Akdeniz BölgesiNe Yenir?

Kalkan’da Ne Yenir? Yeme – İçme Rehberi

Kalkan, her anlamda kusursuz bir tatil beldesi. Muhteşem doğal güzelliklere doyacağınız, kendinizi doğanın huzuruna bırakacağınız bir tatil yaparken, aynı zamanda bu beldenin eşsiz lezzetlerini de deneyebilirsiniz. 

Bölgenin tarih boyunca her medeniyetten izler taşıması, Kalkan mutfağını da doğrudan etkiliyor. Özellikle, yemek konusunda seçici bir damak tadınız varsa, Kalkan’da aradığınız her restoranı bulabileceğinize emin olabilirsiniz. 

kalkan lipsos restaurant

Bölgede, her şeyden önce balık yemeniz tavsiye ediliyor. Akdeniz’den taze tutulan çok sayıda balık, sahil kenarında bulunan manzaralı restoranlarda servis ediliyor. Özellikle, günlük tutulmuş olan balıkları tercih etmeniz yemeğinizi çok daha lezzetli kılacak.

Bunun dışında, vejeteryan ve vegan seçenekleri de bulabileceğiniz Kalkan’da, çok kültürlü bir mutfak görülebiliyor. Hint restoranlarından yöresel ot yemeklerini yapan işletmelere kadar geniş seçenekler sizi bekliyor. 

Kalkan’ın Tüm Saklı Güzelliklerini Keşfetmeye Hazır Olun!

Kalkan’ın birbirinden güzel yemeklerini, koylarını, tarihi miraslarını keşfetmeye hazır olun! Muhteşem bir doğa ile karşılaşacağınız bu beldeyi en iyi şekilde deneyimlemenin yolu kiralık villa tatilinden geçiyor!

GoTatil güvencesi ile kiralayabileceğiniz en güzel Kalkan kiralık villaları, güne kuş sesleriyle uyanmanızı, kendinizi doğanın huzuruna bırakmanızı sağlayacak. Tercihlerinize göre bulabileceğiniz yüzlerce farklı villa seçeneği arasından, tam da düşlerinizdeki tatili geçireceğiniz bir yer bulabilirsiniz. 

kalkan kiralik villa 2

Jakuzi, kapalı havuz, hamam gibi özelliklere sahip lüks Kalkan kiralık villaları arasından tercihinizi yapabileceğiniz gibi doğa içinde bulunan, iki odalı kiralık balayı villalarında da konaklayabilirsiniz. 

Her biri GoTatil güvencesiyle özel olarak hazırlanan bu kiralık villalarda, ister kendi mutfağınızda, ev rahatlığında yemek hazırlayabilir, dilerseniz sizler için bu yazıda listelediğimiz birbirinden lezzetli Kalkan restoranlarını tercih edebilirsiniz. 

Rose Restaurant

rose restaurant

Kalkan’ın en beğenilen restoranlarından biri olan Rose Restaurant, güzel bir akşam geçirmek isteyen misafirler tarafından sıkça tercih ediliyor. Hafif salaş ancak bir o kadar da keyifli bir atmosfere sahip olan bu restoranda çok iyi vakit geçireceğinize emin olabilirsiniz.

Restoranda dünya mutfağındana yemekleri bulmak mümkün. Yine aynı şekilde, yerel yemeklerden de seçenekler var. Vegan ve vejeteryan misafirler için de menüde zengin seçeneklere rastlamak mümkün. 

Rose Restaurant’ta özellikle etli yemekler ve ızgaralar övülüyor. Restoran fiyatları Kalkan ortalamasında. 

Telefon: 0242 844 21 75

Adres: Mentese Mah. Eski Ortaokul Cad., Kalkan

Blue Terrace Restaurant

blue terrace restaurant

Kalkan’daki en sevilen restoranlardan biri de Blue Terrace olarak gösteriliyor. Oldukça popüler olan bu restoranda zengin ve lezzetli bir menü bulunuyor. 

Günlük taze balıkların servis edildiği deniz ürünleri menüsü kesinlikle denenmeye değer. Buna ek olarak ızgaralar ve et yemekleri de oldukça lezzetli.

Restoranda vejeteryanlar için pek çok seçenek de bulunuyor. Yaz sezonunda oldukça popüler olan bu restorana mutlaka rezervasyon yaptırmanız tavsiye ediliyor. 

Blue Terrace Restaurant, romantik atmosferiyle de tanınıyor. Deniz manzaralı bir terası bulunan işletme, özellikle keyifli bir akşam geçirmek isteyen çiftler tarafından tercih ediliyor. Restoran, aynı zamanda grup halinde seyahat eden tatilciler için de oldukça uygun. Menüdeki fiyatlar Kalkan ortalamasında seyrediyor. 

Telefon: 535 601 79 56

Adres: Suleyman Yilmaz Cad. No 6, Kalkan

Nova Restaurant

nova restaurant

Kalkan’da en sevilen restoranlardan biri olan Nova Restaurant, geniş menüsü ve leziz yemekleri ile ziyaretçilerini memnun ediyor. Oldukça keyifli bir manzaraya sahip olan bu restoranda deniz manzarasına karşı yemek yiyebilir ve güzel bir akşam geçirebilirsiniz. 

Yaz sezonunda oldukça popüler olan restoran, özellikle gün batımında muhteşem kareler sunuyor. Eğer romantik bir akşam geçirmek istiyorsanız, akşam saatlerine rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. Restoranda zaman zaman yapılan canlı müzik etkinlikleriyle de yemeğinizi keyifli kılabilirsiniz. 

Nova Restaurant’ın fiyatları Kalkan ortalamasında. Restoranın menüsü oldukça zengin. Balık, kırmızı ve beyaz et yemeklerle birlikte vejeteryan seçenekleri de görmek mümkün. Özellikle deniz ürünleri sıkça tercih ediliyor.

Telefon: 534 496 80 64

Adres: Hasan Altan Caddesi, Kalkan

Cafe Vita Restaurant

cafe vita restaurant

Cafe Vita Restaurant, Kalkan’da en sevilen mekanlar arasında gösteriliyor. Oldukça keyifli bir atmosferi olan bu restoranda, çiçekler arasında leziz yemekler yiyebilirsiniz. 

Menüsü oldukça zengin olan restoranda yerel yemeklere ek olarak dünya mutfaklarından da yemekler yer alıyor. Kalkan ortalamasına göre daha uygun fiyatlara sahip olan restoranı günün her saatinde değerlendirebilirsiniz. 

Sabahları açık büfe kahvaltı veren restoran, yaz döneminde, her Çarşamba günü barbekü ve canlı müzik etkinliği düzenliyor. Buna ek olarak, yine haftanın belirli günlerinde canlı müzik eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. 

Restoranın programı değişebildiği için telefonla bilgi almanız tavsiye ediliyor. Yine aynı şekilde, sezonda oldukça popüler olan bu restorana gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız tavsiye ediliyor. Restoranda vegan ve vejeteryan misafirler için seçenekler oldukça zengin.

Telefon: 242 844 26 37

Adres: Cumhuriyet Caddesi, No:91, Kalkan 

Cafe Del Mar

cafe del mar

Farklı bir atmosfere sahip olan Cafe Del Mar, Kalkan’da yeme içme için tercih edilebilecek en güzel mekanlar arasında gösteriliyor. Oldukça güzel bir atmosfere sahip olan işletmenin dekorasyonu da fazlasıyla ilgi çekici. 

Menüde yöresel ürünlerle hazırlanan pek çok farklı yemek bulunuyor. Sabah saatlerinde gözleme ve kahvaltı için tercih edilebilir bir mekan. Buna ek olarak, tatlı seçeneklerinin de çok zengin olduğu belirtiliyor. 

Cafe Del Mar, kahve ve içecek konusunda özellikle övgüyü hak ediyor. Ziyaretçiler, çok lezzetli kokteyllerin olduğunu, özellikle ev yapımı limonatanın mutlaka denenmesi gerektiğini belirtiyor. Cafe Del Mar, sadece yemek için değil, kahve içmek için de tercih edebileceğiniz bir işletme. 

Cafe Del Mar, gece saat üçe kadar hizmet veriyor. Gün boyu Kalkan’da keyifli vakit geçirdikten sonra, size özel villanıza dönmeden önce bir kahve ile yorgunluk atabilirsiniz. Menüde vegan ve vejeteryan misafirler için seçenekler de mevcut. 

Telefon: 553 885 35 05

Adres: Yaliboyu Mah. Hasan Altan Cad. No:61, Kalkan

Küçük Ev

kucuk ev

Kalkan’ın en şirin butik restoranlarından biri olan Küçük Ev’i mutlaka ziyaret etmelisiniz. Oldukça zengin bir menüsü olan restoran, bölgedeki yöresel ürünlerle hazırlanan yerel yemekleri sunuyor. Vegan ve vejeteryan seçeneklerin de bulunduğu menü, ziyaretçiler tarafından fazlasıyla beğeniliyor. 

Küçük Ev, oldukça keyifli bir atmosfere sahip. Butik bir işletme olması nedeniyle kapasitesi sınırlı. Yaz sezonunda çok popüler olan bu restorana gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız tavsiye ediliyor. 

Sabah 10’da açılan restoran, günün ilk saatlerinde kahvaltı menüsü sunuyor. Kapanış saati ise 23:45 olarak belirtiliyor. Restoran, Kalkan ortalamasında fiyatlara sahip. 

Telefon: 242 844 28 17

Adres: Yaliboyu Mah. Hasan Altan Cad. No:18, Kalkan

Coriander Restaurant

coriander restaurant

Eğer bölgenin yöresel lezzetlerini denemek isterseniz, Coriander Restaurant, Kalkan’daki en iyi restoranlardan biri olarak gösteriliyor. Yöresel lezzetlere ek olarak, dünya mutfağından da pek çok farklı yemeği içeren zengin bir menüye sahip. Menüde, vegan ve vejeteryan seçenekler de mevcut. 

Keyifli bir atmosfere sahip olan bu işletme oldukça popüler. Bu nedenle rezervasyon yaptırmanız tavsiye ediliyor. Fiyatlar da yine Kalkan ortalamasında. 

Kahvaltı yapmak için tercih edebileceğiniz restoran, akşam saatlerinde de zengin bir menüyle hizmet veriyor. Özellikle ızgaraları ziyaretçiler tarafından sıkça tercih ediliyor. Menüde taze deniz ürünleri de mevcut.

Telefon: 533 159 29 64

Adres: Demokrasi Cd. No:2, Kalkan

Lipsos Restaurant

lipsos restaurant

Kalkan Marina’da bulunan bu restoran, deniz kıyısında, keyifli bir manzaraya karşı yemek yemek için ideal. Özellikle, gün batımında muhteşem manzaralara şahit olabileceğiniz konumuyla dikkat çeken Lipsos Restaurant, romantik akşam yemekleri için de ideal.

Ziyaretçiler tarafından, ağırlıklı olarak deniz ürünleri övülen restoranda ızgaralar da oldukça çeşitli ve lezzetli. Geniş menüsüyle hizmet veren işletme, yaz sezonunda ve özellikle akşam saatlerinde oldukça kalabalık olabiliyor. Bu nedenle gitmeden önce masanızı rezerve etmeniz tavsiye ediliyor. Restoranda aynı zamanda geniş bir meze menüsü de mevcut.

Telefon: 535 549 22 01

Adres: Yali Boyu Mah. Iskele Caddesi No: 13, Kalkan

Aqua Bistro

aqua bistro

Kalkan’daki en sevilen restoranlardan biri olan Aqua Bistro da kesinlikle denenmeye değer bir menüye sahip. Deniz ürünlerinden ızgaralara, mezelere kadar oldukça geniş seçenekler ile hizmet veren işletme, özellikle yaz sezonunda turistlerin akınına uğruyor.

Aqua Bistro, yemekleri kadar zengin bir içecek menüsüne de sahip. Ziyaretçiler, özellikle ev yapımı şarapların oldukça lezzetli olduğunu belirtiyor. Restoranda vegan ve vejeteryan seçenekler de mevcut. Sezonda çok popüler bir mekan olduğu için gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız tavsiye ediliyor. 

Telefon: 531 237 48 86

Adres: Kalkan Mahallesi, Cumhuriyet Cd., Kalkan 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu