Ege BölgesiGezilecek Yerler

Fethiye Ölüdeniz’de Gezilecek Yerler

Gerek doğası gerekse köklü tarihi ile ilgi çeken Fethiye’de, Türkiye’nin saklı cennetlerinden biri sizi bekliyor! Muhteşem bir doğaya uyanacağınız ve kusursuz bir tatil geçireceğiniz Ölüdeniz’de görmeniz gereken yerler, yapmanız gereken aktiviteler var!

Bu muhteşem beldeyi tam anlamıyla keşfetmek, farklı aktiviteler ile kusursuz bir tatil deneyimi geçirmek istiyorsanız, bu yazımızda mutlaka görmeniz gereken yerleri sizler için listeledik.

Kayaköy

kayakoy

Kayaköy, düşünüldüğünden çok daha köklü bir tarihe sahip. Bölgede yerleşimin ne kadar eskiye dayandığına dair net işaretleri barındıran bu köy, eskiden Likya medeniyetine ait bir yerleşim yeriydi. 

Likya’dan sonra yerel halk tarafından da sahiplenilen bu köyde, özellikle Rum nüfus yaşamaktaydı. Eski adı Levissi olarak bilinen bu köy, 1923 yılında yapılan nüfus mübadelesi ile tamamen boşaltıldı. Bir süre boyunca, bölgedeki yerel halk tarafından depo ve benzeri amaçlarla kullanılan taş evler, daha sonra koruma altına alınarak turizme kazandırıldı. 

Kayaköy, adeta hayalet bir kasabayı andırıyor. Özellikle, sabah erken saatlerde ziyaret etmeniz halinde, sisli atmosferi ile kusursuz fotoğraflar çekebilirsiniz. 

Kayaköy’e girişte herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Fethiye kent merkezinden veya Ölüdeniz’den kalkan toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabilirsiniz. 

Gemile Koyu

gemile koyu

Gemile Koyu, bölgenin tarihini yakından görebileceğiniz hem de bu esnada muhteşem doğal güzelliklere şahit olacağınız bir yer. Kusursuz bir atmosfere sahip olan bu koyda denize girebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Gemile Koyu aslında büyük kısmı sular altında kalmış bir adadan oluşuyor. Tahminen 240 yılında gerçekleşen bir depremle birlikte sulara gömülen bu ada, o günden beri gizemini korumaya devam ediyor. 

Eski adı Aya Nicola olan bu ada, Hristiyanlık açısından önemli bir merkez. Hac vazifesini yerine getirmek isteyen Hristiyanların adada bulunan kilisede ibadetlerini gerçekleştirdikleri biliniyor. Yine aynı şekilde, bazı efsanelerde denizcilere uğur getirdiğine de inanılıyor. 

Gemile Koyu’na Fethiye – Kayaköy yolu üzerinden ilerleyerek ulaşabilirsiniz. Doğa yürüyüşü yapmayı seviyorsanız, Kayaköy’den yaklaşık altı kilometrelik bir trekking ile koya ulaşmak mümkün. Buna ek olarak, beldenin pek çok yerinden kalkan tekne turları da koyu sıkça ziyaret ediyor. 

Kelebekler Vadisi

kelebekler vadisi 1

Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz ve Fethiye’ye gelen herkesin görmesi gereken yerlerin başında geliyor. Muhteşem bir atmosfere sahip olan bu bölgede, pek çok endemik kelebek türüne rastlamak mümkün. 

Korunması adına mümkün olduğu kadar yapılaşmaya kapalı tutulan bu vadiye karadan ulaşmak mümkün. Ancak karadan gidiş yolu oldukça zorlu. Bu nedenle, en rahat ulaşım yolu olan tekneler tercih ediliyor. 

Erken saatlerde vadiye gelerek, tüm gününüzü burada geçirebilirsiniz. Tertemiz bir denize girip, Fethiye’nin bol oksijenli havasının tadını çıkarabilirsiniz. Kaynak suları tarafından beslenen deniz oldukça temiz ve bir o kadar soğuk!

Şövalye Adası

sovalye adasi

Tapınak Şövalyeleri’nden Osmanlı’ya kadar neredeyse bölgedeki her medeniyetten izler taşına Şövalye Adası, Ölüdeniz tatiliniz sırasında mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Tarihi ve kusursuz bir doğayı bir arada sunan bu muhteşem adada eşsiz bir manzara da sizi bekliyor olacak. 

Tarihe ilginiz varsa, ada üzerinde bulunan ve 15. yüzyılda inşa edildiği düşünülen kaleyi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Yine aynı şekilde, adada küçük bir doğa yürüyüşü yaparak kendinizi huzur dolu bir atmosferin kollarına bırakabilirsiniz. 

Şövalye Adası, birinci dereceden sit alanı ilan edilmiş. Oldukça iyi korunan ve doğasına zarar verilmemesine özellikle dikkat edilen bu bölgede piknik yapmak da mümkün. Eğer kendinizi medeniyetten uzakta, bambaşka bir dünyada hissetmek istiyorsanız, sabah erken saatlerde adaya gelerek, gün boyu burada eğlenceli ve huzur dolu vakit geçirebilirsiniz. 

Şövalye Adası’na gitmek için, Fethiye’den kalkan deniz otobüslerini kullanmanız gerekiyor. Sabah 10 ile akşam 19 arasında seferler düzenleniyor. Bunun dışında, özel tekne kiralayarak veya deniz taksi yoluyla da adaya gidebilmeniz mümkün.

Kabak Koyu

kabak koyu

Ölüdeniz’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de Kabak Koyu. Bölgeyi ziyaret eden herkesi büyüleyen bu muhteşem koy, Babadağ’ın eteklerinde, kusursuz bir atmosfer sunuyor. 

Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en iyi korunmuş doğal rezervlerinden biri olarak bilinen koyda, pek çok endemik bitki ve hayvan bulunuyor. Birinci dereceden sit alanı olarak korunan koyda herhangi bir işletme bulunmuyor. 

Sezonda oldukça popüler olan Kabak Koyu’nda denize girebilmek mümkün. Plajda duş ve benzeri imkanlar da bulunuyor. 

Çevrede herhangi bir konaklama olanağı yok. Ancak, Ölüdeniz ve Fethiye’deki kiralık villalarda tatil yaparken, dilediğiniz her an Kabak Koyu’na kolayca ulaşabilmeniz mümkün. GoTatil ayrıcalıklarıyla yapacağınız villa tatiliniz sırasında, sadece Kabak Koyu değil, Ölüdeniz’in birbirinden güzel tüm doğa harikalarını da dilediğiniz her an ziyaret edebilirsiniz. 

Kabak Koyu, Uzunyurt Köyü’ne bağlı. Fethiye’den ve Ölüdeniz’den kalkan tekne turlarının pek çoğu koya uğruyor. Bunun dışında, özel aracınızla da kolayca ulaşabilmeniz mümkün. Ancak, bölgeye gidebilmenin en kolay ve zahmetsiz yolu mavi turlar olarak biliniyor. 

Saklıkent Kanyonu

saklikent kanyonu

Saklıkent Kanyonu, yaz sıcağında bile serinleyebileceğiniz, çok keyifli vakit geçireceğiniz muhteşem bir yer olarak ön plana çıkıyor. Yanınızdan akan serin sular ile hem yaz sıcaklarını unutabilir hem de kendinizi doğanın ortasında bulabilirsiniz. 

Kanyonda herkesin yürüyebileceği şekilde tasarlanmış parkurlar bulunuyor. 18 kilometre uzunluğa sahip olan kanyon, özellikle doğada olmayı sevenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden biri.

Saklıkent Kanyonu, aynı zamanda Türkiye’nin en iyi rafting parkurlarından biri olarak da biliniyor. Eğer adrenalini seviyorsanız, burada çok keyifli vakit geçirebileceğinize emin olabilirsiniz. Her seviyeye uygun rafting parkurları bulunan kanyonda tüm gün boyunca eğleneceğinize emin olabilirsiniz. 

Saklıkent Kanyonu, Karaçay Saklıkent Milli Parkı içinde yer alıyor. Antalya ve Muğla arasında yer alan kanyona, Ölüdeniz’den yaklaşık 90 dakika süren bir yolculukla kolayca ulaşabilirsiniz. Özel aracınızla seyahat edebileceğiniz gibi, bölgedeki toplu taşıma araçlarıyla da ulaşabilirsiniz. 

Babadağ

babadag

Ölüdeniz’in sembollerinden, dünyanın koruma altında olan 100 dağı arasında gösterilen Babadağ, mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Muhteşem bir manzaraya sahip, Akçaağaç, Çam ve Sedir ormanlarıyla kaplı olan bu dağda kendinizi adeta cennette hissedeceksiniz. 

Ölüdeniz’in eşsiz manzarasını seyredebileceğiniz bu dağda aynı zamanda yamaç paraşütü de yapabilirsiniz. Yaklaşık yarım saat süren yamaç paraşütü, dağın zirvesinden başlayarak, Belcekız Plajı’nda son bulunuyor. Adrenalinden hoşlanıyorsanız, Babadağ’da yamaç paraşütünü mutlaka denemelisiniz. 

Babadağ, yılın her döneminde atlayış yapabilmenize uygun bir iklime sahip. Buna ek olarak, eğer daha önce herhangi bir yamaç paraşütü tecrübeniz yoksa, eğitmenler eşliğinde kolayca atlayış yapabilmeniz de mümkün. 

Buna ek olarak, dağda yapacağınız doğa yürüyüşleriyle de çok iyi vakit geçirebileceğinizi unutmayın. 

Ölüdeniz’i Keşfetmenin En İyi Yolu: Kiralık Villa Tatili

Fethiye ve Ölüdeniz, tarihi, doğası ve sunduğu doğal güzellikler ile kesinlikle yaşanması gereken bir deneyim sunuyor. Bu bölgenin tüm saklı hazinelerini keşfetmek, kendinizi eşsiz bir doğanın kollarında bulmak için özgür bir tatile ihtiyacınız var.

Her biri, kusursuz bir tatil deneyimini garanti edecek şekilde hazırlanan kiralık Fethiye villaları ile Ölüdeniz’de muhteşem bir deneyim sizi bekliyor.

Ölüdeniz tatili için kiralık villa bölgeleri;

Gün boyu, bu muhteşem coğrafyayı keşfettikten sonra, GoTatil güvencesiyle kiralayacağınız villanızda yorgunluk atabilir, hayat boyu unutamayacağınız bir tatil geçirebilirsiniz.  

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu