Akdeniz Bölgesi

Kaş Tekne Turu – Turları Keşfet

Kaş, karadan keşfettiğinizde muhteşem plajlar, tarihi yerler ve görülmeye değer bir doğa sunarken, tekne turlarıyla da bambaşka bir deneyim yaşatıyor. Özellikle, karadan ulaşım olmayan koylarda keyifli vakit geçirmek isteyen ziyaretçiler tarafından tercih edilen tekne turları ile bu eşsiz beldenin farklı bir yüzünü görebilirsiniz.

kas tekne turu

Kaş tekne turları farklı rotalarda keyifli bir deneyim sunuyor. Bölgede bulunan pek çok koya giden bu turlarda çok sayıda farklı konseptle de karşılaşmak mümkün. Çocuklu aileler için olan daha sakin tekne turlarının yanı sıra, eğlence ve partinin ön planda olduğu çeşitli tur seçenekleri de bulunuyor. 

Tüm bunlara ek olarak, bazı Kaş tekne turları yakın çevredeki Yunan adalarını da ziyaret ediyor. Tatilinize bambaşka bir tat katacak olan bu turları sizler için inceledik.

Kaş – Kekova Tekne Turu

En popüler Kaş tekne turları arasında gösterilen Kaş – Kekova turunda sadece turkuaz koylar değil aynı zamanda bölgede su altında kalan tarihi yapılar da görülebiliyor. 

kekova tekne turu

Kaş’ta başlayan ve genellikle tüm gün süren bu tur sırasında Kekova’ya kadar gidiliyor. Batıkkent, Kaleköy ve çevredeki diğer ilgi çekici tarihi merkezleri ziyaret eden teknede yemek servisi de yapılıyor. 

Eğer gününüzü hem denize girerek hem de bölgenin tarihi dokusunu keşfederek geçirmek istiyorsanız bu tur tam da size göre!

Kaş – Kaputaş – Mavi Mağara Tekne Turu

Kaş tekne turları arasında bir diğer popüler seçenek de bölgenin doğal güzelliklerine ve Kaputaş Plajı çevresine odaklanıyor. Bu tur ile dünyaca ünlü Kaputaş Plajı’nı denizden ziyaret edebilir, tertemiz sularda yüzebilirsiniz. 

mavi magara turu

Kaputaş Plajı’na yakın bir mesafede bulunan ve karadan ulaşım olmayan Mavi Mağara da turun durakları arasında yer alıyor. Deniz mağarası olan Mavi Mağara bölgede kesinlikle görülmesi gereken doğal güzelliklerden biri olarak ön plana çıkıyor. 

Kaş ile Kaputaş arası yakın olduğu için bu tekne turunda birden fazla zaman seçeneği bulunuyor. Tüm gün devam eden turlara ek olarak yarım günlük veya saatlik tekne turlarıyla da Kaputaş ve Mavi Mağara ziyaret edilebiliyor. 

Kaş – Aperlai Tekne Turu

Eğer klasik tekne turları yerine çok daha farklı bir tura katılmak, suyun altındaki gizemli dünyayı keşfetmek istiyorsanız Kaş ve Aperlai arasında düzenlenen turlara katılabilirsiniz. Diğer tekne turları kadar yaygın olmasa da talep olması halinde veya özel olarak kiralayacağınız teknelerle bu rotayı keşfe çıkabilirsiniz. 

aperlai tekne turu

Aperlai tekne turları, Kaş’ın doğusunda bulunan Sıçak Yarımadası çevresinde gerçekleşiyor. Bu bölgede bulunan batık tarihi kenti keşfetme imkanı veren turda, suyun altında bambaşka bir dünya sizi bekliyor olacak. Genellikle şnorkel ile dalış yapılırken, dilerseniz tülü dalış eğitimi alarak bu dalış rotasını çok daha ayrıntılı bir keşfe çıkabilirsiniz. 

Likya medeniyetine ait izlerle karşılaşacağınız bu tekne turunu mutlaka listenize eklemelisiniz.

Yakamoz ve Akşam Turları

Kaş kiralık balayı villalarında balayı çifti olarak konaklıyorsanız veya romantik bir akşam geçirmeyi planlıyorsanız yakamoz turları tam da size göre! Dolunayın olduğu akşamlarda düzenlenen bu tekne turlarında teknede yemek servisi yapılıyor. Yakamozun yarattığı romantik görsel şöleni izlerken keyifli bir akşam geçirmek kesinlikle paha biçilemez bir deneyim. 

kas gunbatimi turu

Dolunay olmayan akşamlarda da yemekli tekne turları düzenleniyor. Kaş’tan kalkan pek çok tur teknesi, tatilcilerin taleplerine göre özel olarak turlarını şekillendirerek ziyaretçilere farklı bir deneyim yaşatıyor.

Kaş’ta kiralık villa tatili yaparken sahip olacağınız özgürlük ile tekne turları da dahil olmak üzere pek çok aktiviteye katılabilir, her zaman gülümseyerek hatırlayacağınız anılar elde edebilirsiniz!

Antalya Kaş’ta ilk defa tatil yapacaksanız Kaş Gezilecek Yerler içeriğini ziyaret edip ve Kaş tatili süresince gezilmesi gereken yerler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu