Akdeniz Bölgesi

Belek, Serik, Antalya

Antalya’nın en sevilen tatil beldelerinin başında gelen Belek, her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Eşsiz bir atmosfere sahip olan bu beldede yılın her döneminde farklı bir etkinliğe rastlamak, keyif alacağınız bir şeyler bulmak mümkün.

belek tatili

Belek, özellikle su sporlarıyla ilgilenenler için bir cennet niteliğinde. Oldukça geniş kumsallara sahip olan, iklimi itibariyle pek çok su sporu için uygun yapıda olan bölgede çok keyifli vakit geçirebileceğiniz aktiviteler bulunuyor.

Dünyanın her yerinden turistin uğrak noktası olan Antalya – Belek hakkında bilmek isteyeceğiniz her şeyi sizler için listeledik.

Belek Nerede?

Belek, Antalya’nın doğusunda yer alan bir ilçe Kent merkezinden yaklaşık olarak 40 kilometre uzaklıkta bulunan Belek’in kuzeyinde Serik ilçesi, Doğusunda ise Side bulunuyor. Etrafı birbirinden güzel tatil yerleri ile çevrili olan Belek’te benzersiz bir atmosfer misafirleri bekliyor.

Belek’e Nasıl Gidilir?

belek nasil gidilir

Belek, turizm açısından bir merkez olarak kabul ediliyor. Bu nedenle ulaşım için pek çok alternatif mevcut.

İstanbul’dan Belek’e Nasıl Gidilir? 

Özellikle yaz aylarında İstanbul’dan Belek’e gidebileceğiniz çok sayıda otobüs seferi bulunuyor. Doğrudan Belek otobüs terminaline giden bu seferler ile kolayca ulaşabilmeniz mümkün.

Sezon dışında veya doğrudan sefer bulamamanız halinde Antalya Otogar’a bilet alabilirsiniz. Antalya Otogar’dan neredeyse her 20 dakikada bir Belek’e yola çıkan otobüsler bulunuyor.

İstanbul – Belek arası, otobüs yolculuğu ile yaklaşık olarak 11 saat sürüyor. Uçakla seyahat ederseniz, 1 saat 15 dakikada Antalya Havaalanı’na ulaşabilirsiniz. İstanbul’dan Belek’e gidiş güzergahında Afyon, Kütahya ve Burdur bulunuyor.

Ankara’dan Belek’e Nasıl Gidilir? 

Ankara’dan Belek’e gitmek için otobüs kullanabilirsiniz. Yaklaşık sekiz saat süren bir otobüs yolculuğu ile doğrudan Belek kent merkezine gitmek mümkün.

Sezon dışında çoğu zaman doğrudan Ankara – Belek arası otobüs seferi bulunmuyor. Bu dönemlerde Antalya Otogarı’ndan, bir saat süren bir yolculukla Belek’e ulaşabilirsiniz.

Eğer uçakla seyahat ediyorsanız, yaklaşık bir saatlik kısa bir uçuş süresinden sonra Antalya Havaalanı’na inebilir, ardından HAVAŞ ile Belek’e gidebilirsiniz.

Antalya’dan Belek’e Ulaşım

Antalya’dan Belek’e çok kolay şekilde ulaşabilmek mümkün. Doğuya doğru giderek, yaklaşık 40 dakikalık bir araç yolculuğu neticesinde beldeye varabilirsiniz.

Otobüs terminalinden çok sık kalkan otobüslerle de Belek’e gidebilmek mümkün.

Belek’te Tarih ve Doğa Bir Arada!

Belek, Antalya’nın incisi olarak gösterilen, kusursuz atmosferi ile gören herkesi büyüleyen özel bir tatil beldesi. Tatilcilere bambaşka bir deneyim yaşatan bu beldede hem tarihi hem de doğal güzellikleri bir arada görebilmek mümkün.

antalya belek golf

Akdeniz’de her zaman çok önemli bir yere sahip olan Belek, bugün de aynı önemi korumaya devam ediyor. Tatilcilere unutulmaz anılar sunarken, aynı zamanda doğasıyla da büyülüyor.

Belek ve çevresinde geniş ormanlık alanlar bulunuyor. Doğa yürüyüşleri için uygun parkurlarla karşılaşabileceğiniz beldede her gün yapacak farklı bir aktivite bulabilmek mümkün.

Çevresinde çok kısa sürede ulaşabileceğiniz pek çok mağara, kanyon ve nehir bulunan Belek adeta her şeyin merkezi konumunda. Çok kısa araç yolculukları ile tüm bu doğa harikalarını ziyaret edebilmek mümkün.

Belek, tüm bu özellikleri sayesinde pek çok ziyaretçiyi çekmeyi başarıyor. Dünyanın her yerinden tatilciler, özellikle yaz mevsiminde Belek’e akın ediyor.

Belek’te Çocuklu Aileler İçin Sayısız Aktivite Mevcut

Belek, çocuklu aileler için de oldukça keyifli bir destinasyon. Özellikle ilçede bulunan tema parklar sayesinde pek çok misafirin eğlenceli vakit geçirebilmesi mümkün kılınıyor.

Land of Legends gibi Türkiye’nin en ünlü tema parklarından birine ev sahipliği yapan Belek’te her yaştan insanın eğleneceği, keyifli vakit geçirebileceği seçenekler bulunuyor. Yılın her mevsimi farklı aktiviteler ile karşımıza çıkan bu eşsiz beldede herkes için muhteşem bir deneyim mümkün.

Land of Legends’te Keyifli Bir Gün Geçirin

Çocuklu aileler için oldukça keyifli bir gün sunan Land of Legends’te pek çok farklı aktivite imkanı bulunuyor. Yaz aylarında aktif olan su parklarında kaydıraklarda eğlenebilir, çeşitli oyunlar ile güzel bir gün geçirebilirsiniz.

land of legends belek

Bununla birlikte, parkta zaman zaman yunus gösterileri de düzenleniyor. Tüm gününüzü geçirebileceğiniz kadar kapsamlı olan bu parkta ailecek eğlenmek mümkün.

Köprülü Kanyon’da Rafting Yapabilirsiniz

Türkiye’deki en popüler rafting parkurlarından biri olan Köprülü Kanyon ile Belek arası yaklaşık olarak 50 kilometre. Kısa bir araç yolculuğu yaparak, bir saatte ulaşabileceğiniz kanyonda güzel bir gün geçirmek mümkün.

koprulu kanyon

Çocuklu aileler için uygun olan başlangıç seviyesi rafting parkurları da mevcut olan Köprülü Kanyon’da çok güzel vakit geçireceğinize eminiz. Özellikle doğanın tam ortasında bir gün geçirmek, yeşile doymak istiyorsanız bu seçenek sizin için biçilmiş kaftan!

Belek Plajlarında Her Yaşa Uygun Su Sporları Mevcut

Belek’i çocuklu aileler için kusursuz yapan bir diğer nokta da su sporu olanakları. Geniş kumsallarda her yaştan çocuğun eğlenebileceği pek çok alternatif bulunuyor. Deniz bisikletinden kanoya kadar çok sayıda seçenekle karşılaşacağınız plajlarda eğlenceli vakit geçirmek mümkün.

Belek, sahip olduğu olanaklar ile hem yetişkinler hem de çocuklar için eşsiz bir tatil beldesi. Gerek su sporları gerekse yapılabilecek tüm diğer aktiviteler sayesinde tatilinizin çok renkli geçeceğine emin olabilirsiniz.

Golf Tutkunları İçin İdeal Bir Adres

Belek, aynı zamanda golf tutkunları için muhteşem bir yer. Dünyanın her yerinden golfçüleri kendine çeken pek çok golf sahası bulunan bölgede sporcular için oldukça uygun bir iklim bulunuyor.

belek golf

Belek, golf konusunda her geçen gün daha fazla popülerleşen bir marka olma yolunda ilerliyor. Golf için özel olarak hazırlanan otellerin yanısıra, herkesin erişebileceği sahalar da ziyaretçilere hizmet veriyor.

Eğer golf oynamayı seviyorsanız veya öğrenmek istiyorsanız, Belek sizin için en iyi adreslerin başında geliyor.

Belek’te Birbirinden Güzel Plajlar Sizi Bekliyor

Belek, tarih ve doğal güzelliklerinin yanı sıra çok keyifli plajlarıyla da tanınıyor. Tatiliniz boyunca Akdeniz’in en keyifli kumsallarında denize girebilir ve kendinizi bu huzurlu atmosferin kollarına bırakabilirsiniz.

Ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Belek plajlarından bazıları aşağıdaki gibi;

1.Belek Halk Plajı

belek halk plaji

Belek’te denize girilebilecek en güzel yerlerin başında gelen Belek Halk Plajı, her yıl pek çok turisti misafir ediyor. Giriş ücreti bulunmayan plajda duş ve şezlong gibi hizmetler mevcut.

Plaj, oldukça temiz bir kumsala sahip. İlçe merkezine yaklaşık olarak 13 kilometre mesafede bulunan plaj 275 metre uzunluğunda. Bölgeye özgü, nesli tükenme tehlikesi altında olan kum zambaklarının da plajda yetiştiği biliniyor.

2.Kadriye Halk Plajı

kadriye plaji belek

Bölgenin en güzel plajlarından bir diğeri olan Kadriye Halk Plajı, Antalya’nın Serik ilçesi ile Belek arasında bir konumda yer alıyor. Serik’ten yaklaşık olarak 15 kilometre uzaklıkta yer alan bu plaja Belek kent merkezinden çok kısa sürede ulaşabilmek mümkün.

50 metre genişliğe ve 300 metrelik uzunluğa sahip olan plajda sizi kusursuz bir kumsal karşılıyor. İnce taneli kumlardan oluşması nedeniyle oldukça keyifli bir deneyim yaşatan plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler de mevcut.

Kadriye Halk Plajı, temizliği ve düzeni sayesinde “Mavi Bayrak” ödülüne layık görülmüş. Buna ek olarak, plajın denizi Akdeniz’in geneline göre daha sıcak.

3.Boğazkent Halk Plajı

bogazkent plaji

Belek’in en sevilen plajlarından biri olan Boğazkent Halk Plajı da temiz denizi ve ılık suları ile yerli ve yabancı pek çok turistin ilgisini çekmeyi başarıyor. İlçe merkezinden sadece 10 kilometre uzaklıkta bulunan bu plajda 150 metrelik bir kumsal sizi bekliyor.

Plajda şezlong ve şemsiye hizmeti veren işletmeler bulunduğu gibi iskeleler de mevcut. Denizin tadını çıkarmanız için tüm olanakların bulunduğu plaj çevresinde pek çok restoran ve kafe mevcut.

Halk plajı olarak hizmet veren plaja giriş ücreti bulunmuyor. Bununla birlikte, Belek kent merkezinden kalkan toplu taşıma araçları ile plaja çok kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Plaja çok yakın bir noktada kadınlara özel Boğazkent Kadınlar Plajı da yer alıyor. Muhafazakar misafirler tarafından sıkça tercih edilen bu plajda oldukça keyifli vakit geçirmek mümkün.

Belek’te Konaklamanın En İyi Yolu: Kiralık Villalar

Belek’te karşınıza çıkacak sayısız farklı olanağı en iyi şekilde değerlendirmek ve ayrıcalıklı bir tatil yapmak için en iyi konaklama seçeneği kiralık villalar olarak belirtiliyor. Özellikle özgür bir tatil sunması nedeniyle tercih edilen kiralık villalar her yıl binlerce ziyaretçinin ilk tercihi konumunda.

Belek villalarını incelemek için https://www.gotatil.com/belek-kiralik-villa adresini ziyaret edin!

Belek Kiralık Villalarında Sizi Ne Bekliyor?

belek villa kiralama

Belek’te villa tatili yaparken kendinizi tamamen size ait olan bir villanın ayrıcalıklarıyla şımartabilirsiniz. Tercihinize göre farklı özelliklerde seçebileceğiniz çok sayıda villada, bir tatilden ne bekliyorsanız onu bulacağınıza emin olabilirsiniz.

Tercihinize göre kapalı havuzdan jakuziye kadar pek çok farklı lüks olanak villanızda sizi bekliyor olacak. Gün boyu eğleneceğiniz, keyifli vakit geçireceğiniz bir tatil sonrasında villanızda dinlenmeyi çok seveceksiniz.

Özel Yüzme Havuzunuzda Ayrıcalıklı Hissedin

Belek’te kiralık villa tatili yaparken sadece size ait olan bir yüzme havuzunda, günün dilediğiniz her saatinde havuzu kullanmanın ayrıcalıklarını hissedeceksiniz. Dilerseniz güne başlarken kendinizi özel havuzunuza bırakabilir, dilerseniz gece yıldızların altında havuz keyfi yapabilirsiniz.

belek villalari

Tüm bunlara ek olarak, yılın her mevsimi tatil yapabilmenize olanak veren ısıtmalı havuzlu villaları da tercih edebilirsiniz. Soğuk mevsimlerde bile adeta yaz aylarındaymış gibi tatil yapabilmenizi sağlayan bu villalarda kendinizi her an mutlu hissetmek mümkün.

Muhafazakar Misafirler İçin Özel Villa Konsepti

Belek muhafazakar kiralık villaları da Gotatil’in geniş villa portföyünde sizi bekliyor. Özel hassasiyetlere sahip olan tatilciler için hazırlanan bu villalarda yüzme havuzu tamamen korunaklı tasarıma sahip.

Dışarıdan görünmeyen havuz ve bahçe bölümü sayesinde, tatilinizin kelimenin tam anlamıyla size ait olması sağlanıyor. Yine tüm diğer villalarda olduğu gibi, günün her saatinde havuzun tadını çıkarabilmeniz mümkün.

Dilediğiniz Konumda Villa Tatili Yapabilirsiniz

Belek kiralık villalarında konum da tam istediğiniz gibi olacak. Dilerseniz denize yakın bir villada tatil yapıp yürüyerek plaja ulaşabilir, dilerseniz doğa içinde veya belde merkezine yakın bir konumda konaklayabilirsiniz.

Tatilden beklentilerinizi tam anlamıyla karşılayacak olan villa seçenekleri ile hayalini kurduğunuz günleri Gotatil’de bulacaksınız.

Türkiye’nin En İyi Villaları Uygun Fiyatlarla Sizinle

Gotatil güvencesi ile kiralayabileceğiniz yüzlerce villa ile Türkiye’nin birbirinden güzel tatil beldelerinde kusursuz bir konaklama deneyimi sizi bekliyor. Her şeyin hayalinizdeki gibi olacağı bir tatil sunan Gotatil, muhafazakar villalardan balayı çiftleri için özel hazırlanan villalara kadar pek çok farklı villa konseptini misafirleriyle buluşturuyor.

Belek gibi keşfedilecek çok yeri olan bir bölgede tatil yaparken her şeyin kusursuz olmasını istiyorsanız, Gotatil ile Türkiye’nin en güzel villalarında, en uygun fiyatlarla tatilinize hemen başlayabilirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu