Ege BölgesiNe Yapılır?

Fethiye’de Ne Yapılır? Yapılacak Aktiviteler

Fethiye, sakladığı doğal güzellikler ve hazineler ile dünyanın her yerinden turisti kendine çekmeyi başarıyor olsa da bu muhteşem beldenin sunacakları sadece bununla sınırlı değil. Bu kusursuz belde, gün boyu eğlenebileceğiniz, muhteşem vakit geçirebileceğiniz pek çok aktiviteye de ev sahipliği yapıyor.

Fethiye’nin iklimi, özellikle doğa sporları için oldukça müsait. Yamaç paraşütünden su sporlarına kadar yapılabilecek onlarca farklı aktiviteyle karşılaşmak mümkün. Yine aynı şekilde, bölgenin oldukça zengin bir su altı faunası bulunuyor. 

Eğer doğayla bir arada olmak istiyorsanız, Fethiye’de tam aradığınızı bulacağınıza emin olabilirsiniz. Bu kusursuz beldede, sık ormanlar arasında yürüyüşe çıkabilir, kendinizi benzersiz bir atmosferin kollarına bırakabilirsiniz. 

Fethiye’de kiralık villa tatilinizi en iyi şekilde geçirmek, farklı aktiviteler ile eğlenceli bir deneyim yaşamak istiyorsanız, bu bölgede yapabileceğiniz en güzel aktiviteleri sizler için listeledik!

Likya Yolunda Trekking Yapın

kelebekler vadisi

Fethiye, tarihin her döneminde, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, oldukça gözde bir belde olarak biliniyor. Bu bölgede, neredeyse yüzlerce medeniyetin izlerine rastlamak mümkün. 

Tatiliniz sırasında, konakladığınız bölgenin geçmişini daha yakından görmek istiyorsanız, mutlaka Lİkya Yolu’nda yürüyüş yapmalısınız. Dönemin en önemli ticaret yollarından biri olan Likya Yolu üzerinde, pek çok farklı medeniyetten kalan eserlere, izlere rastlamak da mümkün. 

Bölge, trekking ve doğa yürüyüşleri konusunda oldukça popüler olduğundan, tüm yürüyüş parkurları oldukça iyi işaretlenmiş durumda. Dilerseniz, başlangıç seviyesindeki parkurlarda tek başınıza yürüyüş yapabilirsiniz. 

Eğer doğayı çok daha yakından tanımak istiyorsanız, bölgede düzenlenen yürüyüş turlarına da katılabilirsiniz. Rehber eşliğinde gerçekleştirilen bu turlarla kendinizi yemyeşil doğanın kollarına bırakabilir, tüm stresinizden dakikalar içinde arınarak huzur bulabilirsiniz. 

Ölüdeniz’de Suyun Altını Keşfedin

oludeniz aktiviteler

Fethiye’nin eşsiz atmosferi sadece suyun üzerinde değil, suyun altında da büyüleyici bir görsel şölen sunuyor. Tatiliniz sırasında, bir gününüzü dalış etkinliklerine ayırabilir, böylece kendinizi bambaşka bir dünyaya atabilirsiniz. 

Ölüdeniz, çevresel etmenlerden korunmayı başarmış bir sahil şeridine sahip. Bu sayede, su altı faunası da oldukça iyi korunmuş durumda. Akıntının az olduğu bölgelerde, başlangıç seviyesinde kişilerin bile rahatlıkla dalış yapabileceği parkurlar bulunuyor. 

Yine aynı şekilde, bölgenin tarih boyunca önemli limanlara ev sahipliği yapması, suyun altında bambaşka bir dünya yaratıyor. Farklı medeniyetlere ait pek çok batığı görebileceğiniz bölgede, eğitmenler eşliğinde dalış etkinliklerine katılmak bambaşka bir deneyim. 

Tüplü dalış yapabilmek için öncelikle basit bir eğitimden geçmeniz gerekiyor. Uzman eğitmenler ve rehberler tarafından düzenlenen dalış turları, parkura bağlı olarak değişen sürelerde tamamlanıyor. 

Bölgeyi Kuş Bakışı Keşfedin: Parasailing

fethiye aktiviteler

Fethiye’de yapılabilecek sayısız aktiviteden biri de parasailing. Su sporları için oldukça uygun bir atmosfere sahip olan bu beldede, pek çok noktada parasailing yapılabiliyor. 

Özellikle Ölüdeniz çevresinde parasailing yaparak, ormanları gökyüzünden görebilir ve çok keyifli vakit geçirebilirsiniz. Oldukça kolay bir su sporu olan parasailing için herhangi bir sertifika veya eğitim gerekmiyor. 

Parasailing yapabileceğiniz paraşütler bir veya iki kişilik olabiliyor. Bazı durumlarda, ağırlık limitine bağlı olarak ikiden fazla kişiyi taşıyabilen paraşütlerle de uçuş yapılabiliyor. Gününüze eğlence katmak ve bu kusursuz beldeyi bir de gökyüzünden görmek istiyorsanız, bu aktiviteyi mutlaka programınıza dahil etmelisiniz. 

Safari Turlarına Katılın

fethiye safari turu

Pek çok turistik lokasyonda olduğu gibi Fethiye’de de farklı safari turları düzenleniyor. Doğayı dilediğiniz gibi keşfetmenizi, bölgeyi daha yakından tanımanızı sağlayan bu turlarla çok keyifli bir gün geçirebileceğinize emin olabilirsiniz. 

Atlı safariler, bölgeyi tanımak için en çok tercih edilen etkinliklerin başında geliyor. Atlı safari sırasında, ormanların içinde atla gezebilir, rehberler eşliğinde bölgenin ilgi çekici güzelliklerinizi ziyaret edebilirsiniz. Atlı safari, özellikle çocuklu aileler için oldukça eğlenceli ve keyifli bir aktivite olarak ön plana çıkıyor. 

Eğer gününüze biraz daha hız katmak istiyorsanız, at yerine ATV ile yapılan safarilere dahil olabilirsiniz. Yine doğa içinde yapılan bu safariler, at parkurlarına kıyasla daha engebeli ve zorlu bir parkur üzerinde düzenleniyor. Doğayla bir arada olurken, aynı zamanda eğlenceli ve heyecanlı bir gün geçirmek istiyorsanız, ATV safariyi aktivite listenize ekleyebilirsiniz. 

Son olarak, orman içinde olmasa da farklı parkurlarda gerçekleştirilen, yine doğanın tüm güzelliklerine şahit olabileceğiniz jeep safariler de seçenekler arasında. Özellikle, motor sporlarından hoşlanıyorsanız, pek çok akarsu üzerinden geçilen, engebeli arazilerde yolculuk yapılan jeep safari seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. 

Tekne Turları ile Fethiye’yi Denizden Görün 

fethiye tekne turu

Ölüdeniz’in kusursuz atmosferini sadece karadan keşfetmek yetmez! Bu muhteşem doğayı görmek için tekne turlarına katılmayı ihmal etmemelisiniz. 

Fethiye’de, tekne turları birden fazla konseptle düzenleniyor. Aileler için yapılan, daha sakin ve huzurlu turlar olduğu gibi, genellikle gençlerin tercih ettiği, müzik ve eğlenceye odaklanan turlara katılma şansınız da bulunuyor. 

Yine aynı şekilde, dolunayın olduğu akşamlarda, özellikle romantik bir akşam geçirmek isteyen çiftler için yakamoz turları düzenleniyor. Fethiye’nin doğasını ve etkileyici yakamozu denizin üzerinde izlemek isterseniz, bu turlara katılarak çok keyifli bir akşam geçirebilirsiniz. 

Fethiye tekne turları, bölgedeki pek çok koyu ziyaret ediyor. Karadan ulaşımın mümkün olmadığı koylar da dahil olmak üzere, bölgenin en güzel noktalarında mola veriliyor. Akvaryum Koyu, Çalış Plajı, Deve Plajı gibi plajlar da görülebiliyor.

Ölüdeniz’de yapılan tekne turlarında, yine bölgenin muhteşem koylarına ek olarak, Mavi Mağara, Aziz Nicolas Adası gibi adalar da ziyaret ediliyor. 

Günün erken saatlerinde başlayan tekne turlarına katılırsanız, akşama kadar tüm bu muhteşem koylar keşfetme şansınıza erişebilirsiniz. Özellikle, eğer denizde olmaktan, el değmemiş koylarda denize girmekten hoşlanıyorsanız, programınıza mutlaka tekne turlarını dahil etmelisiniz. Gün boyu benzersiz koyları keşfettikten sonra, size özel Fethiye kiralık villanıza dönebilir, havuz başında dinlenerek günü tamamlayabilirsiniz. 

Yamaç Paraşütü Yapmayı İhmal Etmeyin

fethiye yamac parasutu

Fethiye denildiği zaman akla gelen ilk aktivitelerden biri yamaç paraşütü. Bu muhteşem doğayı gökyüzünden görmek, adrenaline doyacağınız bir gün geçirmek istiyorsanız, mutlaka yamaç paraşütü yapmalısınız.

Fethiye – Babadağ, yamaç paraşütü için her mevsim uygun bir atmosfere sahip. Özellikle, daha önce bu aktiviteyi yapmadıysanız, eğitmenler eşliğinde başlangıç yapabileceğiniz en iyi lokasyonlardan biri olduğu söyleniyor.

Sadece Türkiye’den değil, dünyanın pek çok yerinden turistler, yamaç paraşütü yapmak için Fethiye’ye geliyor. Babadağ’ın zirvesinden başlayıp, Belcekız Plajı’na kadar devam eden yamaç paraşütü sırasında, bölgenin yemyeşil ormanlarını ve masmavi denizini gökyüzünden görebilmek mümkün. 

Fethiye’de yamaç paraşütü yapmak için en iyi dönem Nisan ve Ekim ayı olarak belirtiliyor. Hava sıcaklıklarının ve iklimin kusursuz olduğu bu dönemde, bu aktivite için en uygun rüzgarın oluştuğu belirtiliyor. Her ne kadar bu aylar en iyisi olsa da her mevsim yamaç paraşütü yapılabiliyor. 

Dünyanın her yerinden turist çeken bu aktiviteyi yapmadan Fethiye’den ayrılmamalısınız! 

Rafting Yaparak Serinleyin

fethiye rafting

Fethiye’de yapılacak aktiviteler arasında rafting de var. Dilerseniz Dalaman’a gidebilir, dilerseniz Saklıkent Kanyonu’na giderek buradaki rafting etkinliklerine katılabilirsiniz. 

Yaz sıcağında, soğuk sularda serinleyerek, hem doğa içinde olmak hem de çok eğlenmek istiyorsanız, raftingi mutlaka programınıza dahil etmelisiniz. Kanyonlara, özel aracınız ile kolayca ulaşabileceğiniz gibi, dilerseniz Fethiye kent merkezinden başlayan turlara katılarak gün boyu eğlenebilirsiniz.

Genellikle tüm gün süren rafting turlarında yemek olanakları da mevcut. Yine benzer şekilde, dilerseniz kanyonlarda yer alan balık restoranlarını tercih edebilir, bölgenin lezzetlerini deneyebilirsiniz. 

Fethiye Saklıkent Kanyonu gibi kanyonlarda sadece rafting değil, aynı zamanda doğa yürüyüşü yapabileceğinizi, zip line gibi farklı aktivitelere de katılabileceğinizi unutmayın. Oldukça ilgi çekici aktiviteler bulunan kanyonda, tüm gün boyunca sıkılmadan eğlenmek ve iyi vakit geçirmek mümkün. 

Fethiye’yi Özgürce Keşfetmenin En İyi Yolu: Kiralık Villa Tatili

kalkan villa tatili

Fethiye, sunacak çok şeyi olan bir tatil beldesi. Bu bölgede, klasik bir otel tatiline kıyasla, dilediğiniz her şeyi, tam istediğiniz zaman yapabilmenizi sağlayan kiralık villalar, ayrıcalıklarla dolu bir deneyim yaşamanın en iyi yolu olarak görülüyor. 

GoTatil güvencesi ile kiralayabileceğiniz Fethiye kiralık villaları, farklı özellikleri ile hayallerinizdeki tatili yaşamanız için gereken her şeyi sunuyor. Kiralık balayı villalarından, kalabalık grupların konforlu şekilde konaklayabileceği seçeneklere kadar, en iyi Fethiye kiralık villalarını, en uygun fiyatlarla GoTatil’de bulabilirsiniz. 

Tatiliniz sırasında, gün boyu eğlenip, Fethiye’nin adrenalin ve huzuru bir arada sunan atmosferini yaşadıktan sonra, villanızın özel yüzme havuzunda dinlenmenin, jakuzide yorgunluk atmanın tadını başka hiçbir şeyde bulamayacaksınız!

Fethiye’de Ne Yapılır?

Likya yolunda trekking, parasailing, safari ve tekne turları, yamaç paraşütü gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu