Ege BölgesiNe Yenir?

Fethiye’de Ne Yenir? Yeme – İçme Rehberi

Fethiye doğal güzellikleri ve tarihi ile ünlü olduğu kadar lezzetli bir mutfağa da sahip. Kusursuz bir atmosfere sahip olan bu tatil beldesinde, tarihi yerleri dolaşıp, gün boyu farklı koylarda denize girdikten sonra kendinizi leziz bir yemekle ödüllendirebilirsiniz.

fethiye restoranlari
Re

Fethiye tatilinizi daha lezzetli kılacak, bölgenin en güzel restoranlarını bu yazımızda sizler için listeledik. 

Ailem Cafe Restaurant

Fethiye’de en beğenilen restoranlardan biri olarak gösterilen Ailem Cafe Restaurant, muhteşem bir atmosfere ve leziz bir menüye sahip. Bölgenin yerel lezzetlerini deneyebileceğiniz gibi günlük tutulan taze balıkları da tadabilirsiniz. Özellikle, gün boyu yorulduktan sonra leziz bir yemek istiyorsanız bu restoranı tercih edebilirsiniz.

Restoranın menüsü oldukça geniş olsa da genellikle deniz ürünleri tercih ediliyor. Taze balıklardan hazırlanan farklı deniz ürünleri kesinlikle denemeye değer. Restoran fiyatları, Fethiye ortalamasında seyrediyor. Restoranda meze menüsü de mevcut. 

Telefon: 539 816 91 71

Adres: Cumhuriyet Mah. 502. Sk. No: 4/A (Beşkaza meydanı kültür merkezi yanında)

The Local Pub

the local pub

The Local Pub, özellikle dünya mutfağını denemek isteyen ziyaretçiler tarafından sıkça tercih ediliyor. Bir bar mutfağı olsa da yemeklerin kalitesi oldukça yüksek. Sabah saatlerinde, full English breakfast denenmeye değer. Bununla birlikte, hamburger ve makarna gibi fast food ürünleri de bulunuyor. Yine aynı şekilde, restoranda Türk mutfağından yemekleri de deneyebilirsiniz.

Farklı bir ambiansa sahip olan The Local Pub, özellikle akşam saatlerinden itibaren fazlasıyla hareketli bir atmosfere bürünüyor. Bölgenin çok kültürlü yapısını görmek, keyifli bir akşam geçirmek isterseniz The Local Pub’u ziyaret edebilirsiniz.

Telefon: 534 054 27 48

Adres: Cumhuriyet Cd. No:39/B, Fethiye 

Nazilli Pide

nazilli pide

Geleneksel Türk mutfağının en gözde yemeklerinden olan pideyi, Fethiye’de yiyebileceğiniz en güzel restoranlardan biri Nazilli Pide. Çok geniş bir menüye sahip olan bu restoranda farklı pideleri deneyebilirsiniz. Fiyatlar, Fethiye ortalamasına göre oldukça uygun seviyede. 

Nazilli Pide, gerek turistler gerekse yerel halk tarafından oldukça sık tercih edilen bir restoran. Bu nedenle, yaz sezonunda fazlasıyla kalabalık olabiliyor. Gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız ve masanızı ayırtmanızda fayda var. Restoranda vejeteryan misafirler için uygun pide seçenekleri de bulunuyor.

Telefon: 252 612 02 24

Adres: Cumhuriyet Mahallesi 97. Sokak NO:8/A, Fethiye

Arty’s Fish and Chips

artys fish and chips

Fethiye, özellikle İngiliz turistler tarafından sıkça tercih edilen tatil beldelerinden biri. Bu nedenle, beldede İngiliz mutfağına dair pek çok restoran bulmak mümkün. Yeni lezzetleri denemek istiyorsanız, İngiltere’nin en ünlü yemeklerinden olan fish and chipsi deneyebilirsiniz. 

Arty’s Fish and Chips, bölgedeki en popüler restoranlardan biri olarak gösteriliyor. Oldukça lezzetli bir deniz ürünleri mutfağı olan restoran, turistler arasında da fazlasıyla popüler. Hafif bir akşam veya öğle yemeği yemek istiyorsanız bu restoranı mutlaka programınıza ekleyin.

Telefon: 252 614 01 03

Adres: Dispanser sokak no 11 Ugur Mumcu Parki Yani, Fethiye

La Capella Cafe Bistro Restaurant

lacapella cafe bistro restaurant

La Capella, bölgede akşam yemekleri için tercih edebileceğiniz en güzel restoranlardan biri niteliğinde. Zengin bir mutfağa sahip olan restoran, özellikle İtalyan mutfağından lezzetleri sunuyor. Makarna ve pizza gibi ürünleri fazlasıyla lezzetli. Bunun dışında, Türk mutfağından da yemekler servis ediliyor.

Restoranın dış tarafından bulunan masaları tercih etmeniz halinde, Fethiye’nin hareketli akşamlarını izleyerek yemek yiyebilirsiniz. Bununla birlikte, gün batımında güzel bir manzara sunan restoranda zengin içecek menüsüyle de keyifli bir akşam geçirmek mümkün. 

Restoran, yaz döneminde oldukça popüler olduğu için rezervasyon yaptırmanız tavsiye ediliyor. Menü fiyatları Fethiye ortalamasında seyrediyor.

Telefon: 252 502 03 04

Adres: Dispanser Caddesi No:16 Cumhuriyet Mahallesi, Fethiye

Şamdan Restaurant

Fethiye’de ne yenir sorusuna karşı tavsiye edilebilecek en güzel restoranlardan biri de Şamdan Restaurant. Merkezi bir konuda yer alan bu restoran, oldukça zengin bir menüye sahip. Türk ve dünya mutfağından yemekleri servis eden işletmede, özellikle et yemekleri fazlasıyla beğeniliyor. Yine aynı şekilde, restoranda deniz ürünleri de mevcut. 

Şamdan Restaurant, popüler bir mekan olduğu için yaz döneminde rezervasyon yaptırmanız tavsiye ediliyor. Restoranda vejeteryan ve vegan misafirler için uygun yemek seçenekleri de bulunuyor.

Telefon: 252 614 48 08

Adres: Cumhuriyet Mahallesi 96 Sokak No:7, Fethiye

Dut Ağacı Restaurant

dut agaci restaurant

Dut Ağacı Restaurant, sabah saatlerinden akşam 23:00’e kadar hizmet veriyor. Zengin bir menüsü bulunan restoran, kahvaltı ve akşam yemekleri için tercih edilebilir. Kahvaltısı oldukça zengin olan işletmede her zaman taze ürünlerin servis edildiği belirtiliyor. 

Restoran, özellikle kebap konusunda oldukça beğeniliyor. Yemek haricinde kafe olarak da hizmet veren Dut Ağacı Restaurant’ta, gün ortasında dinlenmek için kahve ve tatlı yiyebilirsiniz. Merkezi bir konumda olması sayesinde, Fethiye turunuz sırasında kolayca ulaşabilmeniz mümkün. 

Telefon: 252 614 79 97

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Fethiye 48300

Yengeç Restaurant

Fethiye’deki en güzel manzaraya sahip restoranlardan biri olan Yengeç Restaurant, deniz kıyısında oldukça keyifli yemek yiyebileceğiniz bir atmosfere sahip. Akşam saatlerinde, dalga seslerini dinleyerek huzurlu saatler geçirebileceğiniz işletmede geniş kapsamlı bir menü bulunuyor. 

Yengeç Restaurant, özellikle balık ürünleri için tercih ediliyor. Bunun dışında, Türk ve dünya mutfağından pek çok farklı yemek de servis ediliyor. Yine aynı şekilde, menüde vegan ve vejeteryan misafirler için uygun yemekler de bulunuyor. Fiyatlar, Fethiye ortalaması ile aynı seviyede. 

Yengeç Restaurant, gün batımı manzarasına sahip olduğu için romantik akşam yemekleri için tercih edilebilecek bir işletme. Yaz sezonunda, hem bölge halkı hem de turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Bu nedenle, masa bulmakta zorlanmamak adına rezervasyon yaptırmanız tavsiye ediliyor.

Telefon: 252 612 83 83

Adres: 2. Karagözler Mahallesi, Fevzi Cakmak Cad. No: 42, Fethiye

Meeting Point Restaurant

meeting point restaurant

Fethiye’deki en güzel restoranlar arasında dikkat çeken Meeting Point Restaurant, ızgaralar için tercih edilebilecek yerlerin başında geliyor. Oldukça geniş bir ızgara menüsü bulunan restoran, özellikle büyük porsiyonları ile dikkat çekiyor. 

Keyifli bir atmosfere sahip olan restoran, bölgenin en popüler işletmelerinden biri. Bu nedenle gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız tavsiye ediliyor. Restoranda dünya mutfağına ait yemekler de servis ediliyor. Vegan ve vejeteryan seçenekler de mevcut.

Telefon: 546 918 21 46

Adres: Çalış Plajı Bulvarı, Fethiye

Çarıklı Et Lokantası

carikli et lokantasi

Deniz kıyısında olan Çarıklı Et Lokantası, bölgede keyifli akşamlar geçirebileceğiniz, romantik ve leziz yemekler yiyebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Gün batımında eşsiz bir atmosfere bürünen restoranda, dalga seslerini dinleyerek romantik bir yemek yiyebilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Romantik atmosferi ile özellikle Fethiye kiralık balayı villalarında tatil yapan misafirler için uygun bir yer olarak gösteriliyor. 

Restoran, özellikle steak ve diğer ızgaralar ile tanınıyor. Bununla birlikte, Akdeniz mutfağına ait yemekler de servis ediliyor. Restoranda et ağırlıklı bir menü olsa da vegan ve vejeteryan misafirler için de seçenekler mevcut. 

Çarıklı Et Lokantası, aynı zamanda zengin bir içecek ve kokteyl menüsüne sahip. Günün her saatinde keyifli vakit geçirebileceğiniz bu işletme, popüler bir mekan olması nedeniyle kalabalık olabiliyor. Gitmeden önce masanızı rezerve etmenizde fayda var. Özellikle, akşamınızı çok daha keyifli geçirmek için deniz kıyısındaki masalardan birini rezerve edebilirsiniz.

Telefon: 252 614 31 24

Adres: Cahit Gunduz Caddesi No: 11 Ikinci Etap Sahil Bandi, Fethiye 

Fethiye Hem Lezzetli Hem De Huzur Dolu Bir Yer!

Fethiye’de tatil yapmak kesinlikle farklı bir deneyim. Babadağ’ın eteklerinde, Ölüdeniz’in huzur dolu atmosferine şahit olacağınız, el değmemiş bir doğaya uyanacağınız bu bölgede bir tatilden bekleyeceğiniz her şeyi bulacağınıza emin olabilirsiniz. 

Fethiye’nin sunduğu tüm güzellikleri tam anlamıyla yaşamak, tatilinizi bir adım öteye taşımak istiyorsanız, Fethiye’deki en iyi konaklama seçeneği olan kiralık villaları tercih edebilirsiniz. 

GoTatil güvencesi ile kiralayabileceğiniz, bölgedeki en güzel Fethiye kiralık villaları ile, düşlerinizdeki tatili yaşarken, villada konaklamanın ayrıcalıklarını deneyimleyebilirsiniz. Her biri en yüksek konforu sunmak için özel olarak hazırlanan, jakuzi, kapalı havuz ve daha pek çok farklı lüks olanak arasından seçim yapabileceğiniz bu villalarda her gününüz unutulmaz geçecek.

fethiye kiralik villa

Doğal güzellikleri, tarihi ve leziz yemekleriyle sizi kendine hayran bırakacak Fethiye’de, her zaman gülümseyerek hatırlayacağınız bir tatil geçirmek istiyorsanız, en güzel Fethiye kiralık villalarını, en iyi fiyatlar ile GoTatil’de bulabilirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu