Gezilecek Yerler

Kıdrak Koyu

Kıdrak Koyu, Ölüdeniz’e gelen herkesin mutlaka görmesi gereken muhteşem yerlerden bir tanesi. Eşsiz bir doğaya ev sahipliği yapan bu bölgede, doğa yürüyüşleri yapmak, denize girmek mümkün. 

Tüm gününüzü huzur içinde geçirmek istiyorsanız, Kıdrak Koyu’nu mutlaka programınıza eklemelisiniz.

Kıdrak Koyu Nerede? Nasıl Gidilir?

Kıdrak Koyu, Ölüdeniz sınırları içinde bulunuyor. Oldukça bakir bir lokasyonda bulunan bu koya deniz yoluyla veya karadan ulaşabilmek mümkün. 

kidrak koyu nerededir

Koya gitmek için, Ölüdeniz’den Faralya yolunda ilerlemeniz gerekiyor. Yolda oldukça iyi bir işaretleme mevcut. Levhaları takip ederek, yaklaşık 2-3 kilometrelik bir yolculukla koya ulaşabilmek mümkün. Koya gelen yol ormanların içinden geçtiği için muhteşem manzaralara şahit olacağınızı da hatırlatmak gerek. 

Kıdrak Koyu’na toplu taşıma ile gitmek de mümkün. Özellikle, sezonda Fethiye kent merkezinden koya giden pek çok dolmuş bulunuyor.  Ölüdeniz kiralık villa tatil seçeneğini tercih eden tatil severler için bu koy, vazgeçilmez bir deniz rotası olacak!

Kıdrak Koyu Plajı ve Tabiat Parkı Giriş Ücreti

Kıdrak Koyu Plajı, özel bir işletme tarafından işletiliyor. Bu nedenle giriş ücreti talep ediliyor. 2022 yılı için giriş ücreti, kişi başı 30 TL olarak belirlenmiş. Buna ek olarak, ekstra ücret ödeyerek plajda şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plajda bulunan işletmede yeme içme ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz. 

kidrak koyu

Kıdrak Koyu Tabiat Parkına da yine ücretle giriş yapmanız gerekiyor. Araçsız gelirseniz, kişi başı 13 TL giriş ücreti talep ediliyor. Otomobiller için giriş ücreti 39 TL olarak belirlenmiş. Tabiat parkı içinde otopark alanı mevcut. 

Kıdrak Tabiat Parkı, haftanın her günü sabah yedi ile akşam sekiz arasında ziyaretçi kabul ediyor.

Kıdrak Plajı’nda Muhteşem Bir Gün Geçirebilirsiniz

Kıdrak Koyu Plajı kesinlikle görülmeye değer bir atmosfere sahip. Özellikle, şehrin hareketli ve dinamik yaşantısından sıkılanlar için ilaç gibi gelen bir ortam sunuyor. Yüksek sesli müziğin olmadığı plajda, dinginlikle, kuş seslerini dinleyerek denize girebilirsiniz. 

fethiye kidrak koyu

Etrafı ormanlarla kaplı olan plajda temiz havayla ruhunuzu dinlendireceğinizi de belirtmek gerek. 

Plaj, özellikle erken saatlerde muhteşem bir atmosfere sahip. Bu nedenle, özellikle sabah erken saatlerde ziyaret etmeniz tavsiye ediliyor. 

Kıdrak Koyu Kamp Alanı 

Kıdrak Plajı’nda kamp alanı bulunmuyor. Ancak, plajın biraz uzağında özel bir işletmeye ait kamp alanı hizmet veriyor. 

Kamp alanı, Kıdrak Plajı’na yürüme mesafesinde bulunuyor. Kamp sırasında kısa bir yürüyüş yaparak denize girebilmek mümkün. Alan, Kıdrak Tabiat Parkı içinde yer aldığı için, buraya ulaşmak için yine giriş ödemesi yapmanız gerekiyor. 

Ölüdeniz’i Size Özel Villa Ayrıcalıklarıyla Keşfedin!

Kıdrak Koyu, Ölüdeniz’in sunduğu doğal güzelliklerden sadece bir tanesi. Bu bölgede keşfedilmeyi bekleyen ve mutlaka görülmesi gereken pek çok yer bulunuyor. 

Tatilinizi kusursuz bir atmosferde geçirmek, sadece size ait olan bir villanın ayrıcalıklarını yaşamak istiyorsanız GoTatil güvencesi ile en iyi Fethiye kiralık villaları arasından seçiminizi yapabilirsiniz. Villada konaklamanın ayrıcalıkları ile Ölüdeniz’i dilediğiniz gibi keşfedebilir, tüm koyları deneyerek hayat boyu unutamayacağınız bir tatil yaşayabilirsiniz. 

  • Kıdrak Koyu nerede?
    Kıdrak Koyu, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz sınırları içinde bulunuyor.
  • Kıdrak Koyu nasıl gidilir?
    Koya gitmek için, Ölüdeniz’den Faralya yolunda ilerlemeniz gerekiyor. Kıdrak Koyu’na toplu taşıma ile gitmek de mümkün.
  • Kıdrak Koyu ücretli mi?
    Araçsız gelirseniz, kişi başı 13 TL giriş ücreti talep ediliyor. Otomobiller için giriş ücreti 39 TL olarak belirlenmiş

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu