Akdeniz BölgesiNe Yapılır?

Kalkan’da Ne Yapılır? Yapılacak Aktiviteler

Tatil yapmak için sadece Türkiye’de değil, dünyadaki sayılı yerlerden biri olan Kalkan, muhteşem bir deneyim için sizi ve sevdiklerinizi bekliyor. Bu özel beldede, her gününüzü dolu dolu geçirebilir, güne muhteşem bir atmosferde başlayarak, her anından keyif alacağınız kusursuz bir tatil deneyimiyle karşılaşabilirsiniz. 

kas kalkan tatili

Kalkan’da yapılacak aktiviteler oldukça çeşitli. Genellikle, doğası sebebiyle deniz, kum ve güneş tatili için tercih ediliyor olsa da aslında bu bölgede doğa yürüyüşlerinden, kültür turlarına kadar pek çok seçenek sizi bekliyor. Özellikle, eğer tarihe merakınız varsa, Akdeniz’in en önemli medeniyetlerinden biri olan Likya uygarlığına ait pek çok eseri ziyaret edebilir, tatil yaptığınız bu toprakların geçmişini hissedebilirsiniz. 

Yine aynı şekilde, Kalkan’da yapılabilecek pek çok su sporu, doğa yürüyüşü ve benzeri aktivite de bulunuyor. Tatiliniz boyunca, bir an boyunca sıkılmayacağınız bu muhteşem beldede her gün kusursuz bir deneyim olacak. 

GoTatil güvencesiyle, birbirinden güzel Kalkan kiralık villalarında, en iyi fiyatlarla tatil yaparken, aynı zamanda her gününüzü kusursuz geçireceğiniz bir tatil deneyimi sizi bekliyor olacak! Kalkan’ı tam anlamıyla değerlendirmeniz için yapabileceğiniz pek çok aktiviteyi sizin için listeledik!

Suyun Altını Keşfedin: Tüplü Dalış

Kalkan’ı ziyaret ettiğiniz andan itibaren, muhteşem çam ormanları tarafından büyüleneceğinize emin olabilirsiniz. Suyun üstünde tarih ve doğayı bir arada sunan bu eşsiz belde, aynı zamanda su altında da bambaşka bir dünya gizliyor. 

tuplu dalis

Kalkan’ın sualtı faunası, her seviyeden dalış yapmak isteyen kişi için oldukça uygun. Profesyonel ve lisanslı dalışçılar için batık ve mağara dalışı yapılabilen bölgeler olduğu gibi, bu konuda eğitimi olmayan, yeni dalışçılar için de farklı parkurlar bulunuyor. 

Kalkan, uzun yıllar boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığı, deniz ticaretinde önemli bir yer tuttuğu için sayısız batığa ev sahipliği yapıyor. Kendinizi bambaşka bir dünyada bulmak, gözünüzü farklı bir evrene açmak istiyorsanız, Kalkan’da mutlaka dalış yapmalısınız. 

Dalış programları, öncelikle tüplü dalış konusunda basit bir eğitim programıyla başlıyor. Gerekli olan bilgileri öğrendikten sonra, bölgedeki çeşitli parkurlarda, profesyoneller eşliğinde dalış yapabilmeniz mümkün. 

Çapa Banko, dalış yapılabilecek noktaların başında geliyor. Oldukça etkileyici bir su altı faunası bulunan bu bölge, başlangıç seviyesinden profesyonellere kadar herkes tarafından tercih ediliyor. 

Eğer batık görmek isterseniz, Likya Batığı olarak geçen dalış parkurunu ziyaret edebilirsiniz. Bunun dışında, sayısız farklı balığı yakından görebileceğiniz, adeta bambaşka bir dünyaya ışınlanacağınız Küçükçakıl Kıyı Resifi de başlangıç seviyesi için uygun kabul ediliyor. 

Karadan Göremeyeceğiniz Güzellikleri Keşfedin: Tekne Turları

Kalkan çevresinde çok sayıda ada ve koy bulunuyor. Koruma altında olan bu koylara kıyıdan ulaşmak mümkün değil. Bu nedenle, karayolu yerine deniz yoluyla ziyaret etmeniz gerekiyor.

kalkan tekne turu

Eğer keyifli bir gün geçirmek ve bölgenin doğal güzelliklerine çok daha yakından şahit olmak istiyorsanız, mutlaka tekne turlarına katılmanız tavsiye ediliyor. Eşsiz doğal güzellikleri görebileceğiniz bu turlar, sabah erken saatlerde başlayıp akşama kadar devam ediyor. 

Katılabileceğiniz pek çok farkı tekne turu programı mevcut. Bunlar arasında, özellikle Kalkan – Kaş ve Demre arasında yapılan turlar oldukça popüler. Teknenin programına göre, el değmemiş koylarda yüzme molası verilirken, öğle ve akşam yemeği dahil olan turlarla tüm gün boyunca keyifli vakit geçirmek de mümkün. 

Kalkan, Yunan adalarına kolayca ulaşılabilen bir konumda olduğu için, tekne turları ile adalara yolculuk yapmak da mümkün. Yine günübirlik gerçekleştirilen bu turlar arasında, sezonda neredeyse her gün yapılan Meis Adası turu oldukça popüler. 

Eğer balayınızı Kalkan’da geçiriyorsanız veya romantik bir akşam yaşamak isterseniz, dolunayın olduğu gecelerde düzenlenen yakamoz turlarına da katılabilirsiniz. Balayınız için tercih edebileceğiniz, romantik ve huzurlu Kalkan kiralık balayı villalarında konaklarken, yakamoz turları ile çok güzel bir akşam geçireceğinize emin olabilirsiniz. 

Gökyüzünden Kalkan’ı Görün: Yamaç Paraşütü

Kalkan, denizden ve karadan görülmeye değer olduğu kadar gökyüzünden baktığınızda da kusursuz bir manzara sunuyor. Toroslar’ın zirvelerinden başlayan ve belirlenen parkur üzerinde, sahile kadar inebileceğiniz çeşitli yamaç paraşütü aktivitelerini mutlaka denemelisiniz.

yamac parasutu

Eğitmen eşliğinde gerçekleştirilen yamaç paraşütü, bölgenin doğasına çok daha net şahit olmanızı sağlıyor. Yine aynı şekilde, adrenalin ve heyecan dolu, unutamayacağınız bir deneyim yaşatıyor. 

Kalkan’da yamaç paraşütü her mevsim yapılabiliyor olsa da özellikle Ekim ve Nisan ayında çok daha keyifli olduğu biliniyor. Eğer bu dönemde seyahat ediyorsanız, programınıza mutlaka yamaç paraşütünü eklemelisiniz. 

Rafting ile Serinleyin

Kalkan’a yakın konumda bulunan Saklıkent Kanyonu, doğa yürüyüşleri ve özellikle rafting için oldukça uygun bir yer. Türkiye’nin en güzel rafting parkurlarına ev sahipliği yapan Saklıkent Kanyonu, sadece Türkiye’den değil, dünyanın pek çok yerinden adrenalin tutkunlarını kendine çekmeyi başarıyor. 

rafting kalkan

Kanyonda, her seviyeye uygun rafting parkurları mevcut. En uzun bir saatin üzerinde olan parkurlarda, tüm gün boyunca serin sularda eğlenebilir ve çok keyifli vakit geçirebilirsiniz. Kanyonda, yemek yiyebileceğiniz çok sayıda restoran da bulunuyor. 

Eğer yaz sıcağından bunaldıysanız, Saklıkent Kanyonu’nda çok iyi vakit geçireceğinize emin olabilirsiniz. Kanyonda tüm gün boyunca eğlenebilir, serin suyun kenarında keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Ormanlarda Ruhunuzu Dinlendirin: Doğa Yürüyüşü ve Trekking

Kalkan’da çok sayıda trekking parkuru bulunuyor. Bu parkurların her biri oldukça iyi işaretlenmiş durumda. Özellikle, son zamanlarda dünyanın her yerinden trekking tutkunları bu parkurlarda yürüyüş yapmak için Kalkan’a geliyor. 

kas kalkan tatili

Orman içinde keşfe çıkmak istiyorsanız, kondisyon ve tecrübenize göre farklı parkurları tercih edebilirsiniz. Kısa süren, üç ile beş kilometre arasında değişen uzunlukta başlangıç parkurları olduğu gibi, on kilometrenin üzerinde, uzun trekking rotaları da tercih edebileceğiniz alternatifler arasında. 

Eğer trekking konusunda tecrübeniz yoksa, rehberler eşliğinde düzenlenen trekking turlarına dahil olabilirsiniz. Oldukça keyifli vakit geçireceğiniz bu turlarda şehir hayatının yarattığı tüm stresten kısa sürede kurtulabilir, kendinizi doğanın huzuru ile arındırabilirsiniz. 

Eğer doğa içerisinde yer alan Kalkan kiralık villalarından birinde konaklamayı tercih ederseniz, villanızdan dışarı adım attığınız andan itibaren kendinizi kusursuz bir doğada bulabilirsiniz. Gün boyu, dilediğiniz gibi özgürce hareket edebileceğiniz bir tatil yaptıktan sonra, villanızın kusursuz atmosferinde dinlenebilir, hak ettiğiniz tatili GoTatil ayrıcalıklarıyla yaşayabilirsiniz. 

Eğlence Dolu Bir Gün: At ve ATV Safari

Kalkan’da yapılacak aktivitelerde, özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen at ve ATV safari etkinlikleri oldukça popüler. Hem doğayla iç içe olmanızı sağlayan hem de oldukça keyifli bir gün geçirmenizi mümkün kılan safariler, Kalkan’ın pek çok yerinde düzenleniyor. 

kalkan at turu

At ile düzenlenen safarilerde, bölgedeki trekking parkurlarında muhteşem bir tura çıkabilirsiniz. Ormanların içinde atla gezerken kendiniz bambaşka bir atmosferde hissedeceğinize emin olabilirsiniz. 

ATV safariler, özellikle heyecanı arttırmak için tasarlanmış parkurlarda gerçekleştiriliyor. Çoğu zaman doğa içerisinde bulunan bu parkurlarda, dilediğiniz gibi hız yapmak ve ATVnin gücünü hissetmek mümkün. Huzurlu tatilinize biraz heyecan ve aksiyon katmak isterseniz, ATV safarileri tercih edebilirsiniz. 

Bunun dışında, sezon boyunca bazı plajlarda deve ile turlar da düzenleniyor. Özellikle turistler tarafından tercih edilen bu turlar da değerlendirebileceğiniz aktiviteler arasında. 

Yazın Sıcağını Unutacaksınız: Yayla Turları

Toros Dağları’nın yamaçlarında kurulmuş olan Kalkan’da pek çok yayla bulunuyor. Göbe, Uçarsu, Yeşilgöl gibi yaylalar, yaz sıcağında bile serin havasıyla pek çok ziyaretçinin ilgisini çekiyor. Bölgenin yerel halkı, özellikle sıcakların arttığı yaz aylarında yaylalara göç ediyor. Yine aynı şekilde, yaylalarda dönem dönem farklı etkinlikler de düzenleniyor.

kas kalkan

Eğer farklı bir aktivite yapmak, serinlemek ve bölgenin yöresel lezzetlerini denemek isterseniz, yayla turlarına katılabilirsiniz. Yine aynı şekilde, tüm bu yaylalara özel aracınız ile kolayca ulaşabilmek mümkün. 

Kalkan’da Özgür ve Eğlenceli Bir Tatil: Kiralık Villalar

GoTatil, Kalkan’ın en güzel kiralık villalarını, en iyi fiyatlarla sizlerle buluşturuyor. Jakuzili, açık ve kapalı havuz, size özel bir sauna gibi pek çok farklı olanağı bulabileceğiniz geniş villa portföyü ile tatilinizi bir adım öteye taşıyacağınıza emin olabilirsiniz. 

Kalkan bölgesinde yer alan kiralık villaları https://www.gotatil.com/kalkan-kiralik-villa adresinden inceleyebilir, rezervasyon yapabilirsiniz.

kalkan villa tatili

Klasik tatil anlayışına kıyasla, istediğiniz her şeyi, kendi programınıza göre yapabilme imkanı veren kiralık villalar, Kalkan’ı keşfetmenin en iyi yolu olarak biliniyor. Tüm bunlara ek olarak, gün boyu eğlendikten ve çok iyi vakit geçirdikten sonra, özel yüzme havuzunuzun başında sohbet etmek, jakuzinizde yorgunluk atmak paha biçilemez bir deneyim olarak ön plana çıkıyor. 

Eğer tüm bu aktiviteleri ve çok daha fazlasını bulacağınız, her zaman keyifle hatırlayacağınız bir Kalkan tatili yaşamak istiyorsanız, bölgenin en iyi villalarını, en iyi fiyatlarla GoTatil ayrıcalıklarıyla rezerve edebilirsiniz! 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu