Gezilecek Yerler

Bodrum’da Gezilecek Yerler

Dünyanın her yerinden, her sene binlerce turisti kendine çeken Bodrum, muhteşem atmosferi ve eşsiz doğası ile tanınıyor. Renkli bir tatil geçirirken, aynı zamanda huzur bulacağınız koylara, plajlara ev sahipliği yapan bu belde, zengin bir tarihe de sahip.

bodrum

Muğla iline bağlı olan Bodrum, uzun süreden beri Türkiye’nin en çok turist çeken merkezlerinden biri olarak tanınıyor. Tarihin her döneminde önemli olan bu muhteşem beldede, eğlenceli ve hareketli akşamlara dahil olabileceğiniz gibi, huzuru ve dinginliği bulabileceğiniz seçenekler de bulunuyor. 

Bodrum’u keşfetmek, bu bölgenin tarihini daha yakından tanımak ve güzel bir tur planlamak istiyorsanız, Bodrum’da mutlaka görülmesi gereken yerleri sizin için listeledik!

Bodrum Barlar Sokağı

bodrum barlar sokagi

Bodrum Barlar Sokağı, beldenin sembollerinden biri haline gelmiş durumda. Bölgenin turizmde popülerleştiği günden beri turistlerin uğrak noktası olan Bodrum Barlar Sokağı, bugün eski otantik havasını kaybetmiş olsa da kesinlikle görülmeye değer bir yer.

Özellikle, hareketli ve eğlenceli bir akşam geçirmek istiyorsanız bu sokağa mutlaka uğramalısınız. Her an müziği duyabileceğiniz, farklı canlı performansları dinleyerek keyifli vakit geçireceğiniz bu sokak kesinlikle görülmeye değer. 

Bodrum Barlar Sokağı, özellikle akşam saatlerinden sabaha kadar tıklım tıklım oluyor. Yaz aylarında sokakta yürümek bile oldukça zorlaşıyor. Bodrum’un enerjisini hissedeceğiniz bu sokağa, özellikle saat 22:00 sonrasında gitmeniz tavsiye ediliyor. 

Bodrum Kalesi

bodrum kalesi

Bölgenin tarihini en yakından gösterebileceğiniz eserlerden biri de Bodrum’un sembolü haline gelen Bodrum Kalesi. 1402 yılında inşa edilen Bodrum Kalesi, bugüne kadar Ege’de hüküm sürmüş tüm medeniyetler tarafından el üstünde tutulmuş. Stratejik konumu nedeniyle sürekli el değiştiren bu kalede pek çok farklı medeniyetin izlerine rastlamak mümkün. 

Bölgeyi ziyaret eden herkesin görmesi gereken bu kale, aynı zamanda muhteşem bir manzaraya da sahip. Kaleyi ziyaret ederken mutlaka fotoğraf makinenizi yanınızda götürmelisiniz!

Bodrum Çarşısı

bodrum carsisi

Bodrum Çarşısı, Ege’nin sıcakkanlı insanlarını görebileceğiniz yerlerden bir tanesi. Her ne kadar son zamanlarda oldukça turistik bir merkez olarak değişime uğramış olsa da çarşıda halen Bodrum’un eski havasına şahit olunabiliyor. 

Bodrum Çarşısı’nda çok farklı dükkanlara rastlamak mümkün. Bölgenin yöresel ürünlerini satın alabileceğiniz işletmeler, hediyelik eşya satışı yapan dükkanlar ve çok daha fazlası çarşıda sizi bekliyor. 

Çarşı, gündüz saatlerinde daha az kalabalık. Özellikle akşam 20’den sonra hareketlendiği görülebiliyor. Çarşıda bulunan restoranlarda yöresel lezzetleri de deneyebilirsiniz. 

Bodrum Antik Tiyatrosu

bodrum antik tiyatrosu

Bodrum Antik Tiyatrosu, milattan önce dördüncü yüzyıla uzanan bir geçmişe sahip. Antik çağın en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen bu tiyatro, pek çok restorasyondan geçerek günümüze kadar ulaşmayı başarmış. 

Deniz manzarasına sahip olan tiyatroda muhteşem fotoğraflar çekebilmek mümkün. Tiyatro, aynı zamanda konser ve dans gösterileri için de aktif olarak kullanılıyor. Eğer fırsatınız olursa, yaz sezonunda düzenlenen etkinliklerden birine katılmanız, antik tiyatroda sahne alan oyunları izlemeniz tavsiye ediliyor. 

Sualtı Arkeoloji Müzesi

sualti arkeoloji muzesi

Bodrum, tarihi boyunca yüzlerce farklı medeniyete ev sahipliği yaparken, aynı zamanda önemli bir deniz ticaret merkezi konumundaydı. Toprağın üstünde farklı güzellikleri, tarihi eserleri sergileyen bu coğrafya, suyun altında da bambaşka bir dünyaya ev sahipliği yapıyor.

Bölgede belirlenen batıklardan çıkarılan eserler, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde sergileniyor. Uluslararası öneme sahip olan bu müze, dünyanın en büyük sualtı arkeoloji müzelerinden biri olarak kabul ediliyor. Bambaşka bir atmosfere sahip olan müze, sizi adeta geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Bodrum Kalesi’ne çok yakın bir konumda bulunan müzeyi, kalede yapacağınız bir turdan sonra ziyaret edebilirsiniz. Bölgeyi çok daha yakından anlamanızı sağlayacak olan bu eserler, Bodrum’a bakış açınızı değiştirecek.

Halikarnas Mozolesi

halikarnas mozolesi

Antik dönemin en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen ve dünyanın yedi harikası arasında gösterilen Halikarnas Mozolesi, Bodrum’un tarih boyunca ne kadar önemli olduğunu gösteren en önemli eserlerden biri niteliğinde.

Bir açık hava müzesi olarak işletilen Halikarnas Mozolesi, günümüze kadar ulaşan az sayıda kalıntıya sahip. Antik Mısır ve Yunan medeniyetlerine ait izlerin görülebileceği mozolede oldukça köklü bir tarih sizi karşılayacak. Bölgenin geçmişini tanımak adına, Halikarnas Mozolesi’nin mutlaka ziyaret edilmesi gerektiği belirtiliyor. 

Halikarnas Mozolesi, Bodrum kent merkezine oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Aaracınız ile çok kısa sürede veya yürüyerek müzeye ulaşabilmeniz mümkün.

Bodrum Yel Değirmenleri

bodrum yel degirmenleri

Yine Bodrum’un sembol yapılarından olan yel değirmenleri, özellikle fotoğraf çekmeyi seviyorsanız mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Bodrum ve Gümbet ilçeleri arasında bulunan bu değirmenler, 1800’lü yılların ortalarına kadar aktif olarak kullanılmaktaydı. Her biri, kendine özgü bir mimariye sahip olan değirmenler, Ege’nin otantik havasını hissettirmeyi başarıyor. 

Bodrum Yel Değirmenleri’ne gitmek için, kent merkezinden sadece 10 dakikalık bir yolculuk yapmanız yeterli. Özel aracınızla bölgeye gidebileceğiniz gibi, toplu taşıma araçlarını da tercih edebilirsiniz. Özellikle, gün batımında bu bölgede çok güzel bir manzara sizi bekliyor olacak. 

Zeki Müren Sanat Müzesi

zeki muren sanat muzesi

Türkiye’nin önemli değerlerinden olan Zeki Müren, aynı zamanda sıkı bir Bodrum tutkunuydu. 1980 yılında beldeye yerleşen ve vefatına kadar burada yaşayan sanatçının Bodrum ile ilgili pek çok hikayesi bulunuyor. 

Zeki Müren, 1996 yılında vefat ettikten sonra, 2000 yılında müzeye çevrilen evi, Müren’e ait pek çok hatırayı, sahne kıyafetlerinden özel koleksiyonlarına kadar farklı eserleri sergiliyor. Müzekart ile giriş yapılabilen Zeki Müren Sanat Müzesi, Bodrum’a giden herkesin görmesi gereken yerler arasında listeleniyor. 

Gümüşlük

gumusluk

Bodrum’da gezilecek sayısız yer olduğu gibi, çevresinde de keşfedilmeyi bekleyen cevherler bulunuyor. Bölgenin en sevilen koylarından biri olan Gümüşlük, ufak bir balıkçı kasabası olmasına rağmen her yıl turistlerin akınına uğruyor. 

Bodrum kent merkezinden, sadece 22 kilometrelik bir araç yolculuğu ile Gümüşlük’e ulaşabilmek mümkün. Yine aynı şekilde, toplu taşıma araçlarıyla da beldeye ulaşabiliyorsunuz. 

Gümüşlük, kendine özgü bir atmosfere sahip. Denize girebileceğiniz şirin bir plajı olan bu beldede, deniz oldukça sakin ve sığ. Yüzme bilmeyenlerin bile keyif alabileceği plaj, özellikle çocuklu aileler için oldukça uygun. 

Gümüşlük’te eski Ege evleri arasında dolaşabileceğiniz sokaklar bulunuyor. Çiçeklerle bezeli olan bu sokaklarda yürürken, kendinizi bambaşka bir dünyada hissedeceğinize emin olabilirsiniz. Gümüşlük’te fotoğraf makinanızı sıkça kullanacağınız, birbirinden güzel fotoğraflar çekeceğinizi de hatırlatmak isteriz.

Tavşan Adası

tavsan adasi

Tavşan Adası, Gümüşlük’e geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Gümüşlük sahilinden, Kral Yolu üzerinde yürüyerek, denizin içinden geçen bir yol ile ulaşabileceğiniz adada pek çok tarihi esere rastlamak mümkün. 

Adından da anlaşılacağı üzere adada pek çok tavşan bulunuyor. Çocuklu aileler için eğlenceli bir aktivite olan Tavşan Adası’nı mutlaka programınıza eklemelisiniz.

Bodrum’da Tatilin En İyi Yolu Kiralık Villa!

bodrum kiralik villa

Bodrum, kusursuz doğası, tarihi güzellikleri ve keşfedilmeyi bekleyen hazineleri ile tam bir cazibe merkezi. Bu bölgeyi keşfederken, en rahat şekilde gezmenin, hayallerinizdeki tatili yapmanın yolu ise kiralık villalardan geçiyor. 

GoTatil’in zengin villa portföyü ile en güzel Bodrum kiralık villalarını, en iyi fiyatlarla kiralayabilirsiniz. Hayalinizdeki tatili yaşatacak özelliklere sahip olan özel havuzlu Bodrum kiralık villaları, size ve sevdiklerinize hayat boyu gülümseyerek hatırlayacağınız anılar kazandıracak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu