İyi Yolu 

kalkan kiralik villa

Kalkan, keşfedilecek çok şeyi olan bir belde. Bu beldede hakkıyla tatil yapmak, dilediğiniz her şeyi özgürce gerçekleştirebilmek için en iyi yol kiralık villalardan geçiyor. 

GoTatil güvencesi ile kiralayabileceğiniz Kalkan kiralık villaları, jakuziden saunaya kadar sayısız farklı olanakla karşınıza çıkacak. Gün boyu dilediğiniz gibi eğlendikten, Kalkan’ı yakından tanıdıktan sonra, size özel bir villada dinlenmenin tadı paha biçilemez olacak. Eğer siz de hayat boyu unutamayacağınız, sevdikleriniz ile birlikte gülümseyerek hatırlayacağınız bir tatil düşlüyorsanız, GoTatil ile hemen rezervasyonunuzu yapabilirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu