Gezilecek Yerler

Muğla Akbük Koyları

Muğla, hiç şüphesiz sahip olduğu doğal güzelliklerle gören herkesi kendine hayran bırakan, eşsiz bir yer. Özellikle turkuaz rengi denizi ile yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan bu belde, Akbük Koyu gibi kesinlikle görülmeye değer koylara da ev sahipliği yapıyor.

Muğla’da kiralık villa tatili yaparken programınıza mutlaka eklemeniz tavsiye edilen Akbük Koyu’nu sizin için tüm detaylarıyla inceledik. 

Akbük Koyu Nerede?

Muğla Akbük koyu, Menteşe ilçesinde yer alıyor. Muğla’dan kısa bir araç yolculuğu ile ulaşabileceğiniz bu koy el değmemiş bir doğaya ev sahipliği yapıyor.

Akbük Koyuna Nasıl Gidilir?

Muğla Akbük koyuna gidebilmek için pek çok farklı alternatif mevcut. Bölgenin en popüler koylarından biri olması sayesinde, koya ve plaja çok sayıda toplu taşıma aracı hizmet veriyor. Kent merkezinden ve çevre beldelerden kalkan dolmuşlar neredeyse her saat başı, tüm yıl boyunca koya ulaşım sağlıyor. 

akbuk koyu

Bunun dışında, Muğla Akbük koyuna gitmek için Muğla kent merkezinden yaklaşık 60 kilometrelik bir yol kat etmeniz gerekiyor. Genellikle Akyaka üzerinden ulaşım sağlanan koy ile Akyaka belde merkezi arasında 25 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. 

Koy yerleşim yerlerine uzak olduğu için oldukça iyi korunmuş. Yolu virajlı olsa da kesinlikle görülmeye ve denize girmeye değer bir plaja sahip. 

Muğla Akbük koyuna giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Plajda halk plajı olarak kullanılan bir alan olduğu gibi özel işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralamak da mümkün. İşletmeye bağlı olarak kiralama bedelli değişkenlik gösteriyor.

Akbük Koyu’nda Deniz Muhteşem!

Akbük’ün en önemli özelliklerinin başında muhteşem denizi geliyor. El değmemiş bir plaja sahip olan bu muhteşem koyda, açılsanız bile denizin dibini görebileceğiniz kadar berrak bir su bulunuyor. 

akbuk koyu nerededir

Akbük Koyu’nda denize girerken mutlaka yanınızda deniz gözlüğü bulundurmanız tavsiye ediliyor. Suyun altındaki yaşamı, onlarca farklı balığı ayaklarınızın altında görmek gerçekten özel bir deneyim.

Akbük Koyu oldukça korunaklı bir coğrafi konuma sahip. Bu nedenle denizin dalgalı olduğu dönemler fazlasıyla nadir. Ziyaretçiler plajda günün her saati adeta çarşaf gibi bir denizde keyifli vakit geçirebiliyor. 

Akbük’ün En Güzel Koyları ve Plajları

Akbük Koyu başlı başına muhteşem bir doğal güzellik olsa da koy içinde bulunan plajlar da oldukça keyifli bir atmosfere sahip. Özellikle, dingin ve kendinizle başbaşa kalacağınız bir gün geçirmek istiyorsanız, halk plajı yerine özel plajları ziyaret edebilirsiniz. 

akbuk
  • Akbük Koyu Halk Plajı: Akbük Koyu Halk Plajı’na herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Sakin bir atmosfere sahip olan bu plajda ağaçların gölgesi altında denize girebilmek mümkün. Plaj, oldukça keyifli ve temiz olsa da herhangi bir özel işletme bulunmuyor. Bu nedenle şezlong ve şemsiye kiralama, duş gibi hizmetlerden yararlanma şansınız yok.
  • Akbük İtfaiye Koyu: Bölgenin saklı kalmış koylarından biri olan Akbük İtfaiye Koyu, özellikle sakin bir atmosfer arayanlar için ideal. Akbük sahil yolundan devam ederek toprak bir yolda ilerlemeniz gerekiyor. Koy oldukça sığ ve temiz bir denize sahip. Halk plajında olduğu gibi burada da herhangi bir işletme bulunmadığı için şezlong ve şemsiye gibi hizmetler bulunmuyor. 

Muğla Akbük Koyu Konaklama Seçenekleri

Akbük Plajı çevresinde konaklama alternatifleri oldukça kısıtlı. Çadır kurabileceğiniz bölgeler ve birkaç küçük otel bulunuyor. 

Muğla’yı keşfetmenin en iyi yolu kiralık villalardan geçiyor. Muğla kiralık villa seçenekleri ile keyifli bir tatil yaparken aynı zamanda Akbük Koyu’nu da keşfedebilir, dilediğiniz her türlü plajda denizin tadını çıkarabilirsiniz. Gotatil güvenceis ile kiralayacağınız özel havuzlu Muğla kiralık villalarında her zaman hayallerinizdeki tatil sizi bekliyor olacak! 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu